Базедова болест - тема 6

• 52 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  ]Здрасти, малко късно отговарям. Гледам това за кръвното много,много да не го мисля макар,че имам периоди в който страшно много ми е неприятно да гледам високи стойности от рода на 126/85 или 120/87.. Близо месец имах ниски стойности 105/75 и бях свикнал малко викам е,супер няма и помен от това високо кръвно.    Grinning Но,за щастие света ми се срина като видях тези малко по-високи стойности.
Иначе да сърцето ми е здраво кардиолога ми беше казал,че тая жлеза много влияе на него.. И ,че кардиолози и  ендокринолози водели там някакви си спорове точно на тази тема, Малко се отклоних сега колкото до ученето а,се водя студент просто съм прекъснал за 1 година. Живот и здраве 2018 ще видя какви ще ги мисля за това учене.  Както споменах и в предишни постове тренирам си вече 6-месеца първо с една лека щанга колкото да раздвижа и ефект има.  Сега малко смених спорта малко на лостове кофички.. Друго към края на септември ще трябва пусна едни изследвания за тия хормони да видим на къде отиват нещата. Радвам се,че намерих този форум доста ми помогна.  Колкото до натоварването гледам да е леко примерно 3-серии по-5,6 кофи и това ми е с големи почивки някъде по-5 мин меря си пулса и почти не мърда между 69-72 е най-много това ми е спорта засега.   Да допълня знам,че форума не е спортен но,ако някой все пак се интересува това е упражнението което правя на снимката горе. Лека сутрин  от мене. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 05:34 от Angelov255

# 91
Здравейте, дами от близо седмица вече не съм писал бях забравил за проблеми с базеда . Имах ниски стойности на кръвното налягане 104,68 пулс 70 и други подобни. Та както си стоях на компютъра реших да стана  да свършa едни работи към него. И като се започна след 5 мин започна да ми става топло при положение ,че стаята е 25 градуса не е жега викам  си а,таз добра какво става по-подяволите.  Отворих прозореца да влезе хладнина по-добре стана. Решавам да меря кръвното първа стойност 114,82 пулс 79. Втора след 5-10.. мин :127,81-пулс 67. трета 117-83 пулс 96.. Не знам какво да кажа знам ,че ще кажете  това е от базеда не се шашкай. Но малко или много ми стана неприятно при положение ,че целия ден ми се спеше и ми беше едно спящо кръвното си беше ок тогава. Сега е друго.
 Какво да ви питам  сигурно сте има ли такъв проблем.. Малко е гадно от един път доста ме изненада това не знам как да го нарека криза може би. Гледам да не се плаша ,но определено чувството е гадно доста при това. Sad Края на месеца ще пусна за тсх-то изследвания по-нататък и хормони да видя как са нещата. Какви ли не работи ми минаха ,че болестта пак се е върнала и някакви подобни глупави временни мисли. Сега като пиша съм малко по-спокоен но,още се чувства напрежението макар и по-леко.  Това е от мене .. Дано някой ми отговори . Sad Cry

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 03:14 от Angelov255

# 92
Ангелов, какво да ти кажем...
За съжаление се свиква с тези неща. Има си ги тия моменти, дори когато си с хормони в норма. Но като цяло, като влязат в норма, човек през повечето време се чувства добре, а тия описани състояния са инцидентни, докато ако не се лекува Базеда, са всекидневни.

# 93
Да знам вече съм по-спокоен макар,че е гадно тези състояния да изненадат човек. Като цяло хормоните ги изследвах март месец. Тсх-то юли месец. Последно беше 6,42. Сега кой знае колко но,ще видя. Чувствам се все едно съм в някаква хипер-хипофункция. Един път ниски стойности друг път по-високи ако не бъркам явно това се дължи на тсх-то.  Някой път постоянно ми се спи, уморено ми е, замаяно всякъш. Явно това се дължи на по-високото тсх знам ли вече.

