Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 696
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
Никой никога не знае адекватната цена на един имот. И най-добрият специалист ще даде някаква оценка в диапазона +/-5%. Освен това понякога се намират специфични купувачи, за които дадена характеристика на имота е ценна и са склонни да платят повече. ...
А относно наддаването - ти може да не си склонна да го правиш, но друг да е. Не ти правиш пазара.
Има и друго - кой в преговорите заема "високата позиция". ...

Споделям напълно  Peace  

# 331
Моите приятели продават в Люлин ап. Пуснаха го първоначално за 57, сега на 62 имат 2 купувача. И брокерката им казала, че и за повече могат да искат, и пак ще се продаде.

Толкова пари да дадеш в Люлин си е чиста набутвация, ама като има балами...

# 332
Не знам вече какво да кажа за лакомията на някои хора. Вчера звънях на няколко обяви, на едната ми казаха, че тази цена не била актуализирана от август миналата година и затова била толкова ниска. Ставаше дума за 53 000 евро за 60м2 до завод Дружба стар за тотален ремонт. Явно цяла година не им е останало време да актуализат цената. Накрая се оказа, че собсвеника го стопира от продажба...може би ще изчака още малко да фръкнат цените, че да може да му иска 70 000.

Споко, догодина и 40000 дали ще успее да му вземе, нека си чака Grinning

Вие сигурно сте мултимилионерка. Толкова ги разбирате имотите...

# 333

??? нещо не рабрах...

# 334
  • In transit
ЧС, явно не ме разбра правилно. Въпроса беше за конкретния имот, който показах. Аз даже не го видях, защото имаме уговорка за петък. Т.е уговаряме се да видим въпросния имот в петък, и след половин час виждам, че цената му е скочила с 13%. Само защото някой е проявил интерес ли? Едва ли в същото време са звъннали още 5 човека, че искат да го видят. Затова споменах думата алчност. Най-малкото това говори за некоректност.
Иначе това, която си написала е така и съм съгласна с него, просто се нагледах на пишман брокери напоследък и на някакви луди движения на горе на пазара на имоти (който реално не е толкова волатилен, както е при други финансови активи примерно)

# 335
И защо такова крайно мнение "набутвация"? Вие виждали ли сте конкретния имот, квадратура, ремонт, озеленяване, перспективи и възможности, за да коментирате???
Единият кандидат, примерно, е сам мъж - ще живее в половината, другата половина иска да дава под наем. Ап. е чисто 100 квадрата, и са съединени 2 двустайни. С 2 входа и всичко. супер страхотен ремонт. отделно е площта на терасите.
Защо да е толквоа прост пък този човек?
За всеки влак си има пътници, нали Wink

# 336
  • In the shadows of my mind

??? нещо не рабрах...

Това е защото имаш наблюдение от трамвая в посока към гарата и не разбираш  Laughing

# 337

??? нещо не рабрах...

Това е защото имаш наблюдение от трамвая в посока към гарата и не разбираш  Laughing

Много добре си ги разбирам, като нямате акъл си давайте парите...

# 338
И защо такова крайно мнение "набутвация"? Вие виждали ли сте конкретния имот, квадратура, ремонт, озеленяване, перспективи и възможности, за да коментирате???
Единият кандидат, примерно, е сам мъж - ще живее в половината, другата половина иска да дава под наем. Ап. е чисто 100 квадрата, и са съединени 2 двустайни. С 2 входа и всичко. супер страхотен ремонт. отделно е площта на терасите.
Защо да е толквоа прост пък този човек?
За всеки влак си има пътници, нали Wink

Люлин си е Люлин, няма как да стане по-престижен Wink

# 339
Какво мислите за този апартамент?
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-13120770/%D0%BF% … D0%B4%D0%B6%D0%B0
Да уточня, че е до у-ще Стефан Караджа и се продава без мебелите!

А това БЕШЕ цената му вчера!

Не знам вече какво да кажа за лакомията на някои хора. Вчера звънях на няколко обяви, на едната ми казаха, че тази цена не била актуализирана от август миналата година и затова била толкова ниска. Ставаше дума за 53 000 евро за 60м2 до завод Дружба стар за тотален ремонт. Явно цяла година не им е останало време да актуализат цената. Накрая се оказа, че собсвеника го стопира от продажба...може би ще изчака още малко да фръкнат цените, че да може да му иска 70 000.
Само като видях къде е публикуван, и от коя фирма и мога дати кажа не ходи да си губиш времето.  Peace

# 340

Защо я вземаш насериозно - не виждаш ли, че се лигави и за момента не е участник в пазара, а само гледа. Нали е "пре"печена, чака следващата финансова криза да купува на безценица. "Разни хора, разни идеали".

# 341

Защо я вземаш насериозно - не виждаш ли, че се лигави и за момента не е участник в пазара, а само гледа. Нали е "пре"печена, чака следващата финансова криза да купува на безценица. "Разни хора, разни идеали".
За мен Люлин не е квартал за високи цени, но както казах, който му се дават пари, негова си работа. Това, че търся нещо изгодно не виждам защо да е лигавене. Ти щом търсиш нещо скъпо, ок.  А и виждам накъде отиват нещата, пазарът на имоти е покачване и спадове. Финансовите кризи са екстремни ситуации, които може и след 20 години да се случат.

# 342
За един месец търсене успяхме да гледаме само 4 апартамента в София. Вече имам и една агенция в черния списък.
ПС: Има ли инвеститори/агенции които публикуват имоти само в техни си сайтове ?

# 343
Скрит текст:

За мен Люлин не е квартал за високи цени, но както казах, който му се дават пари, негова си работа. Това, че търся нещо изгодно не виждам защо да е лигавене. Ти щом търсиш нещо скъпо, ок.  А и виждам накъде отиват нещата, пазарът на имоти е покачване и спадове. Финансовите кризи са екстремни ситуации, които може и след 20 години да се случат.

Защото не само ти, ами 7 милиона българи търсят същото, което автоматично значи, че е мнооого трудно постижмо (меко казано Wink) за аутсайдер на системата (тоест, извън банки, ЧСИ, нотариуси  или брокери). А това, че се лигавиш, си личи и от ника, и от коментарите ти.

Няма "ниски" и "високи" цени, защото всичко е относително. Люлин и с тези цени е от евтините квартали на София. А че на теб ти се струват неоправдано високи, е само твоето субективно мнение за тях.  Ако имотите в Люлин  се купуват на тези цени, значи, това са цените в Люлин

На никого не му се дават много пари, но всеки си преценява дали иска да живее в собствен имот или не иска, и какво е готов да даде за това. Вече разбрахме всички, че ти не искаш за момента и значи, не си участник в пазара. Когато  отиде пазарът там, където виждаш, че отива, може и да станеш участник на него.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 15:18 от Анонимен

# 344
Хвърлям по едно око и на цените в София, и истината е, че в хубавите квартали под 100 к, няма читав апартамент. Снощи гледах един с "потенциал", с ужасен преход и за ремонт 80 000евро...ами ужасно са високи цените, не знам как може цял живот да изплащаш две стаи и кухня...

Общи условия

Активация на акаунт