Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 649
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Румка, може би различните банки прилагат различни критерии. Но дори и критерият да е минимален остатък на член, тези суми вероятно вече са много по-високи сега, това трябва да е било преди години. Много малко ми се струва 250 лева на възрастен и 100 лева на дете.
800 лв за четиричленно семейство искаха на повечето места. Съвсем пресен опит.

Това как да го разбирам? По 200 лв на човек?
Май да, не попитах, защото  ние искахме да ни остават достатъчно и го направихме за по-дълъг срок с идеята да погасяваме периодично.

# 406
Не знам, Natali_,
Скрит текст:
моя съседка взе заем/не за жилище, а за ремонт на жилище преди 10-тина години. Може и да ме лъже, но тя твърди, че ще го изплаща до 2023 г, при положение, че уж била взела 30 К
 Peace

Ако доходът е нисък, вноските са по-малки за по-дълго време. Отделно вероятно е потребителски и лихвата е по-висока, което пък допълнително оскъпява. Обаче, като няма човек друг вариант.... Tired

# 407
  • София
Не знам, Natali_,
Скрит текст:
моя съседка взе заем/не за жилище, а за ремонт на жилище преди 10-тина години. Може и да ме лъже, но тя твърди, че ще го изплаща до 2023 г, при положение, че уж била взела 30 К
 Peace

Ако доходът е нисък, вноските са по-малки за по-дълго време. Отделно вероятно е потребителски и лихвата е по-висока, което пък допълнително оскъпява. Обаче, като няма човек друг вариант.... Tired
Благодаря за разяснението. bouquet

# 408
И ние предпочитаме живи и здрави баби и родители, отколкото някой апартамент за 20 000 евро...
Днес попаднах на 2 интересни обяви.
1) 4-стаен апарамент в Лом за 18 000 евро. Завиждам им Simple Smile
2) Продава къща в гр.Перник с РЗП 300 м2 и дворно място 500 м2. Цена € 52 000 .
Къща в централната част на гр. Перник, триетажна с РЗП 300 кв.м.
Функционално разпределение:
- Сутерен - хол, кухня с трапезария, битова стая, котелно помещение, вход към гаража, в който има канал, баня и тоалетна.
- Първи етаж - спалня, просторна дневна с огромна слънчева тераса, трапезария с кухненски бокс, голяма баня с тоалетна.
- Втори /подпокривен/ етаж с голяма тераса. Помещенията са високи. Етажът може да се обособи като жилищен етаж.
Къщата има два входа и вътрешно стълбище, което свързва всички етажи, локално парно с котле, гараж с топла връзка, СОТ. Изключително здрава и стабилна. Стените са с ширина 60 см.
ГАРАЖ с топла връзка към къщата.
Дворът е с площ 500 кв.м., теарасиран и облагороден с овошки и лозници.
Имотът се намира в непосредствена близост до площад Кракра, същевременно на тихо и спокойно място.
С възможност за газифициране - газопроводът е до гаража на къщата.
Отвътре къщата е за ремонт, тъй като отдавна не се обитава.
Подходяща е за две фамилии.
Оферта № 588
0897 951 954, 0899 19 20 19

# 409
  • София
И ние предпочитаме живи и здрави баби и родители, отколкото някой апартамент за 20 000 евро...
Скрит текст:
Днес попаднах на 2 интересни обяви.
1) 4-стаен апарамент в Лом за 18 000 евро. Завиждам им Simple Smile
2) Продава къща в гр.Перник с РЗП 300 м2 и дворно място 500 м2. Цена € 52 000 .
Къща в централната част на гр. Перник, триетажна с РЗП 300 кв.м.
Функционално разпределение:
- Сутерен - хол, кухня с трапезария, битова стая, котелно помещение, вход към гаража, в който има канал, баня и тоалетна.
- Първи етаж - спалня, просторна дневна с огромна слънчева тераса, трапезария с кухненски бокс, голяма баня с тоалетна.
- Втори /подпокривен/ етаж с голяма тераса. Помещенията са високи. Етажът може да се обособи като жилищен етаж.
Къщата има два входа и вътрешно стълбище, което свързва всички етажи, локално парно с котле, гараж с топла връзка, СОТ. Изключително здрава и стабилна. Стените са с ширина 60 см.
ГАРАЖ с топла връзка към къщата.
Дворът е с площ 500 кв.м., теарасиран и облагороден с овошки и лозници.
Имотът се намира в непосредствена близост до площад Кракра, същевременно на тихо и спокойно място.
С възможност за газифициране - газопроводът е до гаража на къщата.
Отвътре къщата е за ремонт, тъй като отдавна не се обитава.
Подходяща е за две фамилии.
Оферта № 588
0897 951 954, 0899 19 20 19
[/spoiler]

Ся ти кво? Не четеш или просто се заяждаш? newsm78
20 К евро за апартамент с/у живота на обичан и любим човек. Thinking

# 410
В Студентски град съм често, живяла съм като студентка 6 години, имам познати, които имат апартаменти там и такива, които са под наем - ужасно е: замърсено и пренаселено, няма къде да се паркира въобще, шумно и неприятно.
Едните ми познати живеят за Фантастико - денонощна шумотевица, заведения, пияни студенти, без паркомясто или гараж - абсурд да намериш къде да спреш. Другите са зад Зимния дворец в карето до НСА - същите оплаквания. Други познати бяха на огледи в новите блокове зад семейните общежития (пак зад Зимния дворец, но в посока Околовръстното и Симеоновско) - пак същото. А цените са 600 евро на квадрат, че дори и по-ниски.
Може ли линк за тия цени ?Или пишете колкото да се намирате на работа? Mr. Green
Бароко - 550 ойро / м2.
линк
http://www.barocco.bg

Ако чукнеш на линка ще видиш че отдавна всичко е продадено и сега цените са други.И това си е едно общежитие само че по-ново.От новото строителство това  е най-долнопробното в СГ но под 700 евро не можеш да купиш нито на последния нито на първия етаж...Smiley

# 411
Не, не става да чакаш някой да умре за да му наследиш имота. Баба ми и дядо ми са в средата на 70-те, и са си добре, нямат намерение да умират. Усвоиха си терасата и си направиха бабешки ремонт, за 20 години напред да им е хубаво. То и сме 4 внука, дори и да ги наследим един ден, ще е пари за една почивка.
Свекито пък тренира като за световно и яде здравословно, без сол и животински мазнини, придвижва се с велосипед, сигурна съм, че ще ме надживее.
Наследство не чакам, да са живи ни здрави всички, и да се радват на живота си.

Относно кредитите за ремонт, много сме го коментирали. 30к е сериозна сума, но и да живееш на соц мозайка не става...въпрос на избор е.

# 412
Румка, може би различните банки прилагат различни критерии. Но дори и критерият да е минимален остатък на член, тези суми вероятно вече са много по-високи сега, това трябва да е било преди години. Много малко ми се струва 250 лева на възрастен и 100 лева на дете.
800 лв за четиричленно семейство искаха на повечето места. Съвсем пресен опит.

Това как да го разбирам? По 200 лв на човек?
Май да, не попитах, защото  ние искахме да ни остават достатъчно и го направихме за по-дълъг срок с идеята да погасяваме периодично.

250лв възрастен, 150лв дете?..

# 413
Аз доколкото знам, трябва да остава една минимална заплата, но ако има деца под 18, може да е различно. Признавам, с кредитите не съм запозната. newsm78

# 414
  • София
Не, не става да чакаш някой да умре за да му наследиш имота.
Скрит текст:
Баба ми и дядо ми са в средата на 70-те, и са си добре, нямат намерение да умират. Усвоиха си терасата и си направиха бабешки ремонт, за 20 години напред да им е хубаво. То и сме 4 внука, дори и да ги наследим един ден, ще е пари за една почивка.
Свекито пък тренира като за световно и яде здравословно, без сол и животински мазнини, придвижва се с велосипед, сигурна съм, че ще ме надживее.
Наследство не чакам, да са живи ни здрави всички, и да се радват на живота си.

Относно кредитите за ремонт, много сме го коментирали. 30к е сериозна сума, но и да живееш на соц мозайка не става...въпрос на избор е.

Не съм чакала наследство. Само се случи. Cry Cry Cry
Не следя редовно темата. Така че кредитите за ремонт не са ми ясни.
Скрит текст:
Ама каква соц. мозайка, като плочките й нямаха и 5-6 г? Затова си мисля, че нещо недоизказано има...Както и да е.

# 415

Не съм чакала наследство. Само се случи. Cry Cry Cry
Не следя редовно темата. Така че кредитите за ремонт не са ми ясни.
Скрит текст:
Ама каква соц. мозайка, като плочките й нямаха и 5-6 г? Затова си мисля, че нещо недоизказано има...Както и да е.
Теглят се кредити защото ремонтите струват скъпо, а на никой не му се живее на балатум, блажна боя и мозайка в банята...
Съжалявам, за загубата ти, не знам дори какво си наследила, не визирах твоя случай. Peace

# 416
  • София
Оххх, какво ви става с това наследство, не разбирам. Rolling Eyes Какво толкова да имаш наследство? Нали и ние ще го предадем на нашите потомци.
Преди години писах в темата, че семейството ми дава апартамент под наем + къща от бай Тошово време.
А излиза, че едва ли не съм чакала някой да умре Shocked, що пък и аз лично да  Не съм го убила.  Shocked

# 417
Не се вкарвай в излишни филми, ти повдигна въпроса, за наследство.
Да имаш наследство е супер. Heart Eyes

# 418
По-точно въпросът беше - защо е тази борба за закупуване на жилище, като най-вероятно ще наследиш нещо. Та, от тук тръгна дискусията.
Друг минус, който не споменахме, е за дарение срещу гледане. Това също е причина младите да искат да си имат свой имот.

# 419
Natali, разбрах какво имаш предвид  и не е да не си права  Peace  Да, пазарът е джунгла и е трудно да се ориентира човек в него, особено за първо жилище - трябва много време и много опит, който се събира с ходене по обяви, питане, ходене по адвокати и т.н. Не е лесно, така е.  Peace 

Момичета и момчета. bouquet
Аз нещо не разбирам. newsm78 Всеки има пра и пра родители, живели някъде, после идват баби, дядовци, майки, бащи. Извинявам се за изброяването. Embarassed
За 1-ви дом може и под наем, докато получиш наследство от споменатите по-горе хора. Или да живеете заедно.
Но за 1-ви дом да взимаш заеми, дори на на днешните "малки" лихви, е някак странно.
Както писа Lucky, колко пари месечно трябва да получаваш, за да се изплаща и кредит? Принципно. На сегашните цени на строителство?
Не е странно, и аз и мъжа ми имаме родители и баби, но теглим кредит за апартамент. Не са безимотни, но ни се налага. Мисля, че няма смисъл да изброявам всеки имот защо не е за нас, но факт.

Общи условия

Активация на акаунт