# 94
Правилно усещаш нещата. Даже след време, само по състояние ще се усещаш дали си повече към хипер, хипо или жлезата е спокойна. Има и изненади обаче. Имало е моменти, когато съм се чувствала като в хиперфункция дни наред, особено при смяна на сезоните, а реално показателите са показвали, че всичко е наред.

# 95
Здравейте,дами тъкмо се каня да лягам. От 1 ден ме мечи някаква гадна настинка хрема,втрисане, гърлото ме дразни. Говорих с ендото и това което ми каза,малко ме шокира това определено не съм го знаел. Каза ми,че това влияе на жлезата тоест на пулса и кръвното. Тоест пулса се вдига от настинката.Топлите напитки гледам да ги избягвам. Пия само инфлуцид засега. Мислех,че като съм в хипер настинките няма да ме хващат но,уви. Вярно по малко ме хващат но,все пак. Не,се чувствам  като човек направо ме мори тази настинка. Искам да ви питам на вас как ви влият  гриповете, настинките.  От ендото разбрах,че при по-тежки случай все вдигал тирозола примерно. Това е нещо ново  за мен което изобщо не съм и знаел. Дано някой ми отговори. Лека сутрин от мене.. Пък ако има нещо ще допълня.

# 96
Кой е казал, че си в хипер? Хормони изследва ли?
Ако си пиеш тирозола и следиш хормоните, много вероятно е отдавна да не си в хипер, а даже в хипо.
В хипер наистина рядко лови вирус. Но в хипо - да, поне мен.

Настинките със запушен нос и болки в гърлото се преодоляват доста по-трудно, да. Не стига че жлезата ни е болна, ами мен и ме задушаваше в пъти повече.
Когато се е налагало са ми изписвали АБ, иначе я карах с обикновени илачи при настинки. Повече течности, парацетамол, аналгин, чат пат по някое разтворимо взимах от тия за настинки, макар за нас да не са препоръчителни (при хиперфункция), също и капките за хрема, ама като видех зор и такива съм пила и пръскала.
Ще се оправиш, спокойно.
Чак за вдигане на доза лекарство не съм чувала, но знам че в този период, докато си болен, не е удачно да се изследват хормони, защото заради заболяването няма да са показателни. Оттам следва и ненужно увеличаване на дозата, на база такива показатели.
Самото боледуване влияе на хормоните, да, но мисля че и с дозата на която си сега, би следвало да се справиш.
След боледуване, поне 2 седмици или 20 дни не е удачно да пускаш хормони. Нека се даде време на организма да се намести и настрои на дадената доза лекарство, когато вече заболяването го няма.

# 97
  • Бургас
Ангелов,високата температура си действа на пулса и кръвното,да.Не само заради Базеда,а по принцип.
Аз за щастие рядко вдигам температура,но вдигна ли,я поддържам доста висока и за съжаление съм алергична към температуропонижаващите лекарства.Миналата зима такъв тежък грип карах,че не е истина.
Температура над 39 градуса.И пулсът ми много скачаше.Накрая ходих в спешното,с надеждата,че ще ми помогнат някак.Освен безценния съвет да отида на алерголог,ми се накараха,че пулсът и кръвното скачат от температурата.
Ама оцелях,след няколко дни и ти ще си добре,не се тревожи.
При мен няма такава зависимост-като бях в хипер,пак съм се разболявала.Е,за щастие не много често.От единадесет години насам тежко карах един ротавирус, скарлатина,варицела и грипа мин.зима.Иначе настинки,хреми и по-леки вируси също ме налазват понякога.

# 98
 Здравейте,дами досега всичко ми беше мед и масло.  И ето,че всичко отново  започна пак едно от тези гадни състояния вчера някъде към 2 часа през ноща както си стоях започна едно гадно главоболие което се местеше тоест болката се мести. От доста време не съм имал такива състояния някъде края на август имах подобно нещо. Кръвното ми преди лягане беше 123--76 пулс 67 и 104 на 83 пулс 68. След като станах всичко беше добре. Час по-късно като излизах на вън до магазина започна да ми е едно отпаднало леко прибрах се и хоп гадното главоболие се яви всеки шум ме дразнеше  премерих кръвно викам си поне да видя 20:00 вечерта.
123-86 пулс 69.
118-81 пулс 71.
96-75 пулс 62.
120-79 пулс 67.
126-81 пулс 70.
 Сега главоболието изчезна на моменти се явява,някой път ми е отпаднало. Ще кажете свиква се с тези състояния
но, е гадно когато човек го изненадат и човек започва да изпада в депресии. На моменти и топло ми става явно с една дума чувствам се тъпо. Обаче това с главоболието не съм го очаквал от доста време не се беше явявало. Пречи ми на мисленето и то доста. Помня преди месец имах някакво странно състояние вървя,вървя и за секунди губя координация+ виене на свят тогава кръвното ми излизаше някъде между 123 на 77 ако не се лъжа и 106 на 68.   Някой път сърцето ми прехоплва. Това е от мен и още нещо не се  оплаквам а,просто споделям. Лека и спокойна вечер.   

# 99
Ангелов, пиеш ли още онзи бета блокер и в каква доза?
Пулсът е ок, кръвното също. Да, леко играе, но мисля че е нормални граници. За екстрасистолите те разбирам. За тях бета блокера ми помага и без него имам често, а като пия съм ок.
Пропранолол някакъв скъп пиеше ти, пиеш ли го още? Аз пия българския евтин вариант.

# 100
Здрасти,тъкмо се каня да лягам след малко. Така значи бетаблокера се казва пропанолол акорд цена 5 лева някъде не е скъп. Половинка пия. Засега не смятам да го спирам,че сигурно положението пак ще стане зле . :Д
Ето едни стойности от към 5 сутринта  120-89 пулс 71. .. 115-85 пулс 69. Доста променливи са.  Гледам тука доста хора имаме гадния колит за него пия 'медилакта' пробиотик. Уж действа един месец нямах проблеми с него сега от време на време пак дава на късо.  Колкото до съня все викам ,че ще го оправям ,но уви трудна работа лятото още повече си развалих нещата. Да не се откланям от темата колкото до пулса и това  кръвно добре,че е бетаблокера макар,че не знам цял живот ли така ще карам с него. Това от мен ако има нещо ще допълвам лека сутрин. 

# 101
Тогава като писа за бета блокера и го проверих, излезе ми някакъв скъп, не български. Сега не помня цената, но беше много скъп. Явно има и друг Пропранолол акорд.
За мен кръвното ти тази сутрин е нормално. С нормални колебания. То не е бетонирано и да стои в едни граници, но резки колебания не са приемливи. Тук отклонението е напълно нормално. Пулсът също.
А за колита, Базеда допълнително обостря нещата. Познато, а и не само на мен. Повечето сме така, да.

Приятна почивка.

# 102
Здравейте! Да ви питам - забелязвате ли връзка между храната, която употребявате и евентуално сърцебиене, което получавате? Аз много рядко ям сладко, но ако хапна то следва жестоко сърцебиене, понякога продължава и с дни  newsm78 Или аз си въобразявам  newsm78

# 103
SmileSmileНикакво сърцебиене. Изплющявам един шоколад за максимум 10 минути Smile
Ти нямаше ли проблем със захарта, или грешно си спомням?
Аз щото имам, по принцип Stuck Out Tongue Closed Eyes и хапчета пия, уж.
Покрай Базеда ми се отключи проблемът.

# 104
Merelenda, хихи ще ме убиеш с този шоколад  Laughing Да, аз имам/имах инсулинова резистентност. Даже се бях обявила за излекувана, ама сега с тази Базедова болест не знам дали съм здрава...с тия хапчета един куп.
Та много рядко ям сладко, примерно на 2 седмици веднъж, ако направя някоя по-специална торта опитам малко и после като захлопа машинката с часове няма спиране и хапчета не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт