Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Меченка, знам колко е гадно, когато педиатърът ти е изписал лечение и някой го оспорва и така те обърква, но аз ще си кажа, пък ти си прецени. Синекод е препарат за потискане на кашлицата. Изписва се при т.нар. "непродуктивна" кашлица, когато се дереш като магаре, а няма какво да откашляш. Така лигавицата на гърлото се успокоява. Но! Ужасно вредно е да се пие, когато кашлицата е продуктивна - т.е. когато има храчки, секрет. Защото този секрет трябва да се изкара от бронхите, иначе става много зле. Всъщност кашлицата е естествената реакция на организма, чрез която се опитва да изхвърли бронхиалния секрет. Ето защо, ако си видяла, че детето ти откашля секрет, синекода ще потисне отхрачването и положението ще се усложни бързо. Не бих го дала, с две думи. Изобщо, изписването на подобно лекарство на толкова малко бебе по телефона е меко казано непрофесионално!

# 391
Белс, Hug Благодаря!И на мен ми е под въпрос малко изписватето на Синекод по телефона,именно заради това,което казваш.Не съм го давала,ще изчакам утре да го прегледат и тогава.На същото мнение съм за Синекод,па дори и за възрастни!Бебко не кашля много,и кашлицата е суха,даже мисля,че е от гърлото,а не от дробовете.
На лекари не вярвам безрезервно,винаги проверявам,че съм патила,а сега за детето си още повече!Искрено благодаря за съвета все пак Hug Heart

# 392
  • ЕН
добро утро

бързо оздравяване на бебчовци и бебки и на мамита. съвет не мога да дам за лекарства, защото за толкова години така и не научих кое за какво е и кое е по добре от друго, момчетата са се разболявали 2-3 пъти до сега по сериозно, единствено тъпата висока Т (без зачервено гърло, без хрипове, без нищо) ги е морила. даже да не дава господ някакво разболяване на бебка ще се допитвам до вас. невежа съм в тази област.
но на лекари и аз не вярвам. поне 2-3 мнения искам. не само за нас дъртите, но и за децата ... нещо тия доктори им се разминават книгите де четат

вашите мишлета развиват ли се? не мога да завия това бебе за повече от 20сек. аз и метна едно тънко чаршавче, тя вдигне 2 пъти краката си и е готова развита .... направо не знам как ще свикне това дете със завивка като дойде студа?!?!
да се похваля 2 вечери пие по 150мл, но само вечер към 23ч и това е, през другото време я изпие 100 я не. даже 4-5 дни изпива 60-70 и не ще повече, а след 2ч вие като койот за ядене, защо така е денем не знам
на 23 ни предстои консултация и ваксина ... аман от тия ваксини. дойде ли този ден и съм като задушена, сърцето ми се качва и засяда в гърлото ... дано и с тази доза да се справим

# 393
Мис, Меченка, Пърпъл бързо да минават настинките Simple Smile
Пуфи и моята маймунка не ще да я завивам, заспала не заспала още щом я завия вирва краката и демонстративно ги пльосва върху завивката. Тя все е сгорещена като баща си. Ще я видим зимата, ще и вържа юрганчето за решетките на кошарата ако се отвива да я видим тя по тарикатче ли е от мен Grinning  
Мами абе вчера нещо взе да ми разрежда яденета, при вас наблюдава ли се такова? Аз знам че не е бебе вече, ама чак пък на 4,5/ 5 часа да яде Thinking а е наядена, весела корема издут, но все си мисля че 5 кърмения за през деня са малко?

# 394
  • София
Аз от както започнах захранването, ми пропуска едно следобедно хранене. Отдавам го на по-плътната обедна храна.

# 395
Лили, Hug Аз след като миналия месец изхабих една камара нерви с нейното ядене, взех, че проумях и я оставих да прави каквото си иска. Предполагам, че и при вас до няколко дни ще си възвърне нормалния ритъм. Моята също яде по пет-шест пъти през деня, плюс два пъти през нощта.
И аз като я завия се отвива веднагически. Като задреме я чакам да заспи хубаво и тогава я завивам, че иначе се разбужда.

# 396
  • София
Изобщо не знам по колко пъти яде. Ама е доста. С развиването е стщата работа, оставям го да спи отвит, щом му е добре. За зимата решението е торба, а ако не я иска- голяма пухенка, от която да не може да се развие. Второто крие известен риск от задушаване, макар че нашите са вече големи, но аз  все пак предпочитам торбата.

# 397
  • Враца
Моята от както почнах да и давам по 200 яде по 4 пъти за денонощието, от снощи 20:30, 5:00, 11:00 това е до сега

# 398
  • ЕН
значи да не се притеснявам толкова с това развиване. иначе и аз чакам хубаво да заспи и тогава мятам нещо отгоре. за зимата по добре чувалче наистина, че тия пухенки знам ли как ще и на къде ще го метне?!?!
лелеле по колко много ядете и на рядко ... някои де. кога и аз ще се похваля с по голяма доза? само вчера сигурно 100 пъти е яла и все по малко .... дали пък не почва да прилича на мен Smirk поне едно нещо да е взела на мама си, че и това мяза на баща си

# 399
Ние откакто спряхме да го повиваме сме с лятно чувалче, вечер му слагам късо боди и го пъхам в чувала, поне не се притеснявам, че ще се отвие или че ще се задуши с чаршафчето.
Бързо оздравяване на бебоците !! Kissing Heart
Аз все още давам 90-120мл и го храня през 3-4 часа, някой дни откарава от 4:30ч до 10ч ..... ех тая пауза да я премести вечер... Grinning и сега през деня спи само върху мен, сложа ли го някъде се събужда. Добре че поне навън спи в количката Blush

# 400
  • София
Пате, къде живеете бе, какъв чувал, какви пет лева:anguished: То е 35 градуса...Моят спи по боди и без завивка откак са жегите. Нощес, понеже за първи път от 2 месеца спахме в София, за първи път и му метнах една тънка пеленка, която той моментално изрита:joy: Ако го сложа в чувал, сигурно ще го чуят в Бояна...

# 401
На мен пък ми направиха забележка лекарите,че бебко бил бос,срудено му било и трябвало да му обуя чорапки!На 35 гр.?!?
Слушаха му гърдичките-чисти,гледаха гърлото-чисто и му изписаха 5 хомеопатични лекарства?!? Направо съм шах и мат!Сутринта прокашля малко,дадох му вит.ц и спря,до сега не съм го чувала.Хремав е леко но чистя с физ. Р-р и няма проблем.Защо тогава да му давам една камара хапове било то и хомеопатични?Стодал,осцилококцинум и още 3 вида от боарончетата които не мога да разчета на рецептата.Да съм ги разтворила във 50 мл. Вода и да ги дам на веднъж Dizzy Face че той за целия ден я изцока 10 я не.С ММ решихме да му даваме за сега само вит.ц.
Луда работа с тези лекари,трябва да си магистър фармацефт,че да си лекуваш детето адекватно Grinning
Ще го наблюдаваме,ако се влоши ще ходим при трети.
За храненията,тази нощ беб се буди през два часа да папа.Не сме спали много много.Иначе долу горе по 7-8 хранения на ден имаме,когато иска по колкото иска.
И беб се развива постоянно.Имаме тъничко чувалче уж за лятото,ама в тези жеги го загъвам с лека пеленка.

# 402
В най- горещите вечери не съм слагала в чувал, но когато аз си намятам кръста е логично и той да е завит с нещо, тъй като чаршафа го изритва и взех чувал, но е толкова тънък, колкото да не спи на голо.

# 403
Пърпъл аз това с нервите го минах през третия месец, вече спрях да се ядосвам. По скоро се замислих не е ли нормално като порастват да разреждат яденета.
Нелегална с шишето това е супер лесно да знаеш колко яде, ама аз силно се съмнявам да може да си изсуква 200 мл. Като и давам изцедена кърма на вън повече от 100/120 не изяжда. Но аз едвам изцеждам за едно излизане, даже като е жега се прибирам, че не мисля че ще издържа да се цедя за всяко ядене.

# 404
  • ЕН
преди месец и половина изнамерих колко трябва да яде едно бебе - количеството за едно денонощие. едвам сега я открих отново и я споделям. мисля, че влизаме в нея, но все си мисля, че трябва да има по голяма почивка това малко коремче - поне 2,5ч, но уви е рядко през деня. нощем 4ч почивка прави  ..... за сега ... пу пу

http://maimunka.org/2011/10/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE … 1%80%D0%BC%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт