Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 235
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Разпиляна във въображението
За вълчищата - да бяха взели техниката от "Здрач". И там вълчищата бяха огромни  Laughing

За Бран - и аз не вярвам, че може да променя нещо. По скоро е само наблюдател. Другото би означавало да е виновен за смъртта на баща си, майка си, брат си и всички страдания на семейството си, кралствата и т.н.

# 676
Не съм съгласна, че Бран не може да променя нищо.
Сцената в Tower of Joy - оригинална сцена - Нед бяга по стъпалата. Когато обаче се намеси Бран - Нед бяга, чува глас, спира, обръща се, тогава продължава. Т.е. Бран промени миналото. Да, една малка сцена, но е вмешателство в минали събития. Според мен тепърва ще се разбира за други неща от миналото, в които се е намесил Бран.
Иначе, Бран и Санса ме дразнят. Няма да ми липсват ако стане нещо с тях.

# 677
  • Разпиляна във въображението
Вярно. И все пак да задвижи неща, които да доведат до разтурване на семейството му?

# 678
Имаше някакви теории, че се е 'варгнал' в Джайм, и един вид сам се е метнал, за да стане триоката врана.
За мен, единствената смислена негова роля като триоката врана е - прозиходът на Джон. Нищо друго, да не говорим, че е личен отговорник за предстоящото падане на Вала и преминаване на КН и ББ.

# 679
  • Вестерос
Добре, но тук е темата за филма. Аз го гледам и смятам да му се наслаждавам в този му вид. Няма книга филмирана 1:1 . 44 страници от които 15 са изписани в караниците за спойлерите и 10, къде са вълчищата. Ставате досадни. Не може ли просто да се наслаждавате на нещо?
И ти дойде да ни се скараш в тема 26??? Сметни колко страници сме изписали без теб Wink

Диаволо, както винаги коректен и в целта :букетче:

Аделинда, ако трябва още 1000 стр. ще се обсъжда, защото пак казвам-важни са вълчищата, колкото и драконите. Това, че така са ги пренебрегнали може само да навреди на сериала. Като те дразни- х

Balerion , за Бран тръгна от моя коментар. Но както видя спрях да го коментирам, защото може и грешно да съм запомнила. Все пак са минали 6 години откакто гледам и съм чела книгите.

Бебето на Дани се роди мъртво, преждевременно и имаше май опашка като на драконче, ако не се лъжа. Мъжът на Дани се казваше Дрого.

За мен Бран ще може да променя, в момента не се е научил как. Сам каза на Санса , че още се учи. Все пак да не забравяме и историята с Ходор.

Има и други теории за Бран, че може и по-назад да се е връщал в миналото.

# 680
Според мен Бран би могъл да повлиява миналото, като се варгва във вълчищата- най-лесно е, и така би могъл да повлияе на семейството си- примера с неговия вълк, който го спаси. Но в сериала те липсват, а в книгата дори Аря можеше да се свързва с вълка, с котки и т.н. Та тази линия няма да се развие. Или поне не в сериала. Биха могли да покажат опити да се свързва направо с хора, някакъв шорткът, който в книгите да е застъпен по-сериозно. Честно казано, надявам се тези опити да са неуспешни. Не ми се ще отговорът на всичко да е магия на Бран. В поредицата магията е виновна за всичко- кометата обърква сезоните, валирските магии отприщват изригвания и бедствия, драконите и ледените зомбита носят разруха, чедата оплескват магиите, любимецът на Церсей ползва черни магии,  хора се горят и т.н. ...дано хората се обединят, разберат и някак си изкоренят магиите. Макар и да се избиват, да водят своите игри на тронове не успяват чак толкоз да оплескат нещата.

# 681
  • Вестерос
Така е, но в сериала магията е сведена до минимум, явно за да не стане прекалено фентъзито.

# 682
Аз пък смятам, че нарочно я направиха тая сцена така, за да се чудиме сега може или неможе. Нед просто се обърна да види има ли някои и това съвпада с вика на Бран. Точно както го пише Мартин.
Лично на  мен пътуванията във времето са ми адски банални и винаги има парадокс.

