Базедова болест - тема 6

• 53 241
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Е то активната съставка и на Тирозола, Метизола и Пропицила е една-Тиамазол.
Как така едното е токсично, а другото не?  Rolling Eyes

# 526
  • София
Ох, Lemy, не знам. Казвам какво каза тя. "Има напоследък все повече данни, че Пропицил е силно токсичен. И все повече го избягваме. Така, че дано се кротне организма ти малко, за да не се налага да го сменяме."
Говорих с моя позната аптекарка, и потвърди, че от много време не го е поръчвала. Може и нещо в другите съставки да има. Нямам идея. Знаеш колко съм нова, и....казвам това, което ми е казано.
Може и нещо на фармаиндустрията да са стратегии, не знам.
Е то активната съставка и на Тирозола, Метизола и Пропицила е една -Thiamazole.
Как така едното е токсично, а другото не?  Rolling Eyes

# 527
И аз не съм наясно, може.
Аз през цялото време бях на Тирозол.  Rolling Eyes

# 528
  • Бургас
Lemy,мисля,че е по-различен. Пропицилът.От него бях получила треска и агранулоцитоза, доказана с кръвна картина с диферинцеално броене.Три дни ми тракаха зъбите,да чукам на дърво само от него до сега ми е ставало така.
От Метизол и Тирозол получавах налепи по сливиците,постоянно имах проблеми с това,по едно време карах много тежка варицела,имах гъбични инфекции,продължителни диарии.И поне десет пъти за близо 11 години ходих в безплатния кабинет в ХЕИ за изследване на СПИН,сифилис и т.н., защото и личната,и инфекционистите ми ги искаха,не ме слушаха като казвах какво ми е станало от Пропицил и че дължа всики оплаквания на Метизола.
А,и скарлатина изкарах на двадесет и няколко,при положение,че със сигурност я карах като дете.За нея казват,че в редки случаи повтаря,не е вирус,а бактериална инфекция.
Сега налепи и болки в сливиците нямам,да чукам на дърво.

# 529
А като знам как масово на всички плануващи бременност, а са с Базед, или случайно забременели и се отключила хиперфункция, сменяха тирозол и метизол с пропицил, ЗАЩОТО БИЛ ПО-ПРЕЧИСТЕН. Спомням си много точно, че коментирах това, защото моят първи лекуващ доктор ми каза за тирозола, че е по-добрият вариант от пропицил по принцип като лекарство (не сме говорили за пречистени лекарства) и дано ми понесе в началото на лечението, че да не го сменяме, а тук се споменаваха някакви неща за пропицила, че той бил по-пречистен, а тирозола не. Както и да е, няма значение вече. Важното е човек като не се чувства добре с едното хапче, да има алтернатива, да го смени, да го намали или каквото там е нужно да се направи, но да има начин.
murgana, според мен - напълно адекватен подход относно лечението ти. Малко са такива доктори. Скоро да се оправят нещата.

# 530
Здравейте, ще бъда кратък когато ви боли зъб  какви лекарства приемате в нашия случай за  зъбобол. Тъй като преди 20 - мин усетих лека болка в горната част на зъбите. Досега такова нещо не съм имал.Помислих да не е мъдрец тъй като на тези години е нормално. Преди 2-мин пак усетих тази болка тъкмо докато пиша в момента. Пак ,горните  зъби но, от другата страна. Въпроса ми е при зъбобол някои от вас какво са приемали в такъв случай,тъй като досега не съм имал такъв проблем за първи път ми се случва.

# 531
  • Бургас
Ами аз съм алергична и нищо не пия,дори след като ми вадиха зъбите нищичко.
Но детето ми е с мигрена,като най-безвредно му давам Нурофен,даже невроложката му е изписала цяла таблетка за възрастни,но аз си му давам сироп за юноши,също и шуслерови соли,седмицата е за болка.Ако си за хомеопатията може да погледнеш в интернет коя сол е при зъбобол.
Иди на зъболекар,само той ще ти каже какво е.На мен упойките не са ми правили проблеми, въпреки сърцебиенето добре ми понасяха.

# 532
Е то Нурофена е с ибупрофен, нспв, все е вредно.

# 533
  • София
Merelenda, аз и имам пълно доверие. А, и Пандев се изказа много благо за нея. Така, че вярвам, че съм в добри ръце. Днес опитвам да пия Метизола, без Ериус, да видим 😂 За сега добре върви. Ще дам отчет. 🌹

# 534
Мургана, коя е този дама, и по каса ли приема, или със заплащане?

# 535
  • София
Мургана, коя е този дама, и по каса ли приема, или със заплащане?
Леми, тя ми е много приятелка. Но знам, че работи по каса. Защото съм носила направления и преди за друг проблем.
Д-р Бойка Милчева се казва. Работи в Майчин дом.

# 536
Благодаря!

# 537
  • София
Няма за какво!

# 538
  • Бургас
Е то Нурофена е с ибупрофен, нспв, все е вредно.
Много е вредно.Като му чета страничните действия ще получа удар.Изобщо не искам да го давам на детето.
Дано намерим решение за тази мигрена,направо се побърквам.Утре сме на невролог,стискайте палци.

# 539
Миме, стискам палци, мъчихме се и ние по този път, с години. По спомени,  Сибелиум и се отрази добре.

Общи условия

Активация на акаунт