Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 592
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моя дребосък като суче не знам, ама изцедена изпива към 170 милилитра...Честно казано не знам дали ако му дам, няма да изпие и повече, обаче аз мога да изцедя максимум 170.
Иначе за завиване...при мен е обратното...дебна го да не се завива през глава, че се стряска и не знае какво да прави. Ние сме все още на морето и той през деня спи по памперс само, а вечер по потник най-много.

# 406
Обрива на бебко се влошава. Сърби го, не е спокоен. Утре сме на лекар, дано всичко е наред.

# 407
  • ЕН
Lilly не е хубаво това. отивайте рано рано и ако се съмняваш от отговора на доки искай за дерматолог, алерголог или кожен - детски.
не знам на какво сте - кърма или АМ(май на такова бяхте) но обърни внимание кога се засилва и отшумява. захранвате ли се

малкия направи алергия от АМ-фризолак (беше на 10дни като го започнахме)и до като разбера, че е от това мина цяла седмица, стъжни ми се животеца за тази една седмица ... едвам се оправи душата, но останаха последици за години наред. сега е на 12,5г и от 2г насам мога да кажа, че се е пооправил

# 408
Да, на АМ сме. От топлото се влошава, на хладно затихва. Бяхме 2 седмици на хипоалергенно мляко, но промяна нямаше никаква, а и беб не го искаше и затова минахме пак на Комбиотика.  Затова и педи, и другата ни лекарка казаха, че най-вероятно е от топлото,защото е и само по бузките.
Но от събота ми се струва, че става по-зле. Кожичката му съвсем се изсуши, а и почва да го сърби.

# 409
  • София
Атопичен дерматит? Посетете специалист! Не педиатъра, а кожен. Уф, дано не е това, защото е много гадно. Ще го израсте и ще се оправи, обаче до тогава ще ти се разкатае фамилията от козметики и мазила-а това, а онова...Дано не е това! Може да се свържеш с Манха, ако си във ФБ. тя вече не пише тук, но може би пише там. Мисля, че нейното момченце беше с тази диагноза, може да ти помогне с инфо.

# 410
  • ЕН
ако наистина е атопичен дерматит както Белинда предполага е мноооог голяма гад. така ни водеха до 3г. мажи с това, мажи с онова, смени шампоана, смени праха, смени дрехите, пий това ... не  ... онова ... накрая сменихме млякото, взехме Милумил - цифра пара беше тогава, още помня ... но след това дойде кошмара, като започнахме въвеждането на храните, как да е минахме го този период с хиляди мазила, хапове, диети, забрани ... гадното е, че лекарствата, които ни изписваха бяха кортикостероиди, да, минаваше всичко, но хем за кратко, хем последствията бяха тежки. до като не направи първия си пристъп на задух след поредните 10 дни лечение - това малко преди да направи 3год, лутахме се още 1год, приятелка спомена Мустаков, на следващия ден бяхме при него, пълно беше с народ от новородени до старци мазни .... но при него направихме тестове, които ми отказваха до тогава, направихме няколко пъти 6 месечни лечения и се оправи
от сега ти казвам никакви басейни ... басейн може, но само и единствено без гадни химикали ... вредят на кожата още повече. личен опит
бързо оправяне

# 411
Лили, и моето мнение е да отидете освен при педи и при дерматолог. Каквото и да е, при всички случаи е важно възможно най-бързо да се разбере от какво се появява. На моя приятелка момиченцето е било с атопичен дерматит, мазала го с А-дерма, сега ще прави две и отдавна е добре.
Ако искаш мога да я питам при кой са я водили, да имаш варианти евентуално, ти в София ли беше?
Днес ходих до Лидл и навзех разни нещица. Еми нямаше как да се сдържа, едно тип анцунг със суитшърт и долнище за 16 лв.

