Базедова болест - тема 6

• 52 824
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Отново съм аз както казах ще пиша за резултатът и то е '7,93 -тсх. Явно лекарствата доста са потиснали жлезата то и за ме ловят повече настинки май. Иначе да припомня имам състояния и в хипо,понякога и в хипер въртя се в един омагьосан кръг с тая жлеза. Това е от мен лека вечер.

# 121
Затова пулса ти в покой понякога е нисък, заради хипофункцията. Аз с такива стойности се задъхвах понякога, имах тежест в гърдите, все ми се спеше.
Ти все още ли си на 1 таблетка тиреостатик и 25 микрограма тироксин?
Мисля че трябва да обсъдите с доктора терапията. ТСХ е високо.
Или да спира тиреостатика, или да увеличава тироксина. Минаха ли поне 9 месеца от лечението? Може вече да нямаш нужда от тиреостатик, дори от тироксин. Доктор ще прецени, да не би да си минал в трайна хипофункция и да нямаш нужда от тиреостатик, или без него да не можеш и да минаваш в хиперфункция, тогава би било нужно освен 1 таблетка тиреостатик, да увеличи още и тироксина, защото това ТСХ е високо. Но може вече да си в ремисия. Едно ТРАК (ТСХ-рецепторни антитела) изследване би показало накъде се движат нещата.

Не ти ли иска други хормони да види, как се движат ФТ4 и ФТ3, да се разгърне малко картината? Само с ТСХ, особено като не е в норма, малко трудно се преценява. И ако са минали 9 месеца, или повече, може и ТРАК да се пусне и да се прецени цялостно картината.

# 122
Здравей, когато имам финансова възможност и за другите хормони ще пусна. Иначе тирозола го пия 1 година вече.
Иначе с тоя пулс ниския някой път ми е доста добре. Е,има и минуси,че постоянно ми се спи,кръвното ми е ниско.
Аз доколкото си спомням говорих с ендото за хормоните каза  ми, че тсх-то било достатъчно. Каза ми да видя по-нататък Тат и МАТ. Другата седмична като се видя с ендото ще обсъдя някой неща ,че още ми  е много,много объркано с тия жлези,хормони до преди година не знаех какво е това дори.  Едно ми е интересно уж съм в хипо а,пък си вдигам някой път кръвно и пулс до 95. Кръвно до 130 най-много на 88. Явно съм в медикаментозна хипофункция знам ли вече. 

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 20:20 от Angelov255

# 123
Знаем го това с достатъчното ТСХ Smile То на всички им е достатъчно само то, а реално пациентите не се чувстват добре. По-разгърнато като се гледат нещата и се преценява терапията,по-добре е.
Относно хормоните и парите, следи тук в сайта на офертомед. Гледай за твоя град къде има изгодни пакети за щитовидната. Купуваш си ваучер онлайн, плащаш на каса на Изи Пей, отиваш в някоя книжарница с интернет, да ти принтират от мейла ваучера  и с ваучера в лабораторията доплащаш останалото. Изглежда пипкава история, но ако имаш удобни офиси до вас, става много бързо. Има и други варианти на плащане.

Аз се изследвам в една евтина варненска лаборатория, в която пакет ТСХ+ФТ4+ФТ3 е 30 лв. Тази цена е много добра. Но съм купувала от сайта на Офертомед, ваучер за 3-те за 22 лв.
А ако се пускат отделно са доста по-скъпи. Пак зависи от цените на лабораториите, но да кажем ТСХ 11 до 15 лв, ФТ4 от 12-до 18 лв, ФТ3 от 12 до 18 лв. Антитела МАТ и ТАТ по 18-20 лв едното. А така на пакет е доста по-евтино. Така има пакети и за антитела. Има пакети за 3-те щитовидни + МАТ и ТАТ, скоро гледах такъв.
Въвеждаш си горе твоя град и гледаш какво предлагат: https://www.ofertomat.bg/Zdrave-pc2.html
Постоянно се появяват нови, може от рано да си купуваш, като си прецениш срока. Пише докога са валидни.

Примерно тази оферта: https://www.ofertomat.bg/Paket-hormonalni-izsledvania-za-funktsi … ilarov-p4561.html

А тук трите хормона са за 17,60 лв - https://www.ofertomat.bg/FT3-FT4-i-TSH-za-1760-lv-ot-SMDL-MiLab-p5265.html
Вдясно надолу пише градовете, в които има лабораторията.

А тук 5-те са за 32,80 лв. ТСХ+ФТ4+ФТ3+МАТ+ТАТ - https://www.ofertomat.bg/FT3-FT4-TSH-TAT-i-MAT-za-3280-lv-ot-SMD … -MiLab-p5266.html

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 20:37 от Merelenda

# 124
Благодаря, Мереленда ще видя как стоят нещата с хормоните. Днес като бях в лабораторията случайно зързнах нещо за хормоните фт3 и фт4 12-лева на един хормон общо 24. Ще говоря с ендото за направление ако стане. Доколкото си спомням тя ми беше казала,че право на още едно или две такива направления. Иначе съм диспансеризиран за 10-години. Колкото до хормоните съгласен съм само с ендо тсх няма да мина гратис. 

# 125
На 6 месеца може да ти даде за ТСХ мисля направление. За другите не ни се полага. Но пък питай я, да видим какво ще каже. Ако ли не, виж по-горе сложих линкове към ваучерите. Има много изгодни.
ФТ4+ФТ3+ТСХ за 17.60 лв общо за трите
32,80 лв. общо за - ТСХ+ФТ4+ФТ3+МАТ+ТАТ. Ей тази оферта е много добра.
Има най-различни оферти и съчетания на хормони в пакети, та може да разгледаш, когато дойде ред да даваш пари и ако не ти дадат направление.
Само в търсачката въведи твоя град и гледай лабораториите и офертите, които предлагат.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 21:08 от Merelenda

# 126
за моя град намерих това уж е добра оферта. https://www.ofertomat.bg/PAKET-Funktsia-na-shitovidnata-gleza-TS … -Ramus-p4970.html
Ако има нещо ще пиша. Лека вечер от мен.

# 127
Лека да е и спокойна

# 128
здравейте,тъкмо ще лягам както и да е. От снощи вечерта съм с настинка хрема,дразнене в гърлото дори не усетих как стана това.. Интересно ми е какви лекарства пиете аз,че ще ходя до личната ще отида. Предполагам неща като:
парацетамол, диалгин, терафлу май не са за хора като нас. Аз за настинка преди пиех инфлуцид,капки за нос и нещо за гърло. Друго което чувствам от настинката са топло,и студени вълни. На краката ми е студено пък на лицето топло луда работа. Друго не знам какво да описвам лека сутрин от мене. ;d

# 129
Чай, парацетамол, диалгин - аз също пия при настинка.
Пила съм и терафлу, колдрекс, фервекс, макар на тях да пише, че не се препоръчват при хиперфункция, но като ме е съборила настинката, пия понякога. Наистина обаче ми се ускорява пулса от тях и не се чувствам особено комфортно, затова се старая да ги избягвам.
Правех си смесено мед, настърган джинджифил колкото орех и нарязан на ситно един лимон. Всичко объркано и на час, два по една лъжичка се яде.
Има едни спрейчета с невен и прополис, те също действат добре при настинки. На Хигитест спрей с прополис и невен.
Аз също съм болна от над 10 дни, но вече се чувствам добре.
Препоръчвам ти най-вече да си купиш Геломиртол форте 300 мг. Ако искаш спомени на личната, ако ще ходиш при нея първо. Това са капсули с етерични масла от мирта, лимон, евкалипт и портокал. Много бързо действие имат за изчистване на секретите от долни и горни дихателни пътища.
Понеже тия дни си купих, увеличили са опаковката на 50 таблетки и идва скъпо. Може да си купиш 2 блистера (20 таблетки) за около 5-6 лв и да пиеш 3х1 на ден. Помагат, много.

# 130
Здравей,Мереленда мерси за информацията. Ако е удобно бих искал да те попитам в момента пиеш ли някакви лекарства за жлезата като: Тирозол,Ел Тироксин. В момента каква вървят нещата с базеда има ли някакво подобрение?

# 131
Да, пия, тирозол по 1 поддържаща таблетка.
Не, подобрение няма. Докато пия хапчето съм ок, когато го спра (след 1,5-2 години), заболяването се връща и започвам отначало лечение с високи дози, постепенно намаляване и т.н.
Препоръчват ми операция и последващо заместително лечение с тироксин, след като махнат жлезата. Може би се питаш, защо операция, като може да пия тирозола, щом с него успявам да контролирам хормоните? Една от причините е, че тирозолът, а и останалите тиреостатици, са малко или много токсични. А и самото ни заболяване, влияе на черния дроб, уврежда сърцето и т.н. Докато ако се махне жлезата, тогава се приема до живот липсващия хормон - тироксин. А ако се махне само част от жлезата (може в случаи, в които не е много увредена), то останалата част да поеме функцията и да не са нужни лекарства.
Но, докато има жлеза, риск от рецидив и връщане на заболяването - винаги има (дали след 1 година, 5-15-20). Единствено ако се махне цялата жлеза, тогава вече на висока доза хормон се компенсират липсите.
Никой обаче не може да ти гарантира дали ще се чувстваш по-добре. Случаи различни има. Някои хора се чувстват прекрасно, други не.
Не съм се оперирала все още.
Практиката е, ако след лечение, да кажем в рамките на 2 години, жлезата не влезе в ремисия със спиране на лекарствата, да се препоръчва операция. Обикновено при първо лечение процентите излекувани-рецидивиращи е почти наполовина 50:50, обаче има ли рецидив, шанс да се постигне ремисия след ново лечение, е едва 5%. Затова насочват за операция.
Има и друга опция. Да се приложи радиойод лечение. Да не обяснявам повече. Името само по себе си говори, за какво става въпрос.

# 132
Не знам това с операцията изобщо не ми допада. Колкото до настинката ми нямам температура а, продължава да ми е топло явно това влияе на пулса особенно. Кръвното ми ок.При пулс 85-89 аз се потя все едно съм на.. И аз не знам иначе когато ми е70, 65, или 55 ми е идеално. Преди такива работи не ме впечатляваха сега обаче е друго.

# 133
И при мен протече без температура. Само веднъж в първите дни вдигнах за кратко, малко над 37, после вече нямаше.
Явно такъв е вирусът, но се проточи много дни, с ужасна хрема и последваща кашлица. Но Геломиртол много ми помогна и изчисти всичко. Вече съм добре.
А за това, че преди не са те впечатлявали такива неща - така е. С всички ни е така. Аз бях здрава като бик Smile Болести никакви сериозни нямах и ми минаваше като на куче, както казват старите хора, ако случайно хванех някоя настинка, но... нещата сега са съвсем различни с тоя Базед... трябва да съобразяваш много неща с него. И вместо да излекуваш примерно основното заболяване, то се появяват други болежки около него, с които да се бориш, и да се съобразяваш и с основното заболяване.

# 134
Да това е гадното на базеда. Спомням си преди го бях пил това лекарство геомиртрол за 2 дена нямах и помен от хремата. Сега си мерих температурата 37,3  и то с електронен термометър.За първи път.Досега само с живачен.  Да допълня от 2014 имам съмнения за базеда помня зимата ми беше топло още тогава с дебели дрехи и ходех с тънки блузи и яке.На екскурзия на 8 градуса направо ми стана жега бях с яке и лека блуза. Тези съмнения са от сега. Помня също така килограми трудно качвах все бях около 67-68 тогава. Това е ако има нещо ще допълвам.

Общи условия

Активация на акаунт