Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 611
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Проблеми с вход може да има навсякъде - не говоря за екстериор и поддържане.

Ами то си  зависи от живущите и управителното тяло на блока.
В два от имотите ми -Дианабад и Дружба асансьора е с чип.
А някой дървен философ не си плати сумата за ремонт или о нещо друго чипът му за асансьора се деактивира. Пък той да му мисли как да се катери или да слиза.
Сега ще викнете, че е диктатура. Да, но без нея нищо добро и ново не се случва. Все нямата пари за общото и за поддръжка. Като оплезят език 2 -3 пъти по стълбите и намират средства.

# 451
jfjallen
Благодаря ти!
Само да ти споделя, че е хубаво дори да възникват проблеми, но не и цялото да е проблем..
Категорично напускам "Иван Вазов" и не искам повече да чувам, пак казвам, нито агитирам, нито споря, говоря за себе си: Блокът е застинал в 60-те години, асансьорът се тресе и вибрира така, че всичките апартаменти на последния етаж просто вибрират с него, асансьорното било ниско, една фирма само се нави, прати оферта за 10 бона, ясно, че не стана работата, не може да се спи от това тресене, покривът тече, не можем една врата да сменим, за всичко обструкции и претенции, накрая наехме фирма, която събира безотчетно някакви пари, плаща сметките и те пак не стигат, камо ли нещо да се поправи, целият вход е пред разруха, повече от 3 години се продават апартаменти и то на приемливи цени. Естествено построиха нов блок на разстояние 5 метра от нашия, сега и малката гледка от последните етажи си отиде.. Мръзна по 40 минути сутрин, докато чакам трамвай 1 /снимах дори веднъж електронното табло/, защото няма къде да паркирам, супер скъпи магазини, единствено Фантастико, но до него все пак от нас са 700 метра, имам си още лични аргументи, да не изброявам.. Позитиви: ремонтират улици и тротоари, парковете /на Хилтън и Южния/, макар че аз за 15 години не стигнах до Южния от работа все пак.. Може би за семейство с две дечица, което ежедневно да се наслаждава на парковете..
Не държа да е "Красна поляна", просто там много харесах апартамент, който да си ремонтираме. Входът е с чип, асансьорът работи, покривът е ремонтиран, зеленинка около блока, голям паркинг, все неща, които са ме впечатлявали досега. Сигурно след време човек се фиксира на други недостатъци и тях гледа, но на мен това ми е прясно.. Харесала съм и един в "Хаджи Димитър", в "Света Троица", просто този в "Красна поляна" отговаря точно на идеята ми за стаи и разположение, има места за паркиране, има и десет превозни средства на двата булеварда, но пък ще е за сметка на квартала.. Честно казано на пазарите и в двата квартала мръсотийката е еднаква Simple Smile Още веднъж благодаря за мненията!

Веси, много благодаря! Ще продължа да разглеждам и да разпитвам, блокът е 8, ЕПК, да, това с ромите много хора го споменават и това ми е дилемата..

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 07:41 от etka_sofia

# 452
Живяла съм няколко години в Красна поляна, в старо тухлено блокче покрай бул. Възкресение, пазарът беше през пътя. За разбиване на апартаменти не съм чувала, нито ни се е случвало. Но не бих се върнала, ако имах избор - дори блокът да е хубав, в градския транспорт от и към Красна поляна е ужасно - мирише, хора в нетрезво състояние, групи роми отиват на работа, често нарамили метли и кофи. Неприятно място е за младо момиче - все ще се намери кой да те опипа или преджоби в трамвай 22. 72 е още по-ужасен. Пазарът също беше много мръсен и миризлив.

Дори апартаментът или блокът да са хубави, те не съществуват във вакуум, кварталът и обитателите са (за мен) несравнимо много по-важни.

# 453
Квартал на 10 минути пеша от центъра и краен квартал, това от към локация.
От инвестиционна гледна точка не мисля че е нужно да пиша.
За пресеналеността и гледките кой ги има в днешно време, който иска гледка,тя върви с подходящата сума за апартамент или къща.
Какви супер скъпи магазини- там има едно фантастико, млекарница Добрев и другото е пазара Вазов с Т маркет.
Не се обиждайте, но говорите глупости, да кажете, че няма магазини хубаво, не са на всяка крачка, но и ние влизаме в магазин по различни квартали.
Такъв е живота в София, пренаселен сгъчкан, проблеми с паркиране, народа нервен, отражение на действителността.
Заблуждаваш се, ако си мислиш, че в краен квартал няма да имаш проблеми с паркиране, а той е решим там просто е въпрос на пари, както и навсякъде другаде

# 454

Категорично напускам "Иван Вазов" и не искам повече да чувам,
повече от 3 години се продават апартаменти и то на приемливи цени.

Etka, това си е твое решение и ти си в правото си. Аз за друго - понеже се оглеждаме за Иван Вазов, би ли пратила линк към тези апартаменти, които се продават на приемливи цени?  Благодаря предварително!

..Какви супер скъпи магазини- там има едно фантастико, млекарница Добрев и другото е пазара Вазов с Т маркет.
..

И един CBA на Янко Забунов  Peace Иначе пазарът Иван Вазов си е скъп, но той и Римската стена е същият, и на Графа - също. Изобщо по централните места е така.

Като цяло etka не виждам да има проблем - да продаде в Иван Вазов и да купи в Кр. поляна или Х. Димитър е лесна задача сравнено с обратното Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 10:10 от Анонимен

# 455
И на мен ще ми е любопитно, ценит е в квартала не бих нарекла от ниските

# 456
Южните квартали до преди 10-ина години бяха чудесни. Сега са презастроени, без възможност за паркиране, движението е голямо и доста по-мръсни са улиците. По мое наблюдение.

Може и някъде да са останали прилични части, но или не се продават, или е много скъпо.

# 457
  • София
От изброените от Etka квартали бих купила в "Хаджи Димитър", особено ако е близо до станция на метрото. След 2 години се очаква да се открие и вероятно ще повиши цените в квартала.

# 458
И на мен ще ми е любопитно, ценит е в квартала не бих нарекла от ниските

Цените са ужасни, поне тези, които са обявени в интернет порталите. Затова помолих etka да сподели къде се продават апартаменти (повече от 1) на приемливи цени. Надявам се да сподели  Peace

# 459
Запис.
Засега идеята е още само в главата ми, но оглеждам за подходящи оферти. Пловдив, Западен, Братската могила, Смирненски. Районът около Мола ми е мн любим.

# 460

Категорично напускам "Иван Вазов" и не искам повече да чувам,
повече от 3 години се продават апартаменти и то на приемливи цени.

Etka, това си е твое решение и ти си в правото си. Аз за друго - понеже се оглеждаме за Иван Вазов, би ли пратила линк към тези апартаменти, които се продават на приемливи цени?  Благодаря предварително!

..Какви супер скъпи магазини- там има едно фантастико, млекарница Добрев и другото е пазара Вазов с Т маркет.
..

И един CBA на Янко Забунов  Peace Иначе пазарът Иван Вазов си е скъп, но той и Римската стена е същият, и на Графа - също. Изобщо по централните места е така.

Като цяло etka не виждам да има проблем - да продаде в Иван Вазов и да купи в Кр. поляна или Х. Димитър е лесна задача сравнено с обратното Simple Smile

До ТБГ има един висок блок. Залепени за него са две нови 3 и 4 етажни блокчета /на едното има табела нещо си строители. И в двете се продават два апартамента на последен етаж, можеш да провериш директно, не знам къде са публикувани, аз го знам от квартала, гледала съм едното за познат. 3 години се продаваше в блок 74, двустаен на 970 евро/кв, накрая се продаде. 77 кв.м, тухлен, вътрешен за 65 000 евро на последен етаж в блок 73 на "Бурел", вися сигурно 4 години, продаде се, вход "Б", 6 етаж, вися също с години, мисля, че пак беше 63 или 64 000 евро и накрая се продаде, нямам линкове, а няма смисъл да ги изброявам повече. Сега, при поредното вдигане на цените /дали е спекулативно или не не коментирам, да няма пак излишни коментари/, сигурно пак ще стартират на високи цени.. За "нашите" блокове в "Иван Вазов" не съм се интересувала от половин година или повече, на местна основа ги знаех.. Мерси още веднъж и късмет...

# 461
  • София
E, те в Иван Вазов преди 3-4 години бяха по толкова, ама тогава в съседните квартали бяха с 10 000 по-малко.

Така че това повече от 3 години се продават апартаменти и то на приемливи цени изобщо не е така.

# 462
Някой с интерес към апартамент в Ст. Загора, старо строителство в идеален център.???

# 463
  • София

Преди няколко страници имаше негативен коментар за тази фирма

http://www.barocco.bg/oferti.html
и строежите й в Студентски град. Дали още някой има преки впечатления от качеството на строителството й? Дават стандартните години гаранция, според сайта им.
Ще съм благодарна ако някой сподели мнение  bouquet

# 464
  • София
Здравейте, погледнах в темата и понеже доскоро търсихме да купим имот само да спомена, че в Иван Вазов ниски цени няма. Ние наскоро купихме старо строителство - 1400 евро квадрата , та ако имаше нещо на сносни цени сигурно щях да забележа. Да не говорим, че за този апартамент, който купихме на два пъти се свързват хора с нас да преговарят да купуват. Може би по натам да паднат цените, но засега надути или не са такива.

Общи условия

Активация на акаунт