Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 504
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Браво, Mikkey! bouquet

Лъки, ти търсиш ли?
В момента не, но ще се увеличим с един и ще се наложи да търся по голям, сега сме в двустаен...искам да съм в час, с какво става...

# 586
Аз питам за инвестиционен. Simple Smile

# 587
Аз питам за инвестиционен. Simple Smile

Само в София и в строеж, според мен в момента това е най добрата опция за инвестиция. Peace

# 588
  • София
София, в строеж - според мене е  сложно  ако собственика живее в друг град.
Малко фирми предлагат управление на имоти. Сметките ще гледаш в нета, наема по банков път.
А кастинга за наематели и текущия контрол как ще провеждаш?
С ремонта също няма да е лесно.
Но това са мои мисли, за друг може да не важат.

# 589
София, в строеж - според мене е  сложно  ако собственика живее в друг град.
Малко фирми предлагат управление на имоти. Сметките ще гледаш в нета, наема по банков път.
А кастинга за наематели и текущия контрол как ще провеждаш?
С ремонта също няма да е лесно.
Но това са мои мисли, за друг може да не важат.

От инвестиционна гледна точка казвам. Купува се на начален етап, избира хубав имот, плаща го по евтино, все пак в строеж са малко по изгодни. След акт 16 го довършва до ключ, и го продава след 2 години с печалба. Ако печалбата не е достатъчна тогава може и под наем да го пусне, докато получи благоприятна цена.

# 590
  • София
Така може да е по-лесно.

# 591
Така може да е по-лесно.

Въртят ми се някакви схеми в бременния мозък, да видим до къде ще му излезе края. Crazy

Зависи и от  сумата за инвестиция де, и колко време може да се "затворят" едни пари...

# 592
  • София
Ако правилно си спомням купен имот може да се продаде след 3 год. без плащане на данък върху разликата. Имаше нещо подобно.
То и преди това може, но данъка ще изяде част от печалбата.
Провери и това преди да пазаруваш в София. Може да са изменили закона или срока.

# 593
Ако правилно си спомням купен имот може да се продаде след 3 год. без плащане на данък върху разликата. Имаше нещо подобно.
То и преди това може, но данъка ще изяде част от печалбата.
Провери и това преди да пазаруваш в София. Може да са изменили закона или срока.
Мисля, че е  5 години. Но после има чалъм, не се сещам сега, май с изповядането минаваше по различен начин...Знам, че в бума на строителството много се практикуваше тази схватка.
Не съм се засилила да пазарувам в София, за сега. Peace

# 594
Ако втората сделка се изповяда на по-ниска цена от първата, няма печалба и нищо не се декларира.

# 595
  • In transit
Има ли някой, който да живее в затворен комплекс? Интересуват ме недостатъците по скоро?

# 596
Ако втората сделка се изповяда на по-ниска цена от първата, няма печалба и нищо не се декларира.
Точно така, след акт 16 се изповяда на данъчна оценка примерно и няма печалба. Peace
 Иначе мисля, в рамките на 5 години ако продадеш имот, и продажната цена е по висока от тази на която си купил, дължиш данък печалба 10% за горницата. Все пак ако продадеш с 10 000 евро печалба, не виждам проблем да платиш 1000 евро данък.

Има ли някой, който да живее в затворен комплекс? Интересуват ме недостатъците по скоро?
Моя близка живее в Орхид Хилс, какво да ти кажа...на някои им е супер, други продадоха и избягаха...

# 597
Здравейте,
Върти ми се един въпрос на който не мога да намеря отговор.
Търся апартамент в определен район.
Да кажем постоянно излизат коруби за тотал ремонт и на цени неотговарящи на състоянието.

Приемам, че има в района голямо търсене и к,вото излезе литва бързо.
Въпреки че, не разбирам как може да натракаш толкова пари за тотал ремонт.

Въпросът, който си задавам е

- Добре, купил го е някой, да е жив и здрав да го ползва, но защо в продължение на месеци, на места година и повече няма движение.

Т.е. няма ремонт, имотите стоят в състоянието,ь в което съм ги гледал при обявяването им за продажба.

Говоря за поне 20 имота. Не за един или няколко за да е случайност.

Благодаря за отговорите

# 598
Защото рекламиращите ги агенции не си актуализират предложенията.

# 599
Здравейте,
Върти ми се един въпрос на който не мога да намеря отговор.
Търся апартамент в определен район.
Да кажем постоянно излизат коруби за тотал ремонт и на цени неотговарящи на състоянието.

Приемам, че има в района голямо търсене и к,вото излезе литва бързо.
Въпреки че, не разбирам как може да натракаш толкова пари за тотал ремонт.

Въпросът, който си задавам е

- Добре, купил го е някой, да е жив и здрав да го ползва, но защо в продължение на месеци, на места година и повече няма движение.

Т.е. няма ремонт, имотите стоят в състоянието,ь в което съм ги гледал при обявяването им за продажба.

Говоря за поне 20 имота. Не за един или няколко за да е случайност.

Благодаря за отговорите
Много е възможно хората да нямат финансовата възможност да ремонтират наведнъж и си правят нещата постепенно заплата по заплата. Ние сме така. Купихме си апартамент, който отговаря на абсолютно всички наши критерии, но е за основен ремонт. В седмицата преди да се нанесем си оправихме само банята, защото без баня няма как и оттогава минаха 3 месеца, докато си стъпим на краката достатъчно, че да започнем с една от стаите. Да, не ми е комфортно да живея на строителна площадка и да готвя в кътче в хола, защото кухнята е необитаема, но така стоят нещата - не сме богаташи, трябва ни време да посъберем финанси и ремонтираме стъпка по стъпка.

Самата покупка на жилище дори с ипотека изисква сериозен начален разход - такси, нотариуси, комисионни на брокер, самоучастие, а после вече и всички разходи по пренасяне, изнасяне на стари мебели и тн. След това на повечето хора им отнема известно време да влязат в крачка и да започнат да сменят дограми и да викат майстори.

Общи условия

Активация на акаунт