# 412
  • ЕН
при малкия нямаше значение дали е топло или студено, но когато Т падаше с повече от 10 градуса тогава се засилваше, не знам защо. от солената морска вода се оправяше, въпреки че 2 дерматолози в нашия град отхвърлиха ходене и потапяне в море .... странно ми беше това, въпреки че им казвах за подобрението от морето. но всяко дете е различно, има различни реакции от различните мазила, храни, перилни препарати и т.н.
забравих да кажа след тестуването излезе че има алергия към домашния прах (май всички го имаме), котки и пресен морков (обработен няма проблем). много тъпо. но това на 3год като беше. като новородено кога го получи този атопичен дерматит беше единствено и само на АМ. всичко тръгна дупето - там където е ако се зачервяваше с всеки изминал час, за 2 денонощия стана мястото на рани, не помагаше никакво мазило, отвари, смяна на козметика и т.н. и товаот едно тъпо АМ. след това се прехвърли почти по цялото тяло, кожата му ставаше на шкурка и то от най едрата (буквално грапава и червена) първо по краката, после ръцете, дупето, корема. не се появяваше по гръбчето и лицето.
чистех като луда всичко, перях по 100 пъти всичко, изварявах и стерилизирах всичко ... бях луднала и оправия нямаше ... и отговора на всички беше като мине 3г ще го израсне, ако ли не на 7, ако ли не на 10, ако ли не около пубертета ... или ще си остане така завинаги. при нас след като направи 10-10,5г се оправи. надявам се да не се появява повече

# 413
  • София
Бяхме на консултация. Много плака от ваксините, много! Така да пищи с цяло гърло, досега не го бях виждала😢 Скъса ми се сърцето!!!Ама и те, егати, с игли като колове, не можаха ли някоя по-фина игличка да сложат, пфуу!
Та тъй, порева си, като излязохме го накърмих, кротна се. Сега си играе оттатък с батковците, аз влязох да пусна един душ, че плувнах в пот. Много тъпо време навънка. Хем не е студено и ако си облечен се изпотяваш, хем духа леден силен вятър. Ако сега не изстина, няма кога!

# 414
Бебчо е с дерматит. В началото е още, доки каза, че навреме сме го хванали, преди да тръгне и по телцето. Сега ще сменяме праха за пране, млякото, ще се мием със специална вода и ще се мажем с кремче за хидратиране на кожата. Ако не затихне до седмица - адвантан.

# 415
  • София
Ех, Лили, съжалявам😦 На Амуей да знаеш, че имат прах без фосфати, супер е за дерматити.

# 416
Момичета вие как спряхте капките за коликите, аз още си давам инфакол, но са на свършване, мисълта ми е да взимам ли още, да не и стане нещо от тях като няма колики вече, или сега да спра да инги давам докато имам още малко и ако нещо се появят пак коликите да дам

аз инфакола го спрях постепенно -давах през ядене,после само вечер и спрях. няма проблем засега.

Линдичка, зъбите ли ви почват вас? 

май-май ...уж боцкаше като натисна, ама още не се е подало... в резултат на това си върна нощното ядене и ме побърква, ама се надявам скоро да спре пак.

а какви са тия луди хора - на 35 градуса с чорапи??? да си сложат те чорапи и жилетка, ако искат...кукундрели #2gunfire

# 417
Лили хубаво, че го хванахте в началото. Сега поне ще го контролираш. Не се притеснявай, толкова деца са се оправили и при вас ще мине.
За колко време излизат зъбките? Милата ми така хапе, чеше се. Вчера подхвана кокалчето на палеца ми, малее чак ме заболя.
Аз май ще захранвам скоро, гледа ме в утата като гладно цигане, днес посяга да ми взима филийката хаха, преглъща детето чак ми се отяжда така жална жална хихи. Дано тук до две три седмици да запичне за сяда сама и ще я почвам.
Ditmade, вие се захранихте първи май, нали?  Как се справяш, яде ли детето?

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 17:15 от LilyRose

# 418
  • София
Зъбите излизат...бавно. Не помня точно, но говорим за месеци наред. Е, бебетата не са кисели непрекъснато, но в момента на избиване на нов зъб - няколко дни, седмица - са криви, неспящи и податливи на вируси.

Лили, да, звучи ми като да сте готови Hug Поне 5 м. направихте ли?

Аз забравих да се отчета за консултацията - 64см. и 7 390гр. на 3м. и 3 седмици. Средно по кило и 200 и по 4 - 5 см. на месец, мисля, че е ок.

# 419
Мерки и теглилки след консултация - 7,580кг и 67 см. Педи каза ако искам да започна захранване със зеленчуци. Мисля, че не е готов след опита с крушовото пюре от онзи ден. Ще почакаме поне още 2 седмици. Другия месец сме на ПКК и урина + ехограф на вътрешните органи и това е общо взето.  А иначе честити ни 5 месеца! Честито на астралните ни близнаци. 💋💋💕💕💕

Общи условия

Активация на акаунт