Любители на кучета - 74

• 41 002
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Не е от превъзбуда никога не е пишкам, нормалното бебешко пишкане навсякъде го имаше и при него разбира се. Отнема време докато им стигне до мозъка, че могат да стискат докато стигнат до определеното за това място.

# 166
cutesmallcat какъв е сладък този Страхо. Той като е такъв малък си е стряскащо като не дойде на повикване. Аз с Макс такъв проблем нямам, защото просто няма такова голямо място, на което да се скрие и да остане незабелязан. Joy
Госпижижа Дух Джина става все по-хубава. Личат си грижите и вниманието, които вече се полагат за нея.
soon123 не се притеснявай от ваксината. Няма нищо страшно в нея, някой път дори не усещат бодването. Единствено имай на предвид, че след това ще е по-поспаливо кутрето.
Нарцисчева на каква възраст е твоя звяр и каква порода беше (извинявай, че не помня)? И Макс така започна когато навърши годинка. Сега имаме определен напредък, но му останаха породи, които го изкарват извън кожа и за момента работя в тази насока. В началото се карах като започваше да лае, но ефект никакъв, после казвах "Не" - ефект пак нулев. В един момент реших да награждавам само желаното поведение, а другите прояви да се правя, че не забелязвам. Щом се разминавахме с куче, което той не лае и хоп веднага едно лакомство (ако имам под ръка) или потупване по гърбинката и глезене с "Браво, моето момче". Последното имаше ефект и все по-често нямаме проблем с лай по околните кучета. Друго, което бих ти дала като съвет е да наблюдаваш кучето кога се готви да лае и преди да започне да му казваш "Не" и да го отплесваш с някакво друго занимание. Макс като започне да лае и се афектира, започва да му изключва слуха и не чува и изпълнява нищо няколко минути, а ако изпреваря то той знае, че не трябва и не започва да лае. Обикновено прави опити след "Не"-то с леко приръмжаване, но ме гледа и чака да види как ще реагирам, съответно пак "Не" и така докато не се разминем/отдалечим от мястото с другото куче. Обикновено това с приръмжаването го прави няколко пъти, но аз спирам всеки опит и накрая се отказва. Не знам дали стана много ясно, ама след нощна смяна хич ме няма в обясненията, ако има нещо неясно след като се наспя ще се опитам пак да разясня. Hug

# 167
Madlenа,  ааа добре тогава, защото мислех, че е от превъзбуда и да трябва да взимам някакви други мерки за нея.
Sivi, Благодаря ти, и вет. така каза.

Отново обгази кабинетът. Имам чувството, че си маркира кабинетът чрез обгазяване Laughing
 Биха и инжекцията, преслушаха я, температурката и е ок. Дадоха ни  зеленото "паспортче" с данните и васкината в него и на 18.08 сме отново за втора такава. За награда и взехме от въжените играчки  в зелено и в момента е полудяла ужасно. Надявам се с тази играчка да престане да преследва парцалът  когато мия с него Laughing.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 13:39 от soon123

# 168
*Biskvitka*, честито! Страхотна е малката, бяла топчица!

# 169
Благодаря, благодаря.
Днес си работя аз на компютъра и ставам и какво да видя... госпойцата в ей тая поза. Ох не се сдържах, сигурно съм досадна, ама тя ми е новичка... само на месец у дома и аз съм като една млада мама - аууу акала, аууу ударила се, ауу повърна, аууу яла-неяла хахаха наистина, но все още ми е вълнуващо и ново Simple Smile))
Ей ми я! Крия да не стане досадно

Скрит текст:
- Сит, от Ледена Епоха хахаха

Скрит текст:

Скрит текст:

# 170
  • У Диспансера ...♥♥♥

Sivi , ето го диването .
Ами аз някога предотвратявам като гледам да го залисам,  ама като е пуснато кучето и идва да го подуши и моя откача . Иначе е на 6 месеца вече, но доскоро нямаше проблеми дърпаше към кучетата да си играе с тях , сега е див лай Disappointed
Ще пробвам и с наградки да видим ще имам ли успех .

# 171
  • о`майна лунна нощ е
http://prikachi.com/images/485/9156485K.jpg

Плащам данък с един спящ Торин, заснет преди минути и пожелавам лека нощ на всички Heart

# 172
  • София - Рим и обратно
Ох, много ми е сладичък тоя Торин Heart Eyes. И как се е издължил!

# 173
Нарцисчева още ми се струва малък за да проявява агресия към други кучета. Наблягай на играта със стопанина, хвърляйте топки, дърпайте въже. Нека това му е най-важното и като свикне така след това за него топката/въжето ще е най-важно и няма да обръща внимание на останалите кучета. Преди съм споделяла за един питбул, който според стопанката напада други мъжки, но в парка жената се отделяше на една страна и постоянно му мяташе клечки, топки и си играеше с него и питбула в нито един момент не обръщаше внимание на останалите кучета в парка.
Важна е социализацията с други кучета, но е по-важна връзката със стопанина и играта с негп, а не с околните кучета. Лошото е, че никъде не го пише това, а все се набляга колко е важна социализацията със себеподобни, но в един момент за кучето играта с друго куче е по-важна и поне при Макс от там тръгна лаенето по други кучета, които са на повод, а свободно движещите се не ги лаеше. Но свонодно пуснатите идват до нас и позва игра, а вързаното куче е далеч и не идва за игра и съответно почваме да лаеме.
Торин как само блажено се е излегнал на стола. Още малко и няма да го побира. Свекърите ще свикнат с него и ще вижда и свободни обиколки из двора, а да не говорим че растейки почти не правят бели.
Духче на Джина в очите и се чете такова щастие.. Голяма късметлийка е тя със стопанка като теб.
Айде и един Макс, като статуя в полето и малко игра с нашата полска Джинка:

# 174
И да не остана и аз по-назад, ето и моята спяща глава Laughing ... http://majnatati.snimka.bg/animals/bebe-kuche.956138 ... Чакам я да се събуди и да се разкара от масата ми. Все пак тази маса ми трябва.

Нарцисчева,  Ще ме извиняваш много но пак да те питам. Твойто диване готино само с нагръдник ли го извеждаш и как изтърпя първата разходка той?  Питам, за да се подготвя психически за моята , когато настъпи времето  Grinning

Последна редакция: сб, 29 юли 2017, 14:47 от soon123

# 175
  • У Диспансера ...♥♥♥
Soon , моя е само с нагръдник и първите няколко разходки сядаше и не искаше да върви. Сега още като кажа "вън" и е пръв пред вратата и почва да драска по нея от нетърпение Laughing

# 176
Soon , моя е само с нагръдник и първите няколко разходки сядаше и не искаше да върви. Сега още като кажа "вън" и е пръв пред вратата и почва да драска по нея от нетърпение Laughing

Успокои ме. И аз мисля за нагръдник, защото ми е много притеснително с каишка заради дишането принципно. Та като направи 3 м. ще започнеме и ние с " пусни", "седни" и "вън". За сега сме още на име, "не" и " добро момиче" Laughing

# 177
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,
И аз да се отчета с един безкрайно нахален клюкар

# 178
hahahah Нарцисичева, Гигата, Сиви и соон - големи сладури Simple Smile Искам да ги нагушкам.

Ох девойки прекрасни, не знам сигурна аз съм сбъркана, но обичам точни, ясни и конкретни инструкции и не ми допада начина, по който ми бива обяснявано за моето животно. Не знам каква е "втората ваксина", не знам защо се слага, от какво я предпазва. Имах да обсъдя финансови неща с отговорното лице на клиниката, че не са получили едни 150 лв., преведени, което силно ме притеснява. И ми я взеха, докато гледаме банковите извлечения, биха й ваксината и ми я върнаха, с едно медальонче за ваксина за бяс и с дата за трета ваксина. Забравих да ги питам, за какво да следя и да я гледам, кое е притеснително. Тя не е яла, много се стресира и сега си почива. Но мята рязко главата на пред на зад и настрани, спи и не мога да преценя но муцунката ми се вижда лекичко подута. Обадих се да питам за какво да гледам, отговора беше "като при първата", ами добре, ама аз съм го запомнила тогава, бдяла съм над нея и съм го забравила ... четох в нета, но бих била благодарна, ако някой има опит и ми подскаже за най, най-важното, опасно и притеснително...
Вярно, че аз като собственик и отговорна за нея сиурно трябваше да прочета и да се поинтересувам повече за тези неща, не че ги обвинявам хората, но стане ли въпрос за здраве съм свикнала да приемам авторитета на лекаря, да слушам внимателно и да изпълнявам. (За себе си не де, на човешките лекари хич не вярвам ама това е друга тема, Гана с билки не се лекува)

# 179
Здравейте,
И аз да се отчета с един безкрайно нахален клюкар

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт