Любители на кучета - 74

• 40 771
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Изобщо не я прехранваме идиотката.  Ето и сега преди минути, изачка се и веднага при мен да и дам наградка. Катто видя, че няма да и дам и веднага при мъж ми тича. Но и той не и даде. Само по едно " Добро момиче" и това е, защото е наказана днес. Чак към осем ще и дам малко да хапне и това е. До преди малко спа прилепката извънземна. Дори когато мъж ми яде шунка, тя от преяждане само си отвори очите, подуши малко, премести се от лявата на дясната страна с моя помощ ( щото нали корем голем и дебел в момента Laughing) и отново започна да "скрибуца" нещо, демек сънува Laughing

Заек Joy "Убих тъ, щот тъ убичъм заьо"  Joy. Представям си картинката. Горкия безухльо, чак жал ми стана за него..... за зайо де, не за гризлата  Joy Joy

# 601
Ей!
Вчера сутринта заминах по работа и оставих малката на съседа. Чухме се два пъти да видя как е. Прибирам се аз днес и така не ми се е радвала!!! Страхотна емоция.
Момичета, сега ще ми се смеете, ама това за вътрешно обезпаразитяване дето почва с ц две хапечта или хапче и половина? Предишния път давах капсули по една и половина, но сега е друг препарата, кръгли таблетки.
14.300 кг е

# 602
  • София
Цестал ли ? 1 хапче = 10 кг. За Джина 1 и 1/2.  Hug

# 603
Цестал, да. Щях да напиша цистон ама се сетих, че това май беше за на сестра ми цистита хахаха и, за да не звуча идиотско казах само "онова с ц". Благодаря ти много! Heart

# 604
Вижте какво ми попадна http://arsofia.com/bg/59433/04-11-09-kastratsionen-maraton-s-wvs/
Исках да попитам, колко струва поставянето на чип, нужен ли е час предварително и след поставянето трябва ли да я регистрирам в общината? Вие бяхте казали, че за кастрирани кучета не се плаща данък или бъркам?
След историята с Арчи, който успях да върна на собствениците само заради чипа искам и на Джина да сложа.
Съседът й загубил нашийника и сега трябва да купя нов и май ще търся нагръдник

# 605
  • София
Нямам представа колко струва чипа, ние Биани с чип я взехме, но да трябва да я регистрираш и да - няма да дължиш данък ако е кастрирана. Поставянето мисля, че е елементрно, като слагане на ваксина.

# 606
Чипът със слагането е между 20-30лв. нещо такова сме плащали и за двамата. Ако кучето е кастрирано или регистрирано като ловно, данък не се дължи.

# 607
Благодаря ви момичета.
Два пъти гледах паспорта и не откривам място, на което да се пише, че е обезпаразитена. Трябва да си прегледам мненията в темата. До сега има две външни и две вътрешни, като последното външно и вътрешно се разминават в датите

# 608
  • Велико Търново
Белла е прекрасен, обичлив пудел  Heart Eyes- още не се е научила на основните команди , но когато искам да у науча на "седни" и държа храна в ръката си високо над главата й, тя започва да ми играе на два крака и по-скоро ще се научи да танцува отколкото да седне Wink Как мислите, рано ли е или моят подход е неправилен?  Когато кажа "не" ту ме отразява, ту не - за момента спира /например да дъвче някое цвете/ и после хайде пак там. За ходенето по нужда няма проблем - винаги и само на пелената.

# 609
*Biskvitka*, не мисля, че е рано, нека се почне от малка. По-скоро не трябва да държиш лакомството високо над главата ѝ, а ниско. Така, за даго подуши трябва да извърне глава назад, но като е ниско ще се случи от седнало положение. А относно "не" - продължавай с тренировките - моят Шошко като беше малък тогавашният ми приятел се шегуваше, че малкия си мисли, че името му е "Не"...толкова често го повтарях Grinning Но се научи бързо и на 3 месеца знаеше 4 команди - та, никак не е рано. Успех!! Hug

# 610
  • Велико Търново
А наказанията за непослушание какви са? Свиди ми да удрям с вестник.. Blush
И ниско да сложа лакомството, няма сядане - катери се по краката ми да го стигне, върти се в кръг, такова нетърпение, че чак потреперва  Laughing сега е в период на сърбеж на зъбите и дъвчи всичко ще й попадне пред погледа.
Четох разни начини за обучение в нет-а, но повечето са с кликер - нужно ли е да купувам такъв?
Извинявам  се за много въпроси, ама за първи път гледам куче от бебе  Blush

# 611
 Добро утро и много лигави целувки на всички кучовци Heart Eyes

Бисквитке, ние наща я научихме така ( Още я учиме де. На три месеца е и няколко дни). Държа наградката/ лакомството в ръка и я викам да дойде. Когато дойде тя вече е надушила миризмата на наградката. Казвам и "седни"  4-5 пъти и и натискам леко дупето надолу докато седне. След което и казвам " добро момиче" и и давам наградката. Това в порядък на две седмици. Вече като се изачка на определеното място и си идва сама да си иска наградата и докато и кажа само "седни" и тя вече е седнала и наградката е изядена. После  отива при мъж ми и се повтаря отново.
Така, че пробвай този вариант с натискане но леко надолу дупето, докато тя усъзнае какво искаш от нея. И търпение. Това с весник може и да работи но аз лично не го удобрявам като метод Naughty
 И ние сме със сърбеж също. Като я видя, че гризе нещо и веднака казвам "не". Не я удрям. Повишавам леко тон и твърдо казвам"не' и тя спира да гризе( вече Grinning) Но както са писали другите, това е индивидуално за всяко кутре.

# 612
Момичета, имам едно важно питане. Започвам сериозно да се замислям за ново кученце. Шошко винаги ще си заема определено място в сърцето ми и много ми липсва, но имам нужда от ново другарче. МП не е мног въодушевен от идеята, защото сме в период на строене на нова къща, две котки, неговия НОК...ама искам пък Smile Smile Не казвам, че веднага ще взема кученце, но започвам процедура по смекчаване сърцето на МП Flushed Innocent

Убедих се, че и този път искам дакел, но не и копие на Шостакович. Та на въпроса - дакели арлекини в България няма, не и бебета или такива, които да се дават. Разбрах, че в Словакия и Чехия се намират, а по-далеч - в Германия и Холандия.  Нямам познати в тези страни, та дали някоя от вас не знае организация или да има някой, който пътува и би могъл да ми помогне в намирането на такъв дакел??

Прикачам няколко снимки, за да видите към какви прелести съм се насочила: Sparkling Heart
Скрит текст:

# 613
  • о`майна лунна нощ е
Много са красиви! Имам някаква слабост към канелени носове и козинка на петна ...

# 614
  • София
вземете им играчки за дъвкане на бебетата
специални гумени кокалчета, въжета, такива неща
и бебешки дрънкалки и дъвкалки стават за малки породи особено

не съм удряла и не одобрявам възпитаване с бой на куче
и пляскането с вестник пак си е вариант на бой
строгия тон и твърдото Не са им достатъчни, много добре разбират

миналата седмица един път пернах Рея по дупето, ама тя май помисли, че си играем
голямото инатливо прасе

нещо неще да закачи снимка от телефона, иначе щях да ви покажа безухото зайче какво търпи

Общи условия

Активация на акаунт