Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 604
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Цените са ужасни навсякъде, не само в Иван Вазов... Абсурдни направо!

# 466

Преди няколко страници имаше негативен коментар за тази фирма

http://www.barocco.bg/oferti.html
и строежите й в Студентски град. Дали още някой има преки впечатления от качеството на строителството й? Дават стандартните години гаранция, според сайта им.
Ще съм благодарна ако някой сподели мнение  bouquet

аз съм ходила на огледи, и те съветвам - отиди сама и се увери за какво става дума.
дават гаранция - защото тя се изпълнява от подизпълнители. На Бароко не му пука дали ще падне блокът, или няма да падне. Той го продава евтино, и го възлага за изпълнение на още по-евтини строители.
Разбери - НЕ струват. Ако ще го даваш под наем на студенти - най-на сметка са:
1. едностайните
2. пак едностайни, които се преграждат и стават 2-стайни. Говоря за онези дъъълги помещения, преграждат се с дограма и със завеска от другата страна. Стават прекрасни. Наистина - показаха ми 3 готови. Бих живята под наем в тях. Но не искам да съм собственик - защото като почнат течовете от баните, покривите, асансьорните проблеми - всичко това е за сметка на собственика, не на наемателя.

Мен лично което ме възпря в ст.град е, че там става много пренаселено. И в един момент няма да има нужда от толкова много жилища. Все пак, ако се надяваш на студенти - имай педвид, че и общежитията са постегнати и ремонтирани. Имат си интернет и всичко. И наемът в тях е ... на четвърт цена отколкото в апартамент НС.

поне мнението ми, личното, е такова.
успех

# 467
Някой с интерес към апартамент в Ст. Загора, старо строителство в идеален център.???

Дай подробности.
Може и на лс.

# 468
Добър вечер на всички четящи и пишещи тук.
Да разкажа нещо, което може да е интересно на публиката.

В четвъртък обявяват имот в квартала който търся за 100 000.
В събота жена ми се обажда на посочените тел. но отговора е - Вече е капариран!?!
ОК.
Днес все пак решавам да направя втора проба.
На посочените телефони обаче през деня, една любезна дама ми казва:
Виваком ще предаде - или Телефона на абоната е изключен или извън обхват.
Благодарих на дамата от телефона / Noblesse oblige /, но в 17.31 решавам да направя още един опит.

И успях да се свържа - имота не е продаден, може да се огледа.
ОК - Договорка за разговор утре вторник, за уточняване на час.

И какво стана - в 17.37 часа днешен ден цената е корегирана на 140 000.

Йессс, само ЪПП. 6 минути след разговора ?????

Отделна приказка е че снимките не са от района. Няма основни параметри и т.н.

Успех на брокерите предимно, купувачите да приготвят пачки...

# 469
Може би фалшива обява, да се ловят шаранки. hahaha

# 470
В момента обявата е посочена в съседния район.
А там пък въобще няма такива имоти като на снимките

Успех на брокерката и на купувачите

# 471
Това е от фалшифите обяви, личат си. Особено, че са казали, че е капариран. Така действат брокерите с цел да те привлекат за техен клиент и съответно - комисионна.

# 472
Тъпото е, че допълнително помпат балона с обяви с нереално високи цени. Лошото е, че не е само тази агенция.

# 473
Имам чувството, че цените са на ниво 2007-2008 г. големия бум.  Shocked Whistling

# 474
У наше село още не са стигнали, но натам върви. Търсенето е повече от предлагането и се предлагат жилища за тотален ремонт и на ужасни локации за безбожни пари.

# 475
аз бих отишла на пгледа. ако ви хареса- пускате оферта какват ви изнася.
Имайте предвид, че може към някакъв момент действително: или да е бил капариран, и да са се отказали. Или продавачът да се е колебаел дали да продава. Ние нашия единият апартамент точно така го купихме. Така че - дерзайте. Тогава им дадохме оферта с 20% надолу, и я приеха. Трябва да се пробва, смятам аз Wink

# 476
Търсенето е повече от предлагането и се предлагат жилища за тотален ремонт и на ужасни локации за безбожни пари.

Търсене винаги е имало и ще има. Проблемът е с предлагането - явно повечето продавачи изчакват да се вдигнат още цените...

# 477
София се пренасели, особено по централните части и определени квартали вече няма празни места за ново строителство и няма кое да смъкне цените

# 478
  • София

Преди няколко страници имаше негативен коментар за тази фирма

http://www.barocco.bg/oferti.html
и строежите й в Студентски град. Дали още някой има преки впечатления от качеството на строителството й? Дават стандартните години гаранция, според сайта им.
Ще съм благодарна ако някой сподели мнение  bouquet

аз съм ходила на огледи, и те съветвам - отиди сама и се увери за какво става дума.

Благодаря за отговора! Повтаряш същото както предишния си пост - вътрешна информация за фирмата ли имаш, или преки впечатления от описаните течове, проблеми с асансьори?
дават гаранция - защото тя се изпълнява от подизпълнители. На Бароко не му пука дали ще падне блокът, или няма да падне. Той го продава евтино, и го възлага за изпълнение на още по-евтини строители.
Разбери - НЕ струват. Ако ще го даваш под наем на студенти - най-на сметка са:
1. едностайните
2. пак едностайни, които се преграждат и стават 2-стайни. Говоря за онези дъъълги помещения, преграждат се с дограма и със завеска от другата страна. Стават прекрасни. Наистина - показаха ми 3 готови. Бих живята под наем в тях. Но не искам да съм собственик - защото като почнат течовете от баните, покривите, асансьорните проблеми - всичко това е за сметка на собственика, не на наемателя.

Мен лично което ме възпря в ст.град е, че там става много пренаселено. И в един момент няма да има нужда от толкова много жилища. Все пак, ако се надяваш на студенти - имай педвид, че и общежитията са постегнати и ремонтирани. Имат си интернет и всичко. И наемът в тях е ... на четвърт цена отколкото в апартамент НС.

поне мнението ми, личното, е такова.
успех

Благодаря за мнението! Повтаряш написаното от предишния си пост - вътрешна информация за качеството на работа на фирмата ли имаш, или лични впечатления за течащи бани, проблемни асансьори и другото, изброено от теб?

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 09:23 от Vayana

# 479
  • Beyond the stars
София се пренасели, особено по централните части и определени квартали вече няма празни места за ново строителство и няма кое да смъкне цените

За София е ясно, но и в родната ми провинция - Велико Търново - цените не са в пъти надолу.
Пък не знам там дали може да се определи като пренаселено.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт