Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 589
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Пуфи, мерси много!
Засега се влияе добре от А-дерма, днес не са толкова червени бузките.
Оф, мрънка ми се. Майка ми е тук цяла сутрин, помага ми ама ме дразни. Вече втори път ми взема бебето от ръцете, защото "Той не иска така да седи" и "Виж как прави с ръчичка-това значи че иска да го разходиш из апартамента" ?!?!
Не знам, много ми помага ама ми идва малко в повече.

# 436
  • Враца
Момичета чета ви и освен да ви пожелая бързо оздравяване, с друго не мога да ви помогна. Лили разбирам те и с моята майка е същото, но аз си казвам каквото не ми харесва, преди за всичко и на всички премълчавах, но от както бебка се роди си казвам всичко. Абе по опитните мами, бебетата кога спират да се уригват, моята вече много рядко почна да се уригва и то с триста зора. Не знам дали бозаещите бебета си играят със мамините зърна, но при нас яденето вече е приключение, такава игра пада с биберона, че го разкатава.

# 437
  • София
Моя човек суче за 8-10 минути максимум и не си играе. Оригва се ако го вдигна, ако не ..не се. Не го правя всеки път даже не го правя почти никога.

# 438
Здравеите досега само ви четях хубавата тема.Лили и моето бебе е с АД  и се мажеч постоянно с мазила дано всичко мине бързо.

# 439
  • София
Моят си играе много, дори понякога мрънка за гърда без изобщо да е гладен, просто да си посуче. Знам, че е така, защото след като се е лигавил 1 минутка, кърмата тръгва стабилно и той моментално пуска-т.е не е нито гладен, нито жаден, просто ми се суче. Продължавам да опитвам в тези моменти да давам биба, вместо гърда, с променлив успех. Ако е буден и весел, няма проблем, но ако е сънен-няма начин.  Снощи дори така успях да го разсъня. След 10 минути скърцане с бибата се отказах и дадох гърда-точно за миг заспа.

# 440
А щерка ми пък си търси за заспиване, обаче нито е гладна, нито жадна и като и дам да суче то и пуска и нашта се сърди. Давам биба моментално се плюе. Еми няма как да и мине номера. Тогава ми е най-трудно защото приспиването като не е гладна в ужас Angry

# 441
Здравейте, мами! Не съм влизала 20-тина дни, че бяхме на почивка. Попрегледах последните няколко страници, писали сте за атопичния дерматит. Еми, честито, и ние го имаме Disappointed Педито, ми обърна последния път внимание, че има малкия много суха кожа, но аз нищо. Сега три седмици по-късно има по цялото тяло такива шупли. Взех му на Себамед лосион с уреа 10 %, дали не е силен. Май да отида до педито, но лекарства не ми се дават. Педито е в отпуск, трябва да звъня на друг. 

# 442
Ниа, ние мажем с Дермалибур и за два дена виждам огромна разлика. Много съм доволна, ефекта е видим. Кожичката се хидратира, зачервяването мина. Другото, което на нас ни казаха е Ekcipal kids лосион. Него успях да го намеря едва вчера и още не съм мазала.

# 443
Момичета, сега пък сме със зелено ако. Изцяло на АМ сме, преди два дни го смених с ХА, каква може да е причината? Днес сме при педи за ваксина и се чудя дали да не отложа.

# 444
  • София
Лили, от млякото е. Когато моят акаше зелено, ме питаха в болницата, където го водих за изследвания, дали не е на хипоалергенно адапте. Така че това не е притеснително. Обаче за ваксините мисля, че е задължително да ги отложиш, щом сте с АД.

# 445
Аз също мисля, че би трябвало да отложите ваксините. Не е зор, все ще ги сложите.
Белинда, ти спомена, че няма да заместваш изцяло хранене до годинка, т.е. ще го захранваш, но ще си оставяш след това кърменето, това ли имаш предвид?

# 446
  • ЕН
добро утро мами, бебчовци и беболини

вчера бяхме на ДК беба е 60см и 6200г, колко многоооо е пораснала. ваксина другата седмица Sad , за захранване питах като навърши 5мес поне, та ще почакаме с манджите и пърДжолите
Лили на малкия всичко вървеше с отлагане и то доста. близо с 6мес ваксините му бяха отложени, захранването също. трябва напълно да е здраво бебето, не само гърди, нос, гърло и т.н. видиш ли дори едно петънце по кожата или малко повече да киха отлагай. няма какво да ти мрънкат докторите за отлагането ако се притесняваш за това. все пак детето си е твое. те отчитат дейност, ти го гледаш и грижиш за него и ще продължаваш да си го гледаш - не те. ти виждаш дали е добре днес или има нещо, което те притеснява. пак ти казвам АД е много упорита гад. докато изчезне и се успокоиш пак се появи. всяка сутрин, обед, вечер оглеждай цялото тяло, всяка гънка ... всичко. не е хубаво много да е на топло, но и на много студено също. не сравнявай с другите деца с АД, всяко по различен начин и с различни медикаменти и мазила се оправя

# 447
  • София
Да, това имам предвид. До 1г. 70- 80% от храната на бебето трябва да е мляко. Това значи, че всяко хранене трябва да е млечно. Вместо да слагам АМ в пюретата или кашата, кърмя. След годинката лека полека замествам, така че да останат 3-4 кърмения и към 18 месеца започвам да се ослушвам за признаци на отбиване, но това вече си е строго индивидуално.

# 448
Да, педи сама отложи ваксината, ще изчакаме да затихне.
Отчет след консултацията - 8.250 кг и 68.5 см. Кожичката се успокоява, продължаваме да мажем.

# 449
И ние водихме консултация, при нас започна по слабо качване на килограми само 550 гр този месец, но все пак е добре 7.250, 69 см. Манекенка ще я правим Hug
Аз без да знам, така смятам са захранвам. Официално започвам с учениците на 15.09. Wink отлагам с две седмици. Няма да замествам кърмене, давам лъжички пюре и докърмвам после, но мисля до ноември декември така.  И после пюретата с кърма ще ги правя, докато се обогати менюто. И вече ще я наблюдавам как яде, за да се ориентирам към затваряне на мандрата хахах.

Общи условия

Активация на акаунт