Любители на кучета - 74

• 40 770
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
ДиваОрхидея, големи красотички са всички Heart Eyes което и да избереш, все ще е хубаво. Моето куче е от Унгария, но аз малко на късмет из нет-а го поръчах, и че няма да е мини, вече е ясно, но....каквото такова, вече много се привързах към него.
Взела съм й гумена играчка - кокал, разни други Педигри пръчки, с които хем си чеше зъбите, хем ги яде...но стола, шкафа или дивана й е по-интересен. Ще пробвам пак с натискане на дупето, но явно трябва и много търпение от наша страна, лека полека ще стане Wink

# 616
И аз с леко натискане на дупето учих Джуджу на "седни". Научих го аз на "седни", "лягай", "дай лапа", "горе"(да застане на 2 крака). Сега като види лакомство и започва да ги изпълнява едно след друго, без още да съм му казала. Много е смешен Simple Smile

# 617
  • София - Рим и обратно
И Кира си изпълнява всички номера подред при вида на кокал или лакомство. Имаме затруднения с идването при повикване напоследък, както и с "не", когато е докопала нещо за дъвкане. Почва да търчи с нещото в уста и...иди я хвани. Това много ме изнервя и не знам как да постъпя. Да, хваля я като го остави, ама го оставя тя ако си реши.

# 618
Разказаха ми за джак ръсел,чийто стопанин го научил командата "легни" -да бъде по гръб.Първо куче му било,от де да знае човека Simple Smile

# 619
soon123, какъв сладкиш :*

И ние сме със същото бебе, на 4 месеца, голяма беладжийка... и при вас ли има бели на дивана като висе няма,?

# 620
Ооооо не, за мое щастие Laughing. Тя все още не може сама да се качва по диваните.  В стаята на два пъти пишна на кревата ама това по моя вина де. Тя искаше да я гушна. Сложих я на кревата докато аз прибирах дрехите в гардеробът и тя хоп и веднага маркира едно петно. Това два пъти и от тогава никакво качване на кревата Naughty Аз съм и направила стълбичка от кашони, вътре с възглавници, за да бъде по твърда "стълбичката" като се качва идиотката до дивана на мъж ми. А отгоре съм сложила една синя хавлия за по приличен вид уж, и за сега върши работа.
Та ми е чудно Carrie как твойта беладжийка се качва сама, че и пишка даже там. A разликата между мойта и твойта е един месец, даже по малко newsm78

# 621
Нашата е голямо кенгуру, просто скача като състезател на висок скок, няма спиране. Тя още от тримесечна се разкача, просто изведнъжж дръпна на височина за една седмица....Като сме си у дома няма проблеми като цяло, но излезем ли и почва акане и пишане на всякъде на пук...

Момичета, искам да ви попитам какво ползвате за мазане на нослетата и лапичките? Смисъл такъв, че френчитата са си известни с доста сухо носле по краищата си...

# 622
Белла е прекрасен, обичлив пудел  Heart Eyes- още не се е научила на основните команди , но когато искам да у науча на "седни" и държа храна в ръката си високо над главата й, тя започва да ми играе на два крака и по-скоро ще се научи да танцува отколкото да седне Wink Как мислите, рано ли е или моят подход е неправилен?  Когато кажа "не" ту ме отразява, ту не - за момента спира /например да дъвче някое цвете/ и после хайде пак там. За ходенето по нужда няма проблем - винаги и само на пелената.

Правилно са те посъветвали, че първо трябва да покажеш какво се иска от нея - казваш командата и натискаш дупето докато седне, след това може лакомство или похвала.
След това ако подскача усещайки лакомстата и не изпълнява командата, приближаваш лакомството до носа да го подуши, скриваш го без да го даваш и казваш командата, ако не изпълни повтаряш процедурата - пак лакомството до муцуната и го скриваш казвайки командата (тук много помага ако има някаква ниска преграда помежду ви- като решетките за врати, така лесно може да скриеш лакомството зад гърба си без да има достъп кучето). Друго улеснение е ако заставаш в една и съща поза - например ръцете на кръста или скрити зад гърба и държиш наградата. Така само по позата кучето се ориентира какво предстои и може да застане седнало преди да му кажеш още.

Моя така го научих супер лесно ( а е от най-темпераментните породи), допълнително след като седне му подавам и команда "мирен" при която спира  да маха с опашка и да шава и стои като паметник, тогава получава наградка.

# 623
Момичета, имам едно важно питане. Започвам сериозно да се замислям за ново кученце. Шошко винаги ще си заема определено място в сърцето ми и много ми липсва, но имам нужда от ново другарче. МП не е мног въодушевен от идеята, защото сме в период на строене на нова къща, две котки, неговия НОК...ама искам пък Smile Smile Не казвам, че веднага ще взема кученце, но започвам процедура по смекчаване сърцето на МП Flushed Innocent

Убедих се, че и този път искам дакел, но не и копие на Шостакович. Та на въпроса - дакели арлекини в България няма, не и бебета или такива, които да се дават. Разбрах, че в Словакия и Чехия се намират, а по-далеч - в Германия и Холандия.  Нямам познати в тези страни, та дали някоя от вас не знае организация или да има някой, който пътува и би могъл да ми помогне в намирането на такъв дакел??

Прикачам няколко снимки, за да видите към какви прелести съм се насочила: Sparkling Heart
Скрит текст:

Тази шарка се дължи на дефектен ген.
При кучета с дублиран такъв ген от двамата родители има лоши последствия за здравето им.
Чела съм, че дори кучетата с един такъв ген не са съвсем застраховани от проблеми, макар и да са по-малко вероятни.
https://www.genomia.cz/en/merle

# 624
  • София
Накрая на темата се записвам, но ви следя Simple Smile Минавам само да платя малко данък...
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 625
  • Варна
А наказанията за непослушание какви са? Свиди ми да удрям с вестник.. Blush
И ниско да сложа лакомството, няма сядане - катери се по краката ми да го стигне, върти се в кръг, такова нетърпение, че чак потреперва  Laughing сега е в период на сърбеж на зъбите и дъвчи всичко ще й попадне пред погледа.
Четох разни начини за обучение в нет-а, но повечето са с кликер - нужно ли е да купувам такъв?
Извинявам  се за много въпроси, ама за първи път гледам куче от бебе  Blush
Нашата треньорка първо усвояваше командите с кликер - при команда седни, БЕЗ да показва лакомството, в секундата в която кучето седне, кликва, и тогава дава наградката. След клик - награда. От нея знам - никога не показваш наградата, ако искаш кучето да изпълни. Нека знае че имаш зад гърба си или в джоба, но не и пред очите и носа му.
Докато се върти, трепери, катери - никаква награда. Една секунда да е мирно - награда.

# 626
  • Велико Търново
Благодаря ви за насоките bouquet Вчера беше пък като побесняла - ни чува, ни приема...На команда "ела тук", стои и ме гледа без никаква реакция, изобщо не си помръдва дупето - когато реши, тогава; в тези случаи - ако й покажа награда, веднага ще дотърчи, но как да го направя без нея?
Още е малка и не може да се качва на дивана, но пък под дивана е пълно със стърготини - през нощта явно си чеше ноктите и сутринта намирам боклуци Confused Тази сутрин не беше нацелила и пелената, около нея си беше свършила всичките работи...тъкмо я похваля, и тя се ........на метеното  Wink

# 627
  • София - Рим и обратно
На команда "ела тук", стои и ме гледа без никаква реакция, изобщо не си помръдва дупето - когато реши, тогава; в тези случаи - ако й покажа награда, веднага ще дотърчи, но как да го направя без нея?

И при нас се случва същото много често.
Изпълнява трудни неща, като например да чака седнала, докато не й кажа да започва да яде, стои с бисквитка върху лапата и чака команда, за да я изяде (макар, че притреперва цялата 😁). Обаче на "ела тук" е ....все едно й свири вятър в ушите. И аз ще се радвам на насоки.

# 628
  • виртуално

Убедих се, че и този път искам дакел, но не и копие на Шостакович. Та на въпроса - дакели арлекини в България няма, не и бебета или такива, които да се дават. Разбрах, че в Словакия и Чехия се намират, а по-далеч - в Германия и Холандия.  Нямам познати в тези страни, та дали някоя от вас не знае организация или да има някой, който пътува и би могъл да ми помогне в намирането на такъв дакел??

имаше поколение от родословни мраморни в България
провери дали отново нямат или поне могат да те насочат
https://www.alo.bg/4567869
https://www.facebook.com/Dachshund.Kennel.FCI/?fref=mentions

# 629
  • София
А как да покажеш на кучето "мирно", как да му покажа, че не искам да шава? И другото - до мен - вече 8 месеца не мога да го науча... Не знам как...

Общи условия

Активация на акаунт