Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 590
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
И моето чааве с вирус Sad Сополи, кашлица, кихане, и малко температура вдигна, тая нощ почти не мигнахме и днес съм парцал цял ден. Много ми е жална, дано бързо се оправи Sad
И моята много се отвива и когато се сетя й обличам лятното спално чувалче на голо по памперс.

# 421
  • София
LilyRose, май първи започнахме захранване, но беше на 4 месеца и 3 седмици. Вече хапва сладък картоф, тиква, пащърнак и обикновен картоф. Доста се кефи и добре му понасят. Още не сме заменили цяло ядене, поне още седмица две ще забавя, докато прибавя по-богат асортимент.
Simple Smile

# 422
Белинда на 23.08 навършва 5 месеца сяда с помощ, а подпряна на възглвница сама. За това мисля че до две седмици, ако седне тъкмо поне да е минала седмица от септември няма да е рано за захранване.
Браво ви на килата и на Таня също растат децата.
И нашто гъзе бая ми натежава ще видим кантара какво ще каже на 24 на консултацията.
Dirmade браво щом с удоволствие си хапва Simple Smile

# 423
  • София
О, Лили, да, почне ли да те гледа "гладно"и да примлясква, та на тебе да ти присяда, значи-готова е😊

# 424
Първо браво на юнаците колко са пораснали!
Лили92, бързо да го преборвате тоя дерматит.
Е добре да му се не види от къде ги пипат тия вируси тия бебета.
Ние сме далеч от захранването, обаче при мен жалната физиономияна "умрял от глад" няма да успее да мине. За толкоз години с кучетата съм направо непробиваема.
Нещо ми изчезнаха емотиконите.

# 425
  • София
Аааа, хахахахаха, да бе, как не съм се сетила! Наистина и кучетата го правят същото😂 Гледа жално хапката, проследява я с поглед до устата ти и после те гледа в очите и примлясква😂😂

# 426
Ще мажа, ще си давам хипоалергенното мляко и се надявам бързичко да отшуми.
На нас ни препоръчаха да си изчакаме до 6тия месец, заради този дерматит.
Иначе днеска педи като му гледа гърлото - отваря устата, мисли, че ще яде хаха 😁

# 427
  • София
Да, за вас изчакването е задължително и после трябва да захранваш " на пръсти"-баааавно и полека. И без никакви алергени.

# 428
Ами то и аз мислех да чакам, към края на септември, но като си иска детето. Пък и все пак ще е в шестия месец, не е толкова рано, а и то докато се стигне до изцяло замвстване на ядене ще ги навърши 6 месеца.
Марти бързо да минава вируса.
А други бебета да не ги хваща, моля моля без копи пейст.

# 429
Аз все още хич не съм в час с това захранване, а малката другата седмица става на 5 месеца... Толкова противоречиви мнения срещам из нета... Едни препоръчват за първа храна оризова каша, понеже била най-неутрална и не е алерген, други категорично я отричат, понеже нямала грам хранителна стойност. С какво мислите да започнете захранването (или сте започнали)? Аз мислех с картоф или карфиол, ама вече тотално се обърках.

# 430
  • София
От ориза, моркова и картофа може да се запече. Аз започнах със сладък картоф...не съм сигурна дали от него, но не беше акал 4 дни. После дадох тиква, после пащърнак и сега като се нормализира акането дадох обикновен картоф смесен с тиква и пащърнак.
Давам по около 100 грама на ден и после кърмя. Малко по малко увеличавам докато стигна до 180-90 (май толкова трябва, за да се замести едно хранене). До към шестия месец мисля да съм го заместила. Сега е на 5 и една седмица.
Избрах да започна с нещо по-вкусно, за да мога да пробутам после по-лесно безвкусните (картоф, карфиол, тиквичка и тн.). За сега сладкия картоф и пащърнака много ми помагат.

# 431
Започва се с картоф, морков или тиква, кашите са после.

# 432
  • ЕН
Lilly9209 бързо се оправяйте. много е упорит атопичния дерматит. този крем е кортикостероид. не знам колко дни ви е казал доки да се мажете, но от личен опит недей повече от 3-4 дни. бързо изчезва всичко от него, но е много вреден за деца под 1г. иначе всички казват няма проблем, но при нас се появи проблем. ако някой някъде може да направи тестуване на детето ще е още по добре. да знаеш от какво се е появил. врели некипели са това, че дерматита от нищото се появява. за всяко нещо си има причина. аз съжалявам, че не бях по настоятелна и вярвах на докторите. чаках цели 4г за да направим тестове

# 433
  • София
Аз не съм много запозната, но мисля, че толкова малки деца не тестват, защото изследването е неточно. Някъде някога си съм го чела, но не помня, понеже не ми е било на дневен ред.
Аз момчетата ги захраних с тиква. Този обаче много дриска и ако продължава така, ще го захраня с нещо запичащо. Аз напикан памперс почти не съм сменяла, вечно е наакан, аман!
Хранене няма да замествам поне до годинката.

# 434
  • ЕН
добро утро

как сте в тази хубава прохлада. гадно ще е отново да завили.
хем ми се ще да почвам захранване, хем мисля че е още мъниче. но пък денем не си изяжда млякото и това е. изяде 60-70 и повече не ще. започва едно дъвкане на бибата. все едно зъбите започват, но не виждам да са подути венците, нито пък нещо да е излязло.
утре сме на консултация. прави цели 4мес. лелеее кога минаха. какво скелетче беше, а сега е дунда малка. и гънки си има Simple Smile
Lilly9209 пак се сетих нещо за тоя дерматит. каквато козметика имаше за него в аптеките, такава имаше и нашата къща ... ужас, най добре се влияеше кожата от  Eucerin - душ олио за тялото, и обикновен шампоан.
 кожичката става една мека, пухкава, а лятото даже не съм мазала с лосиони,  млека и други. на него това му понесе най добре

Общи условия

Активация на акаунт