Базедова болест - тема 6

• 53 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Възможно е. А и при активен Базед скача захарта и може и това допълнително при мен да е изиграло роля в него момент. Помня, защото я изследвах и чакахме да вляза в еутиреоидно състояние, за да види докторът, дали ще спадне захарта или ще се налага да пия лекарства.

# 571
Здравейте момичета и Ангелов,

Чета Ви с интерес и това което споделяте ще бъде от полза за всички, които имат проблеми с жлезата. Относно магнезия, днес влязох в една аптека и аптекарката ми препоръча Магнезиев цитрат на Солгар-усвоявал се на 100 % от организма, но и цента за 60 капсули, беше висока. Толкова много добавки има, явно това което е в храната, не е на ниво, за да има човек нужда да добавя допълнително доста неща от аптеката.

# 572
  • София
На Solgar са страхотни продуктите.
Бях на офталмолог. Нищо ми няма. Полудявам ли вече, какво ми става. Такъв обстоен преглед ми направи. Каза на УНГ да отида. Да проверя синусите. Аз от тоя страх с това изпъкване ли полудявам...Каза много често изкуствена сълза да капя. Жената вече си ме познава. Страхотен лекар.
Относно алергията, явно на 4 таблетки ми е добре. Изчезна на цяло.

# 573
На Або фарма продуктите според мен не са с особено качество.
Магнерот или Диаспорал вършат прекрасна работа,но излизат малко по-скъпи.
Solgar-също.Много добри продукти предлагат.

# 574
  • Бургас
Аз съм доволна от Абофарма,може би ако имах финансова възможност,щях да си позволя и по-скъпи добавки,но сега гледам да са евтини,че ми се налага да вземам доста.
Единствено с витамин Ц не правя компромис,купувам Цетебе, много го харесвам.Сега съм взела Цетебе с цинк и витамин Д.Около 17 лв са 60 таблетки, изключително доволна съм.

# 575
Здравейте и от мен ще бъда кратък. През последните 2-дена с промяната на времето нещата малко или много се промениха. Първо с безсъние въпреки,че пия лекарства.  Сега друго започна: леки промени в кръвното, пулса замаяност леко, топли вълни особено като ходя. Не е умора и задъхване а,нещо което не мога да опиша точно с думи. Като цяло промяната на времето не ми понася добре докато свикна. Когато беше по-хладно или студено такова нещо не съм имал освен 2-3 пъти може би. Описвам кратка ситуация: Вървях с един познат още като вървяхме усетих топлите вълни+потене след има няма 2-3 минути се появи лек вятър за малко. Е,какво стана ? Ами почувствах промяна все едно свалих гаден товар. Изчезна вятъра товара се върна. Стигнах до даденото място почти и махнах връхната дреха то,направо не се издържа с нея. Беше леко яке пролетно. Отдолу бях с къс ръкав и когато махнах якето почувствах облекчение. Мястото беше една площатка с лостове близо до нас направих някое друго упражнение и си заминах разбира се не прекалих. В моя град гледам прогнозата пише,че е било около 26 градуса но,за мен си беше поне едно 28 ако не и повече това се отнася за следобед. Вечерта да е било около 19-20.Точно когато излизах разбира се. С една дума бях забравил за тези състояния явно като се стопли времето нещата стават малко по-сложни. Отделно ,че колита се разбута и той малко. Това е от мен. Въпроса ми  към вас  е как  ви влияе промяната на времето чувствате ли се добре, създава ли ви неудобства тази промяна. Поздрави!

# 576
Здравейте отново от мен.  Искам да ви попитам Колита създава ли ви дискомфорт ? При мен от вчера наблюдавам следния проблем. Първо преди 2-дена някъде бях с леко разхлабен стомах това си е при мен почти всеки месец вече 2-години и ми е ясно,че това симптом на Базеда. След тези 2-дена стомаха ми се оправи така да кажем обаче настъпи следния проблем. Усещам нещо като подуване така да кажем. Леко дискомфорт 4-5 сантиметра под гърдите и чувство  за ситост. Вчера почти не можех да си освободя стомаха. Днес поне малко успях определено ми олекна и това чувство за тежест в горната част изчезна не е много,но е достатъчно да накара човек да мисли всякакви глупости. Отдавам всичко това на колита, такива усещания са нормални при здравите хора. Но, при нас явно е малко по-различно. Искам да попитам такива симптоми някой от вас да е имал? И какво правите в такива случаи а,да имам пробиотик още карам на препечено.

# 577
  • Бургас
Ангелов, ти си от късметлиите с по-лек колит.По-малко му обръщай внимание,не се взирай толкова.
На мен доста дискомфорт ми е предизвиквал,ужас.
От Базеда е,да за съжаление,от поразбърканите хормони е.

При мен се пооправи положението с колита едва след като ми се нормализираха хормоните,моят организъм тежко понесе и липсата на жлезата,но сега започвам уж да се поправям,спрях и кортикостероидите,нещо,което беше невъзможно докато имах жлеза.Даже мисля,че по-рано трябваше да се оперирам,но пусти страх...

# 578
На приливи и отливи съм и аз с колита. И хормоните като заиграят имам проблеми, и като са нормални хормоните също, и при смяна на сезоните. Всякак.

# 579
Миме, минавам да ти кажа, че са излезли генерици на Корлентор, да знаеш. Към 30 лв е една опаковка, ако се изписва по каса, ще е доста по-евтино.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 19:02 от Lemy

# 580
  • Бургас
Lemy,мерси много,но аз не го пия.Откакто си улучих дозата на Л Тироксин,държа да отбележа без лекар,на трима ходих,само ме объркваха,с нищо не ми помогнаха,съм добре и нямам сърцебиене. До 104 се вдига най-много или поне аз толкова съм измерила.
Като не се движа е 77-78,което е също чудо невиждано.С Конкор+Корлентор, когато имах жлеза ,и при нормални хормони(което не мога да си обясня по никакъв начин),беше в спокойно състояние 98-99...Тръгнах ли да ходя,спирах постоянно,че се задъхвах.
Сега съм добре,пу да не се урочасам.

# 581
Здравейте!Нова съм във форума и искам да ви попитам за следните резултати:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TAT       11.32       IU/ml     < 40   
MAT   H    190.8       IU/ml     < 35   
TSH       0.002       uIU/ml     0,35 - 4,94   
fT4       1.51       ng/dl     0,7 - 1,48   
fT3       3.81       pg/ml     1,88 - 3,18.

В понеделник съм на лекар и се притеснявам.Много ли е зле?Благодаря!

# 582
  • Бургас
Здравей,добре дошла,макар че поводът не е добър.Имаш токсикоза, трябва да се изясни Базедова болест ли е,или е друга причината.
Забравих как се казваше показателят,който се изследва.
Не се тревожи, ще ти изпишат лекарства и ще се почувстваш по-добре след десетина дни.Ти какви оплаквания имаш?Доста ти е паднало ТСХ.
А,сетих се,май беше ТРАК.Само веднъж ми го изследваха и беше съвсем в норма,но аз не бях добре,Т СХ много рязко ми падаше.

# 583
И аз ще следя темата,че ме интересува.Благодаря!

# 584
Здравейте и от мен ще бъде доста кратък. От септември месец 2017 година имам един проблем и то е. Цистит как го получих ли. Не знам мислех,че е от жлезата но,тук не съм сигурен. Лято 2017 беше доста топло стоях на вентилатор почти цяло лято който беше на 1-2 метра от мен ако не и по-малко. Всичко беше наред докато не разбрах какво съм получил незнайно как.   И сега през 2-3 месеца ходя на пускам изследвания за урина Белтък и Седимент. Изследванията са добри само септември 2017 като ходех първия път излезе,че имам проблем. Тогава и кръвна картина  ми правиха всичко точно беше с нея. Нямах проблем там. Забелязах едно когато имам проблем с Колита от време на време се обажда и въпросния Цистит не винаги. Та мисълта ми е следната възможно ли е щитовидната жлеза да е виновна за този проблем за Колита разбрах ,че е от жлезата ,но за Цистита не знам. Иначе пия Уринал акут сега пак го почвам.  Следобед отново ще пусна една урина да видя как са нещата. Това е от мен ако има нещо ще допълвам. Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт