Любители на кучета - 74

• 40 769
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Рапунцел, благодаря!

Arizona , благодаря за поста и линка. Ще помисля пак тогава дали да търся такъв, за да не стимулирам излишно развъждането им. Но ако попадна и ми се тори от отгворен развъдчик ще е такова. Защото пише, че ако се прави с мярка и от хора, които знаят какво правят, този риск се избягва.

Аз знам, че на ела тук се учи на-лесно с дълго въже и на поляна. Казваш ела тук и дърпаш повода, докато дойде - даваш награда. И така докато не започне само про леко дръпване на идва. накрая би трябвало без да има нужда да се дърпа повода. А трябва да е доста дълъг, за да има възможност да се отдалечи достатъчно, все едно навън си играе.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 12:00 от Анонимен

# 631
Ох, много ме е срам, че още не съм се заела с възпитанието й. Но сега искам друго да попитам, извинявам се, че измествам темата.
Някой дава ли продукт за разграждане на плаката? Днес се заблях в едни кокали и попитах дали са за зъбен камък, жената каза, че не са и ми показа други неща за камък. Каза, че има и три вида продукти за зъбна плака
1_ във вода, с някакво капризно куче е пробвало, изобщо не се усеща кучето и си пие.
2_ пудра, давала се върху храната, но нямала опит, не знаела как я приемат животните.
3_спрей, който се пръска върху зъбите, пак няма опит.
Според вас необходимо ли е и ако да, какво да купя?

# 632
Духче, зависи дали е склонна да трупа. Моят Шошко беше и ползвах това за водата. Имаше ефект и бях доволна.

# 633
Тъкмо се включвам за да кажа, че комамдата ела тул се изпълнява с дълъг повод и ето, че DivaOrhideq ме е изпреварила. Много точно го е обяснила, защото ако кучето е пуснато няюа как да му покажете какяо искате от него. Идеята на командите е, че трябва във всеки един момент да имате контрол над кучето и с леко издърпване или побутване да му покажете какво точно се иска от него. Винаги бъдете спокойни и не давайте награда без пълно изпълнение на командата. Освен лакомство винаги погалвайте/потупвайте кучето и му казвайте браво, за да запомно че думите и галеното също са награда и да не чака винаги лакомство.
Коюамдата "на ред" или "до мен" се изпълнява с къс повод, така че главата на кучето да в постоянно изправена. Главата трябва са е на нивото на крака ни, не по напред и не по назад. Взимате миризливо лакомство в другата ръка и я държите по високо от муцуната. Казвате "ред", "до мен" или каквото решите и правите крачка напред и контролирате с повода врата и главата. Вниманието на кучето трябва да е насочено изцяло във вас и ръката с лакомство. Правите две крачки, казвате комамдата и веднага подавате лакомство, още една две крачки, командата и лакомство. Не прекалявайте с изпълнението в началото. С времето може да увеличите интервала на лакомствата през няколко крачки. Когато кучето се научи, запомнете, че тази команда трябва да се подава за кратко изпълнение, примерно докато пресичате улицата или се разминавате с тълпа хора. Т.е. не искайте и не очаквайте кучето да ходи редом до вас под команда през цялата разходка.
И нещо не по-малко важно - не подавайтв команди, ако кучето ви в момента на подаване няма да изпълни.
Коте липсваха твоите красавци в темата. Удоволствие за окото са снимките им.Heart Eyes

# 634
  • Велико Търново
Аз купих нагръдник и каишка, но понеже предстои още една ваксина след 3 седмици, ветеринаря каза дотогава да не я извеждаме. Та, освен вкъщи сухи тренировки с повода Wink да не говорим, че една топка косми 2 кг. Wink

# 635
Sivi, съжалявам, че чак сега прочетох какво си каза. Нищо, днес ще го тренираме така.
Вчера си казах, "момиче, никога няма да "имаш" време за кучето си, трябва да си "създадеш" време и след цял ден писане и работа, реших да й създам време. Хванахме се двете и на вън по пешеходната алея около 13 км пеша - 6 и нещо км в едната посока, седнахме на кафе с моя прителка и 6 и нещо в другата. На тръгване кучето се побърка от страх, а аз от нерви - откачи, въртеше се, дърпаше се, най-зле беше на светофари и кръстовища. А вървяхме по пешеходна алея. Но стигнахме кафето, извадих й купичката за вода, седнахме и сякаш цял живот е била на момичешко кафе хахха кротка, възпитана, любвеобилна, много ми се радваше. Осъзнах колко ми е липсвало време с нея преди. И на връщане и на отиване аз дърпах рязко каишката и казва "на ред" и на къс повод. На излизане от кафето една баба реши да ми обясни колко съм зла, проклета, как мъча кучето, бия го, защо съм го взела да го бия ли хаха и прочие Wink аз я попитах, защо не си върви по пътя, ама не ме отрази много.  А пък вие като ме знаете, нали си представяте как я спуках от бой? Просто й казах "на ред" и викнах, а тя точно пък тогава ме послиша и седна хахаха. На връщане Джина беше друго куче - спокойно, доволно, вирнало опашката, души земята, пишка, ака и изощо никакви проблеми, нищо не - сякаш си е вървяла на повод винаги Simple Smile)))
Разбрах, че е много социална и доверчива към хора, а към мъжки кучета е плашлива. Женско не срещнахме

# 636
Госпожица Дух,
и Брита е така в момента- в едната посока леко наплашено, несигурно, а на обратно доволна, сигурна Simple Smile

# 637
  • о`майна лунна нощ е
Плащам данък за седмицата

ПП - моля за извинение, но не мога да скрия текста от мобилното приложение на форума.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 11:43 от `ТуиГ

# 638
ТуиГ, страхотен е черньо. Тези лапички са само за мачкане.

Ние вчера бяхме на село и докато събирахме падналите орехи и продължавахме със строежа на къщата, Спайки чинно чакаше пред вратата да изпуснем някоя котка навън Grinning

Скрит текст:

# 639
ТуиГ, Орхидея, страхотни са! А колко голям свят има в очите им..

# 640
Искам да ви покажа спасителите от хижа Плевен. Невероятни са Yum

Малкият жълтур се казва Кирчо и придружава туристите до връх Ботев Yum

# 641
NoMe, и аз съм ги виждала, но този големият същия ден се зъбеше крайно заплашително на две хъските, които туристи бяха завързали отвън хижата. Страхотен пазач, наистина. Беше зейнал една огромна паст с открояващи се венци, чак мен ме хвана страх Laughing Прекрасно животинче е.

# 642
  • Sofia
Здравейте, момичета Simple Smile
Позагубих ви малко, но сега ще изчета всичко.
Страхо има гастрит  Rolling Eyes В събота сутринта повърна ярко жълта течност (стомашен сок), но нямаше никакви други неразположения, цял ден - весел, скоклив, носа мокър и студен...реших, че е изял някой боклук и не го заведох на доктор и повече повръщане нямаше през деня. Да ама в неделя сутринта същата работа и хайде веднага на доктор.. Казаха, че е гастрит и му дадоха някакво човешко хапче и Роял канин лечебна храна. Като резултат - няма вече повръщане, но има озверяло за храната баскервилско куче. Знае къде е плика с тази храна и седи отдолу и я гледа  Joy Хипнотизира пакетчето да му се изсипе в устата Mr. Green За пръв път го виждам да си омита чинията за 30 секунди..Направо не знам как ще го върна на неговата си след 5 дни... Ще гледам да го хвана и да му снимам физиономията, безценна е Joy

# 643
  • под тепетата
 В края на сезона...

Аз пък си спомням едно огромно куче, което живееше в хралупа в дънера на дърво, близо до Бъндеришка поляна- вдъхваше респект отдалече.
Това лято видях ,много прекрасни кучовци на морето. Най-ме впечатлиха едно китайско голо качулато на руснаци - гък не каза, легна на хавлията и не мръдна, и една двойка майка с   дъщеря ваймаранер - красиви , послушни, интелигентни красавици.
 ТуиГ, Орхидея, ми много са ви готини!  Нашата приятелка Кара (немска овчарка) обич да играе с топки. Преди няколко дни грабна на внука топката и още я търкаля, макар и спукана. Баба разбира се умря от смях, като видя как Кара отмъква топката и купи друга за внука.

cutesmallcat, чакам с нетърпение , той твоят си е артист направо  Joy

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 08:51 от bilqna_69

# 644
  • София - Рим и обратно
За пореден път се убеждавам, че тия РК имат някаква пристрастяваща съставка. Котките особено - която е яла РК после не ще да помирише друга храна. Тъпчат се като невидели.

Общи условия

Активация на акаунт