Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 397
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Аз от миналия сезон още имам усещането ,че ще загаджат Джон и Санса.Има някаква химия между двамата,не знам дали нарочно е търсена от режисьорите или е от самото излъчване на актьорите.На мен лично ми харесва.
Но се зачудих на поведението на Кутрето и още нямам обяснение.Жалка картинка е.Щеше ми се преди да го убият да е по-така,по Кутре. Mr. Green Тоя някакъв влюбен лигльо.
За мен Санса го е отсвирила и феновете някак по инерция продължават да не й вярват.

Цитат
не вярвам в книгата Джон и Санса да осъществяват любов, твърде близки се чувстват, на практика това би било инцест,
Джони,точно в книгите Мартин по  един особен начин свързва  Джон и Санса.Само ще спомена,че Джон е точно принцът от момичешките мечти на Санса,а в сериала репликата:"Не познавам друг човек,който тъй малко да прилича на Джофри." никак не ми се струва случайна.

Това в оригинал на английски ли така казва? Понеже с превода който аз гледах казва нищо от рода на "ти си толкова малко Джофри колкото само можеш да бъдеш или нещо такова" Не си спомням много добре, но не е преведено точно така

# 331
 Тирион не просто е джудже - той е невероятно грозен (не искам да се занимавам с описания), във филма е нереалисточно красив, но дори тук, в сериала Оберин признава слух, че Т. като бебе е имало опашка и са я клъцнали.
В този смисъл съм употребил думата изрод - че е убийствено грозен.

обикновено след  инцест, сес тига до хемофилия и се раждат деца уроди. сред Таргите също има уроди, не е да няма.тяхната "чиста" кръв води до мутации като при Мелис. Да, хемофилията не е на сто процента, във всяко семейство чийто родители имат инцест, но е често срещано явление

за мен Тирион, прилича доста на Тивин, като изключим състраданието към слабатие и сакатите, което е разбираемо.Обаче след като   всички го предадоха (и най-вече Шае) очаквам от Тирион да стане по-мрачен, като типаж, по подобие на Тивин, както  му се е отразила изневярата на Джоана. * обосновал съм се и другаде, не  искам да се повтарям

* Във филма това не е отразено, Т. е невероятно жизнерадостен,  за човек, избегнал смъртта и срещу когото най-близките му сас се обърнали да злословят на процеса.

...
някой знае ли колко струва бюджета на първия сезон на сериала "Игра на Тронове"? от известно време ме човърка това, а никъде не мога да намеря цифри. на няколко пъти коментирахме, че ефектите са постни и  вероятно са нямали пари, иска ми се да направя сравнение с няколко подобни сериала.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 18:53 от Джон Сняг

# 332
  • Вестерос
И първите идеи на Мартин нали са били любовен триъгълник Аря-Джон-Тирион.

newsm78 newsm78 newsm78
Има изтекло писмо в нета с първата му идея за книгата как да е. В нея Санса се жени за Джофри и има дете от него, а Тирион-Аря и Джон са в любовен триъгълник.

# 333
  • София
Санса иска да е Церсей, тва е

по-скоро ДиД го искат  #Cussing out

п.п. добре, че този плануван триъгълник се е провалил. Аря и Джон и в книгите и в сериала не мога да си ги представа да правят секс, би било абсурдно, абе не знам, не мога да намеря подходяща дума.  ooooh!
Те се обичат страшно много, но като брат и сестра, като най-добри приятели.

# 334
аз пък малко съжалявам, че се е провалил този любовен триъгълник. Доколкото знам Аря е трябвало да ходи отвъд Вала, Джон да я намира и т.н. Като четох главите с ИГрит, винаги съм си мислил, колко много прилича на Аря по характер, и  съм се чудил дали Игрит не е повлияна като персонаж от първоначалната идея за Аря.

За Санса като Церсей и аз смятам, че е тъпо.