# 683
Аз много обичам пътуванията във времето, но много зависи как ще го направят...дали елегантно, или като кръпка.

# 684
Че Бран, ако може да променя миналото, той и сега може да "се върне" и да спаси баща си, майка си, брат си и цялата си рода. Това означава, че всичките седем сезона не са истина и да почваме от начало hahaha

# 685
Ти за процеса учене май не си чувала.

# 686
  • Варна
Че Бран, ако може да променя миналото, той и сега може да "се върне" и да спаси баща си, майка си, брат си и цялата си рода. Това означава, че всичките седем сезона не са истина и да почваме от начало hahaha
Това, че може да влияе на миналото не значи, че може да направи каквото си поиска.Rolling Eyes
Понякога заради голямата игра е нужно да се правят жертви.

# 687
Старата Триока врана предупреди Бран в предишния сезон, когато той искаше да остане по-дълго в миналото: "И морското дъно е красиво, но ако останем дълго ще се удавим". Бран отговори: "Не се давех, бях си у дома". Прави ли ви впечатление, че той се радваше на срещите с роднините си в миналото, а когато се прибра в ЗХ нямаше грам емоция, камо ли радост.
Вмъквам спойлер:
Скрит текст:
Говори се, че в следващият епизод по същия начин ще посрещне и Аря, студено и равнодушно,
 както при срещата със Санса

Той не беше достатъчно подготвен да стане Триока врана, обучението му прекъсна. Това, дето сега толкова се е вглъбил в себе си и изолирал от външния свят, най-вероятно е защото разбра каква сила има и колко е опасно да не може да я овладее. Имам предвид докосването от КН, което позволи след това ББ да нахлуят в пещерата - място, което до момента бе защитено със силна магия. Впрочем фенските теории обръщат внимание на следното: в онзи епизод с нахлуването в пещерата се видя, че ББ могат да контролират леда, а валът също е изграден от лед. Какъв е проблемът да го съборят? Казано ли беше във сериала, не помня, или само в книгите, че валът е защитен и от магия? Да, но Бран премина през вала, и както падна магията в пещерата, не означава ли, че и валът вече не е пречка за ББ?
Та аз също си мисля, че ролята на Бран няма да се сведе до това, да разкрие произхода на Джон. Ще има нещо повече. Въпросът е доколко разумно ще действа и как ще овладее силите, така че да не се "удави" (може би точно това ако се случи, ще остане заклещен в миналото). Възможно е да го направи и самоцелно, ако се случат някакви критични развития за хората и друг изход няма. С две думи - ако всички се провалят. Предпочитам да не се стига до такова развитие, все пак "отглеждаме" си ги вече толкова години, герои, героини, и накрая една магия да спаси света, банално ми е някак... Впрочем едно от правилата на Дж.Р.Р.Мартин е да бъде непредсказуем. Той самият е казвал, че много харесва Толкин, но за разлика от него не обича сюжетите "добро срещу зло и хепи енд". При него няма черни и бели герои и щастливата развръзка не е гарантирана.  Cry

Спойлер:
Скрит текст:
До края на седми сезон Бран няма да направи нищо от това, което предполагаме ние или фенските теории. Ако има нещо такова ще е в осмия. Там ще има доста по-сериозна предпоставка за някакъв такъв сюжет, работата вече ще е критична.

# 688
  • Сидни
И аз вчера го гледах този спейлерният клип за еп. 6. Според мен всичко ще е точно така. Доста интересно ми звучи, макар и малко нелепо. Пак яки телепортации за 5 секунди.

Интересно ми е
Скрит текст:
Джендри от къде ще се появи изащо и той тръгва на север с дружинката. Смешно ми стана, че ще има разговор м/у Хрътката и Тормунд за Бриен...все едно мъжки разговор в кръчмата хахаха НО явно наистина ще има леден дракон. ^ и щяха да са епизодите този сезон, или 7?

# 689
  • Варна
И аз вчера го гледах този спейлерният клип за еп. 6. Според мен всичко ще е точно така. Доста интересно ми звучи, макар и малко нелепо. Пак яки телепортации за 5 секунди.

Интересно ми е
Скрит текст:
Джендри от къде ще се появи изащо и той тръгва на север с дружинката. Смешно ми стана, че ще има разговор м/у Хрътката и Тормунд за Бриен...все едно мъжки разговор в кръчмата хахаха НО явно наистина ще има леден дракон. ^ и щяха да са епизодите този сезон, или 7?
Скрит текст:
Давос ще забере Джендри със себе си. Джон може да го легализира като последния Баратеон.

Общи условия

Активация на акаунт