Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията относно създаването на група във Facebook за хора с Базедова болест?
Какви са резултатите от кръвните изследвания на участник във форума?
Какви са различните мнения относно лечението на хипертиреоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията относно създаването на група във Facebook за хора с Базедова болест?
Мненията са смесени. Някои се противопоставят на идеята, като твърдят, че информацията ще бъде затрупана от нежелани реклами и спам. Те предпочитат анонимността и смятат, че форумът е по-подходящо място за дискусии. Други подкрепят създаването на група във Facebook, тъй като тя може да бъде полезна за тези с Базедова болест, които не участват във форуми и предпочитат споделянето на информация чрез групи.
-
Какви са резултатите от кръвните изследвания на участник във форума?
-
Какви са различните мнения относно лечението на хипертиреоза?
Мненията варират. Един участник споделя, че техният лекар препоръчва продължаване на лекарствата за хипертиреоза, докато друг препоръчва комбинирано лечение с малка доза тирозол и добавяне на тироксин, за да се избегне понижаване на нивата на T4 и T3. Освен това се споменава възможността за биологично лечение като алтернатива за хора с хронични възпалителни заболявания на червата.
-
Какви са препоръчителните лечения за колит?
-
Какви са принципите на 90-дневната диета?

странно ми се стори но,както и да е няма да изпадам в подробности. Поговорихме си малко някоя друга обща приказка и така. Проблема е,че аз бях под напрежение по-време на разговора близо 15 минути усетих някакво стягане в знаменитата ми жлеза.. След това треперене в областта на краката и напрежение. Свърших си разговора спокойно и това продължи дори и в момента продължава все едно треперя от студ.. Едно неспокойно ми е .. А,вчерашния ден бях супер спокоен всичко точно а,сега друго в 3:45 през ноща.. Кръвно и пулс ок 119 на 82 пулс 79 малко се е вдигнал ,но нищо. Чудя и аз колко ли време ще продължи това.. На моменти чувствам,че все едно цялото ми тяло трепери + това неспокойствие и стягането в жлезата ужасно е. Преди не помня да съм имал такъв проблем.. Искам да попитам вие имате ли сте такива периоди като мен от един път да ви изненада жлезата с подемни симптоми като моите. Много е гадно то човек дори не трябва да се вълнува .. Да допълня преди да ме сполети това с тези симптоми преди това имах малко нерви едно неспокойно ми беше вкъщи лични проблеми с единия ми родител просто няма какво да си кажа с него просто неспокойно ми беше и това е чувствах все едно съм в затвор. Както и да е а,колкото до това треперене малко по-леко стана но,си го има. Даже се мести в областа на краката,след това към кръста,понякога в цялото тяло не е силно ,но е доста некомфортно явно нервната ми система е била доста превъзбудена през този период. Вече и аз самия се обърках от мисли надявам се,че няма да има рецидиви макар,че и такива мисли ми минават в главата. Много съм объркан а,по-принцип не съм някакъв лабилен човек. Това е лека сутрин от мене. 
Не се сугестирам, не се притеснявай. Така ми беше казала и ендокриноложката преди 1г- че латентният период на метизола е около 20 дни и след това се усеща промяна-нагоре или надолу - да се усети ефектът на подтискане/спиране на подтискането.
щом и това не ме сгря, никога няма и да се сгрея наистина. 
Тремор, неспокойство, тревожност, безсъние, ускорен пулс, увеличена гуша и чувство на топче в гърлото.