# 335
Аря е по-близо до образа на Церсей с тая обсесия да убива и полуоргазмите,дето ги получава,докато го прави.  Sick

# 336
 Аря убива или нарочи за убиване само хора които навредиха на нея,  на близки на нея хора или на семейството й (хората  в Харънхъл й пречеха да се събере със семейството си, Фрей пък бяха отговорни за смъртта на Роб и Кейтлин). Нищо общо няма със Церсей, която убива за да запази властта. Да не говорим, че Аря убива лично хората, а Церсей най-често дава заповеди на другите да убива
Нищо общо няма между тях. Аря е много симпатичен персонаж.  Според мен тя е близка до ИГриг, в смисъл че е "дива" и "неопитомена", не е като Санса да речем, която е "птиче, което реди хубави думи" (по дефиницията на Сандор)
Според мен сюжетът е, изгубил, че е нямало такава интрига Джон - Аря - Тирион.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 21:21 от Джон Сняг

# 337
  • Варна
На мен Аря не ми е симпатична. Интересно ми е като убие всички, които е запланувала, какво ще прави.

# 338
 ще отиде при Джон, естествено. засега мъсти, но като свърши времето за мъст, и отвътре се почувства "куха", ще трябва да запълни живота си със смисъл и да потърси семейството си.

# 339
  • Варна
ще отиде при Джон естествено.
Питам се какво ще прави, не къде ще отиде.

# 340
Ами той Джон мислеше в книгите, че най-доброто което може да направи е да я скрие някъде  докато порасне и да й плаща образованието ( може би не е точно, но в този ред на мисли беше), поне в тези несигурни времена. Но пък това тя вече го пробва. Предвид, че роляата на лейди не е за нея, най-вероятно ще стане "придворен убиец" и ще изпълнява поръчките на Джон.*** Вече са  правени аналози между Джон и Аря  от една  страна и КГ и  "Лейди Мизъри" - от друга , така че не виждам, защо тя да не стане личен убиец на брат си.

*  малко спам
Скрит текст:
в една друга поредица, на една друга авторка - Робин Хоб, главният герой бе възпитан именно да бъде "придворен убиец"
*** освен ако не я убият. Ама то се подразбира. Laughing
**** виж как те дразня с тези емотикони Joy

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 22:00 от Джон Сняг

# 341
  • Варна
не виждам, защо тя да не стане личен убиец на брат си.

Заради завета на Нед Старк.. Джон ще падне в собствените си очи, ако някой му изпълнява присъдите.

# 342
 Джон според мен, доста се промени от   времето когато бе Копелето на Зимен ХРебет.
Скрит текст:
Не е хубаво да се правят сравнения с книгите, ама Джон - сина на Нед, нямаше й да си помисли да наруши клетвата си пред Станис и да пусне Вал. Обаче Джон,  Лорд Командирът отговаряше за цялото човество, а не само за своята чест
Във филма  пък Джон трябва да иска помощ от всички лордове, и писа включително и до Болтън, колкото и да го мрази. като ЛК - а впоследствие и като крал - Джон разбра, че на моменти трябва и дипломация. Разбира се има накъде да се развива, но не е толкова "кух" като Нед, все пак него го възпитаваше и Лорд Мормон, който обясни на Джон, че ако тръгне да спазва буква по буква клетвите, трябва да избеси половината Нощен СТраж, че отскачат до Къртичиното.
Освен това Джон вече е крал,  досега играеше ролята на палач, ама понякога си трябва екзекутор - да се промъкнеш в нечия спалня, да сложиш  или отмъкнеш писмо от жената на някой благородник, или пък да го натопиш,  за да не позволиш съюз срещу теб...Джон няма всяка вечер лично да прескача през прозорците на враговете си или да сипва канчетата с отрова на разни хора като Болтън или Фрей. ОСвен това Джон трябва да намери някаква работа на АРя.

* в книгите  Джон
Скрит текст:
позволи на отряд начело с Ездача Манс, да върши черната работа, по това да върнат "Аря" жива и здрава, т.е. той е склонен да се ползва от услугите на други хора, въпреки че в случая  отново наруши сума ти клетви

Нищо не казваш за емотиконите  Mr. Green  WinkJoy Joy Joy

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 22:21 от Джон Сняг

# 343
  • Варна
ОСвен това Джон трябва да намери някаква работа на АРя.
Интересно.. Ами ако Джон умре... м?
Хе-хе.. Викаш Аря за друго не става, трябва батко й да й търси жертви... Trollface

# 344
 Ако Джон умре....ще възкръсне Wink hahaha

"Обещавам, ако пак умреш  да не бързам да паля кладата"
ЕД СКръбния  към  Джон в сериала

* Не случай ЕД е сред любимите ми герои

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 22:28 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт