Базедова болест - тема 6

• 53 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
I love love аз бях с Т4 около 12 а ТСХ все си беше под нормата.

# 556
  • София
Чух се с ендокринолога. Каза, че поне 6 месеца няма нужда от ТСХ, защото няма да мръдне. Но каза, че за 1 месец хормоните са паднали много и вървя много добре. Явно е нужно време.

# 557
  • Бургас
Lemy,Алора му изписаха,но не съм давала.В понеделник сме на ЕЕГ,след него невроложката ще прецени дали сме за резонанс.Аз забелязах,че като давам Шуслерови соли номер 7,бързо му минава.Вече давам едно на него,едно на мен,и така докато изядем по 5 таблетки.И мен ме успокояват и най-хубавото им е,че не ми предизвикват никакви оздравителни кризи.Хубаво е да се знае,че при хора с автоимунни заболявания хомеопатичните препарати могат да предизвикат силни кризи,до болница бях стигнала веднъж.Но солите НЕ предизвикват и съм много щастлива,че добре ми действат.
Гледаме заедно филми с дребния,игри играем,даже сега като заваля снега ходихме в парка.

Голям бой със снежни топки падна, голяма радост,върнахме се,изсушихме се и заспа като къпан.В петък бяхме и на ортопед,че и болки в колената и гърба има,от усиления растеж са.

Аз пък имам болки отзад в ахилесовите сухожилия и на двата крака.Боли,все едно нож ме реже.Много неприятно,мажа с магнезиево олио и Перскиндол.Не съм се претоварвала,но не мога и да лежа цял ден,все нещо правя.
Мажа с макнезиево олио и Перскиндол,има някакво облекчение,но е много краткотрайно.Четох,че от артрит също се възпаляват сухожилията.Мноооого неприятно.

# 558
Здравейте дами ще бъде кратък. Искам да ви попитам как ви влияе смяната на времето определено при мен е малко странно нервност и малко напрежение ,но това си го имам от преди. Друго което четох е за така наречения Чесън гледам че,съдържа витамин B6 и още някакви витамини от тази група. Тъй като при мен от време на време  след като се изнервя примерно наблюдавам следното: Трептене в областа на краката,ръцете все едно мускулите вибрират ,но не се вижда само аз го усещам. Говорих с ендото вика ми ще пиша магнезий и ще мине това не знам дали магнезия е решение на този проблем.  Като цяло днес не съм много,много ок нервен и аз не знам от какво просто ей,така все едно нямам контрол а,ендото ми вика имаш нормални хормони всичко е мед и масло. :Д
Да не се отклонявам от темата  искам да попитам чесън в нашето състояние полезно ли е да се опитва? Тъй,като гледам,че съдържа освен витамин b-6 съдържа и Селен и за това се зачудих. Това е от мен лек и спокоен ден.

# 559
  • Бургас
Ангелов,смело вземай магнезий.
Купувам на абофарма,евтин и хубав е,сега взех от so pharmacy на суправит,че през март е на 5 лв за 30 таблетки.Без рецепта са и двата, хранителни добавки се водят.
Нормализира ми прескачането на сърцето,идеален е за мускули,стави и нерви.

# 560
Аз пък вчера нещо се подлъгах, и взех някакъв магнезиев оксид ли беше, карбонат ли, абе от кофтите съединения, дето не се усвояват много много, и дразнят корема. Сега се чудя да го пробвам ли, или да го пробутам на съпружието  Laughing

# 561
  • Бургас
Lemy,опитай!
В Суправит е оксид,в Абофарма е карбонат,но добре ми понася.
В Алмагел е оксид и буквално ми излекува ужасния гастрит.Бях много зле,пареше ми непрекъснато в стомаха,болеше и ми се гадеше.А откакто пия и магнезий на таблетки съм много по-добре.
Ти каква марка взе?

# 562
Оксид е най-малко усвояем, сега погледнах, моят май е карбонат, ето този:
Скрит текст:

# 563
  • Бургас
Значи по -добре Абофарма отколкото Суправит.Ама ще си го изпия,пени се не пени...пари съм дала...
Този на снимката не съм го виждала,ако е разтворима таблетка може и да подразни малко при гастрит.

# 564
  • София
Болят ме очите, особено лявото. На някой случвало ли се е? Утре ще звъня на очния. Да не е някакво налягане на очните дъна. Нямам промяна в зрението. Но ме влудява тази напомняща болка.
Аз, витамини пия само Геритамин. Нищо друго не ми е казано. Гледам взимате повече добавки...та се чудя дали да не си купя нещо и аз.

# 565
  • Бургас
murgana,изследвай си витамин Д и калций,ако има проблеми си купи добавки.
Аз останах без зъби заради липсата на витамин Д.Също и Б 12 се изследва.
Аз пия много добавки хем заради този проблем,хем заради артрозата,хем заради колита, защото ми е много бедна и еднообразна храната и особено витамин Ц,омега 3,витамин А и Е няма от къде да си набавя.Магнезий заради ❤️ и екстрасистулите пия...
Изобщо във всяка аптека много ми се радват като вляза.

# 566
Магнезият е много вълшебно хапченце Simple Smile Много го обичам. Убива ми апетита, успокоява, супер ми действа.
За чесъна нищо не мога да кажа, не ям много.

# 567
  • София
Какъв магнезий да си взема? Че в аптеката има.......10000

# 568
На бременни изписват Магнерот и Магнерич предимно (оротат и аспартат), добри са, но трябва да се пият повече таблетки като доза, а в една таблетка има малко магнезий. Помня че питах една форумка относно тия видове магнезий и дозите, че са по-ниски, а майка беше започнала да приема и в каква доза да пие. Е, не взимаше описаната доза на опаковката, а само по 2 таблетки, които бяха равни долу-горе на 70-80 мг магнезий и пак имаше голяма полза от приема. Пи го около 3-4 месеца. Явно в конкретния случай, макар да бе ниска дозата магнезий, то съединението изигра положителна роля и се е усвоявал повече този магнезий, защото има форми с по 250-300 мг (оксид, карбонат), които се усвояват на около 20%, примерно.
Но майка, свеки и леля са доволни от този, за който Мария е писала - На Абофарма (магнезиев карбонат) + В комплекс. Нямат никакви оплаквания и особено при свеки, която го пие от години, крампите изчезват, повлия положително върху кръвното ѝ и се чувства доста добре с него.
Пак майка пи Диаспорал. Видяла, че докторът и пие 400 мл таблетки и решила да си купи от него. И аз го пробвах, добър е. Идва по-скъпо, но е сашета и може на бройки да се взима. Цитрат е.
Доволна съм и от Биолектра и добре ми понасяше. Той съдържа съединения на карбонат и оксид.

И доколкото обсъждахме в една група магнезия, понеже се говореше, че е важно какво е съединението, за да се усвоява добре, и оксид и карбонат бяха един вид не добри форми, бяха пуснали някаква таблица, в която беше посочено кое съединение при какви болежки е подходящо да се пие. Не знам дали ще намеря таблицата, но в крайна сметка се стигна до някакво общо заключение, че е важно за какво се пие и един вид да се пробва как понася дадена форма на магнезия. Ако понася добре, няма разстройство и болки в стомаха, изчезват симптомите за конкретния проблем, за който се пие, значи е удачна формата, независимо дали карбонат, цитрат или друго.

Ангелов, не виждам проблем да консумираш чесън. Аз си хапвам също, когато ми се яде.

murgana, имала съм болки в едното око. Задавала съм си същите въпроси, но да ти кажа, не съм ходила на очен. При мен в началото на лечението много ме "удряше" в очите. Някак ги чувствах подути, сякаш уголемени очните ябълки, мътни, кървави, боцкащи, понякога по-остро пробождане... и едни такива влажни. Абе като на болен човек. С времето и намаляване на дозата лекарства, а вероятно и с постигане на еутиреоидно състояние, очите се успокояваха. Като цяло обаче се виждам в огледалото доста по-ококорена и с леко изпъкнали очи. По принцип моите си бяха по-присвити да го нарека и при усмивка буквално си се свиваха на две черти, а сега съм една облещена... Smiley
Може да посетиш очен, да измерят дъната, ако е нужно някакви капки да изпишат. По-често изписват изкуствени сълзи, ако не видят проблем, а понякога и капки кортикостероидни. Ама трябва да те види очен, ако продължават да болят.

# 569
По едно време пиех какво ли не, и Селен, и други чудеса, сега пия само Д и от време на време магнезий, от Iherb ги поръчваме обикновено,  цитрат, марат, бисглицинат. Уримил и Фрекс код, но заради кокалите.
Мен от няколко месеца ме сърбят очите, ог някорко дена и ми сълзят, чудя се, дари не е от по-високата захар, както се оказва тези дни... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт