Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 531
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Лъки утре Макрон ще идва във Варна, това не е ли развитие. Wink
Тоя па, за какво? Пак да затворят пътищата ли... Crossing Arms

Инак за тези 22г.-прави сте. Наистина, най-голямото ми дете е на 11 вече. Ама кога минаха години те, нз. Ми то след 7 г. Само...ако стане студент, ...леле как хвърчи времето...
Хвърчи ами, и ако имаш пари развързани най лесно е в имот да ги вкараш, ако дойдат по добри времена -гониш наемателя, продаваш и инвестираш в каквото решиш.

# 541

13. Днес са се свързали и нотариусът е казал, че брокера е там и че сделката отпада, защото са си намерили купувачи за по-висока цена.

Блъф, пързалка и всичко в този дух.

Как пък така ей от нищото се появява купувач съгласен на описаните неща

# 542
Ние имаме доста теории. Едната е, че искат да им звъннем и да им предложим по- висока цена, но прекаляват вече. Аз доколкото знам, брокера по време на разговора (между адвоката и нотариуса) е започнала монолог, в който май не е била особено културна. Според адвоката заслужават да го съдим и ще успеем, но не си заслужава.
По принцип апартаментът е с ниска цена, не мисля, че не е възможно да имат купувач. Единственият начин да го продадат е купувачът да не внимава изобщо, аз не бих го купила, ако го бях видяла сега. Те са с две пълномощни, ние се видяхме със собствениците, сега това не знам дали е възможно.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 07:50 от Fairytale11

# 543
Ние имаме доста теории. Едната е, че искат да им звъннем и да им предложим по- висока цена, но прекаляват вече. Аз доколкото знам, брокера по време на разговора (между адвоката и нотариуса) е започнала монолог, в който май не е била особено културна. Според адвоката заслужават да го съдим и ще успеем, но не си заслужава.
По принцип апартаментът е с ниска цена, не мисля, че не е възможно да имат купувач. Единственият начин да го продадат е купувачът да не внимава изобщо, аз не бих го купила, ако го бях видяла сега. Те са с две пълномощни, ние се видяхме със собствениците, сега това не знам дали е възможно.
Ама наистина сте попаднали на много кофти хора. Направо ми звучи свръх странно хора, които уж искат да правят бизнес да се държат по този начин с клиентите си. Като знам при нас, а сега и при майка ми колко културно и разумно стават нещата направо падам.

За апартамента на майка ми аз попаднах на купувачите, а не брокерката ни, но тя ще оформи документите и ще извади нужните за майка ми - жената сама си предложи да не й плащаме 3%, а да й платим с минималната сума, която агенцията приема - 600 евро. Един свестен брокер трябва да внимава за интересите и на купувачите, и на продавачите.

# 544
Един свестен брокер трябва да внимава за интересите и на купувачите, и на продавачите.
Даааа, ама не.. Sad нашата реално беше продавач (бяха я опълномощили) и какви наши интереси ще защитава.

# 545
Скрит текст:

Инвестират хората, дори и за 22 години, пак си купуват, защото тенденцията е да се повишава цената на имота, и след 22 години се е изплатил, а ти все още имаш имот. За това като се купува с цел инвестиция, не гониш само наем, а и ликвидност на имота...кога и за колко може да се продаде...
22 години не са чак толкова много, не си мислете че е след цяла вечност, и тогава няма да има българи в България, и качествен имот с отлична локация в голям град, ще е без пари. Wink
[/quote]
Може и да не е цяла вечност, ама ако се замислиш 22 години са от 1995 до сега. Това са две кризи - 1996-97 и 2008-2009. Българите не се учим от грешките си и лесно ги забравяме.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 11:40 от pe4enka

# 546
Може и да не е цяла вечност, ама ако се замислиш 22 години са от 1995 до сега. Това са две кризи - 1996-97 и 2008-2009. Българите не се учим от грешките си и лесно ги забравяме.

Така е, но между  едната криза и  другата има много разлики, а най-съществената в случая е, че тези, които имаха пари в имоти, пострадаха много по-малко от кризата през 1996-1997, отколкот тези с готови пари, и всъщност  по този начин си защитиха парите. Имотите паднаха с 20-30 % (но в долари), а левът падна 50 пъти (с 5000 %), а това, което остана, го завлякоха фалиралите банки. Изобщо кризата 1996-1997 научи хората, че инвестиция в имот ти защитава парите, преди това по соц.-а никой не се е замислял за тези неща. Така че не си права - учат се хората от грешките си Simple Smile Въпросът е, че ситуациите не с повтарят, защото условията се изменят.

Кризата 2008 е съвсем друг вид. А между другото, цените на имотите в София скочиха драстично след фалита на КТБ и обезщетяването на вложителите  от Фонда Wink - ясно, че е само една  от причините, но е причина. Хората с готови пари се уплашиха, че може да се случи нещо подобно на 1996-1997, и потърсиха къде да си сложат парите.

# 547
Здравейте! Имам нужда от съвета ви. След като преди повече от 20 г. се махнах от София, сега май ще се завръщам. Sad Решили сме да купим апартамент, но вече съвсем съм се откъснала, нямам представа кои са по-добрите квартали за живеене. Не знам накъде да се ориентирам. Всеки съвет ще ми е от полза.

# 548
Аз съм ви казвала и преди. Тръгнахме да търсим 4стаен, да продадем 3ст и да има 1 спалня повече. Имаме 90 кв, чисти 78. Исках само още 1 спалня. Т.е още 12-30 кв /ако евентуално има още мокри/. Видях страшни недоразумения,  302 кв с 2 спални,  205 кв, от които 167 кв тераса Joy , ама можело да си го направим. Пълен смях. И се чудихме, смятахме... и си купихме парцел. До Околовръстното,  на 800 м от метро, газ до парцела, канал правят сега, 1 декар. По проект/ почти готов/ ще са 4 къщи с РЗП 200 кв. Всяка ще си има и почти 200 кв двор...
Та така нашия четиристаен, надяваме се скоро да приключим документално, за да започнем...

Е, но ако си бяхте купили апартамент, сега вече щяхте да си живеете спокойно и да сте забравили за въпроса с имотите Simple Smile А на вас тепърва ви предстоят интересните времена Simple Smile Да не говорим за цената, която ще платите - защото само парцелът е струвал колкото апартамнета ви (поне в момента е така), а строежът е отгоре. Разходите до груб строеж са към 200-300 е/кв., а с довършването идват 500-600, което за 800 кв (4х200 кв) ще дойде над 400 000 евро отгоре на цената на парцела - това съвсем грубо. Няма лошо, щом ги имате, да строите, но това, което сте взели или ще вземете (защото трябва да го простоите първо и да го довършите), е многократно над цената на 1 апарамент. Няма да говоря за разправиите по строителството, ако не сте в бранша.

Не го казвам с лошо  Peace, изборът си е ваш, но все пак трябва да отчитате и тези неща. От опита на наши приятели - за да завършат къщата (една само, в Драгалевци), продадоха освен своя апартамент, също и наследствен етаж на жената и апартамента на свекървата (и двата в центъра на София). 3 апартамента за 1 къща - сега живеят заедно в тази къща (тя е към 500 кв РЗП някъде) със свекървата,  сина, снахата, внучето и втория син. И пътуват всеки ден до София - кой с мотор, кой с кола.

Примери и други има, но строежът на къща си е начинание, освен ако не си в бранша - пак е приключение, но поне знаеш някои неща.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 10:45 от Анонимен

# 549
]
Да, но замисли се,че ако през 1995-та си инвестирала в 2 апартамента в София, давани под наем, дори и в кризата, сега пак си държат цена, и няма как да си на загуба...

# 550
Здравейте! Имам нужда от съвета ви. След като преди повече от 20 г. се махнах от София, сега май ще се завръщам. Sad Решили сме да купим апартамент, но вече съвсем съм се откъснала, нямам представа кои са по-добрите квартали за живеене. Не знам накъде да се ориентирам. Всеки съвет ще ми е от полза.

Зависи от бюджета ви. С най-високи цени са Докторска градина, център на юг от Дондуков, Лозенец, Иван Вазов, Изток, Яворов. Ако цените отразяват "хубостта", това са най-хубавите. Следващи са прилежащите им квартали по посока отдалечаване от центъра.

# 551
Скрит текст:
]
Да, но замисли се,че ако през 1995-та си инвестирала в 2 апартамента в София, давани под наем, дори и в кризата, сега пак си държат цена, и няма как да си на загуба...

Много време си е това, съмнявам се някой оттогава до сега да дава под наем жилище Simple Smile А и който е взел кредит за такъв период бая се е поозорил, колко стрес е изживял...

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 11:40 от pe4enka

# 552
Скрит текст:

Така е, но между  едната криза и  другата има много разлики, а най-съществената в случая е, че тези, които имаха пари в имоти, пострадаха много по-малко от кризата през 1996-1997, отколкот тези с готови пари, и всъщност  по този начин си защитиха парите. Имотите паднаха с 20-30 % (но в долари), а левът падна 50 пъти (с 5000 %), а това, което остана, го завлякоха фалиралите банки. Изобщо кризата 1996-1997 научи хората, че инвестиция в имот ти защитава парите, преди това по соц.-а никой не се е замислял за тези неща. Така че не си права - учат се хората от грешките си Simple Smile Въпросът е, че ситуациите не с повтарят, защото условията се изменят.

Кризата 2008 е съвсем друг вид. А между другото, цените на имотите в София скочиха драстично след фалита на КТБ и обезщетяването на вложителите  от Фонда Wink - ясно, че е само една  от причините, но е причина. Хората с готови пари се уплашиха, че може да се случи нещо подобно на 1996-1997, и потърсиха къде да си сложат парите.

Различни са кризите, което показва, че не можеш да предвидиш следващите 22 години какви ще ни ударят. 1996-97 който е имал валута е спечелил, който е имал имоти - не е изгубил нищо. 2008-а който е купил точно в пика на цените се е попрецакал. Който пък е продал 2013-2014 пак се е минал. Дълга тема е , всичко си е въпрос на късмет... Знам само, че от цялата работа само брокерите печелят Grinning

# 553
Различни са кризите, което показва, че не можеш да предвидиш следващите 22 години какви ще ни ударят. 1996-97 който е имал валута е спечелил, който е имал имоти - не е изгубил нищо. 2008-а който е купил точно в пика на цените се е попрецакал. Който пък е продал 2013-2014 пак се е минал. Дълга тема е , всичко си е въпрос на късмет... Знам само, че от цялата работа само брокерите печелят Grinning

1997 е спечелил, който е имал валута, ама под дюшека, а не в банките  Simple Smile Освен другото, валута не се купуваше като сега, а на теб Магурата надали нещо ти говори Wink

Никой не може да предвиди, обаче всеки може да направи план, с бекъп план и втори бекъп план, и да действа по него. Пък каквото стане. "Човек предполага, Господ разполага."

Много време си е това, съмнявам се някой оттогава до сега да дава под наем жилище Simple Smile А и който е взел кредит за такъв период бая се е поозорил, колко стрес е изживял...
Такива хора сигурно има, но кредит никой не е взел, защото тогава кредити никой не даваше - освен за "нашите хора", които станаха кредитни милионери.

# 554
Белазелкова е най-неприятния човек който съм срещала. Държи се брутално с клиентите, крещи, ругае все едно си и длъжен или си виновен за нещо. Тръгнах си от кантората и втрещена и повече не бих стъпила там ако ще и последния нотариус на земята да е.

Общи условия

Активация на акаунт