Любители на кучета - 74

• 40 787
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
ей това е Арчи, който за малко да си остане у дома

# 571
  • София
хъскитата са трудни за гледане кучета, а хората им се хвърлят неподготвени, защото са красиви
искат много движение и занимавки, за да са спокойни

пък моето е мързеливо
е, обича да е на разходка, да си играе с други кучета, но иначе си лежи и се разхожда баавничко
и с нос забит в земята, с надежда да намери нещо за ядене
що боклук изяжда това куче
и е дървояд
и ябълкояд
събирам ябълки от кварталните дървета, а тя изяжда по 6-7 на ден
хем си чеше зъбите, хем са и вкусни
пробвах с моркови, ама нещя
домати обичаме
и диня

# 572
  • о`майна лунна нощ е
possessed - каня ви на гости тогава! Що ябълки има из двора - детска площадка за игра на кучета може да се направи Simple Smile
И нашият ги гони, търкаля, предъвква, доколкото може. А колибата му е под една ниска праскова - познайте дали има нещо паднало на земята в периферията й и спокойно останало там ... Не.

За хъскитата съм чела и гледала предавания, че наистина са своенравни и трудни за обучение кучета. Духчето направо в дълбоките води е нагазила с Джина, но ще се справят и двете, щом има желание и търпение.

# 573
  • Варна
Здравейте. Чета ви отдавна , но рядко пиша. Имам НОК на 1 година . Живее  в голям двор, пуснат, много е добър и страшно си го обичаме. Най много обича да си играе с топчета. Имаме няколко, готов е винаги да му ги хвърляме. Топчетата со около 8 см в диаметър. Много са скокливи и той ги лови във въздуха. Но в неделя при такава игра топчето отскача много нависоко и му влиза в гърлото. Майки започва да се мъчи да го изкашли, синът ми пищи. Качихме го в колата , не знам как не катастрофирахме, на 8 минута бяхме във ветиринарен кабинет. Кучето се пенеше, не можеше да диша, мъчи се да изкашли топчето. Правихме някакви опити да го тръскаме, да го вдигаме, но той взе да става агресивен. Извикаха още един доктор. В един кабинет кучето, аз и съпруга ми и двама доктори, кучето бяга, пода е в пяна, той се пързаля. Казаха , че ако го упоят може да се задуши. Той се скри до един стол, пяна му излиза от устата, хърка, вече нямаше сили да се мъчи да кашли. Умираше. Решихме да го упоят , така или иначе той се задушава. Изобщо не реагираше на инжекциите. След 15 мин. Заспа, аз си държах ръката на корема му, да разбера дали диша. Вкараха го в операционната и за 5 минути извадиха топчета. Било е в хранопровода и притискало трахеята. Доктора каза, че за 25 години работа за първи път му се случва такова нещо. Взехме си го преди да се събуди, с едно одеало го сложихме в колата и се прибрахме. Той много обича да стои в колата. След час се събуди, после само го изведох да се изпиша и отново в колата и заспа пак . На сутинта нищо му нямаше. Сега пиша и пак плача. За 1 час се случи всичко това. Не съм очаквала , че толкова си обичам кучето. Изхвърлихме топчето. Купихме му нова голяма играчка.

# 574
Фани, голям ужас сте преживели, не мога да с представя. Аз за един прещипан крак на моето се бях притеснила много, та тук...Браво за навремената реакция. Всичко ще е наред Hug

# 575
  • Русе
Ужас  Shocked. Пак че сте реагирали на време  Praynig
Голямо гуш   Hug

# 576
  • Велико Търново
Милото, добре, че всичко е приключило благополучно Flutter
Ние днес слагахме ваксина на Белла, след което постоянно спи - будна е по 10-15 мин. и хайде пак заспива. Нормално  ли е това? Нито й се играе, нито й се движи.

# 577
  • о`майна лунна нощ е
Не знам какво да кажа освен да се наплачеш здраво, за да излезе стресът, да го нагушкаш силно това диване и да внимавате за големината на играчките в бъдеще. Прегръдка от мен и поздравления за самообладанието и бързата реакция.

# 578
  • София
Бисквитка, по-поспаливи са след ваксина
не ти ли обясниха за какво да гледаш
подутини, признаци, че я боли
иначе нищо и няма, чак утре ако още спи може да започваш да се притесняваш

# 579
Имали сте късмет с кучето.
Подобен случай,но с тенис топка ,запушила дихателните пътища на младо голямо куче,за жалост с фатален край,ми разказа един кучкар в Пловдив.
за 3-4 минути издъхнало животинчето,въпреки опитите на няколко мъже наоколо,нищо не помогнало. Sad
Треньорката пък ми разказа за рисковете,които крие хвърлянето на пръчка-пробиват гърлото,засягат важно кръвоносни съдове и пак е фатално.

Хубаво е поне с това да се съобразим и Господ да пази !

На една позната хъскито се губило( откраднато)  2 пъти,прибирано от чужди хора и въпреки табелката с номер на врата никой не се обадил .Намерено по обяви,обаждат се съседи най-често.Що за човек би прибрал спокойно чуждо куче ....

А в момента срещам агресивни домашни кучета, пуснати на разходка самички.Нашия снощи го нападна едно такова. За втори път ,същото куче. Толкова яд насъбрах,че имах чувството,че мога да го  смачкам с голи ръце нападателя. Хем нашия е само на година и показва подчинение.
"Стопаните"  си го знаят,и въпреки това си го пускат . Още съм ядосана.
Коя служба бих могла да сигнализирам принципно. Пряка заплаха за мен не виждам,но не изключвам такава,ако реша да се намеся.

За ваксината-аз бих се обадила на ветеринаря,ако има рязка промяна в поведението на кучето.Но така или иначе нищо не може да направите-седите и чакате да се поокопити.

# 580
Трапезица, аз бих се намесила с квото ми падне срещу другото куче. Когато разхождах малкото си дакелче преди се е случвало 1-2 пъти големи кучета да го агресират, а той винаги беше в подчинение, никога не е лаел, ляга с корем нагоре, абе както си му е реда. И дори по паркове в София ми се е случвало да го нападне някое - веднага се намесвам  с ръце, крака всичко. Пред очите на собственика, който си е пуснал без повод агресора. Ха да посмее някой да ми каже нещо и него ще го сдъвча. Ама явно ми е личало, че съм в бойна готовност, та никой не ми е правил забележка Satisfied Smile Smile

# 581
  • Велико Търново
Благодаря ви bouquet ветеринаря ми каза само да гледам да не се удвои муцунката - алергична реакция, друго не. Няма признаци да я боли, освен че скимти насън от време на време..

# 582
  • Варна

Това е Майки , който живее втори живот ( думи на лекаря). С нова, голяма играчка.

# 583
  • Велико Търново
Красавец Heart Eyes

# 584
  • Sofia
fani, голям красавец! Пу-пу! Голям ужас сте преживели, браво за самообладанието! Hug Важното е, че е добре момчето и повече топка няма да види, милинкия  Hug

Показвам моето маймунче, на което му стана есенно и започна да се гуши  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт