Базедова болест - тема 6

• 52 780
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Тишо307,

явно не е бил моментът за спиране на лекарствата и съответно намаляване на дозата. Още не сте готов, според мен това е била причината  newsm78

# 76
  • Бургас
А с личната лекарка няма ли как да се консултираш?
И аз бих си увеличила сама Метизола в такъв случай,но поне говори с личната.
Операция предлагали ли са ти?

# 77
Не операция не са ми предлагали казаха ми че съм далеч от такава. Личната  не може да каже нищо но утре може и да я питам поне да ме насочи към някой друг ендро.
mariqivanova799 и аз мисля така да увелича на  2 таблетки за седмица. Иначе се чувствам доста добре като излекуван но изследванията показват друго.

# 78
Тишо, аз бих увеличила с 1/2 табкетка. Докторът като се върне, ако е нужно ще качи още дозата. За седмица няма кой знае какво да се случи, дори и на 1 таблетка да изчакаш или да качиш малко.
Рано е било за спиране, да, но докторът преценява на база цялостно състояние.

# 79
Здравейте дами ще гледам да бъда кратък.. Тъй като днес малко ме изнервиха да кажем,че ми разбиха съня за кратко и целия ми свят беше крив. След ставане час и нещо 2. Реших да си премеря кръвното по-обичай до сега почти винаги е излизало и имаше тук-там някоя висока стойност но,доста по-рядко.
Та ето  ги и тях. 113-92 пулс 149 .. За пулса малко се учудих след това  126 на 92 пулс 98.. Обаче с обикновено мерене го изкарах 78 някъде тотално разминаване имаше с апарата говорим тук за пулс. След това вече пулса ми излизаше около 75-76 и с апарата и с обикновено мерене. Друго какво да ви питам имате ли сте такива стойности дори когато пиете лекарства и всичко е ок. Иначе преди и след сън пулса ми е около 56-60. След това се вдига на 70,80 зависи все път е различно дори и 90. Да спомена този пулс 149 дори не го чувствах или грешката е в апарата или знам ли вече. Електронен е . ;д Да се похваля вече 6 месеца ти тренирам леко вкъщи и някой път и от скоро на лостове набирания,кофи и то в малки бройки. Един ендо ми беше казал тренирай си щом си в ремисия ,но все пак гледам да не се натоварвам. И още нещо когато ви се вдига кръвното чувствалите ли треперене леко точно не знам как да го опиша. Това е от мене много съм объркан мислейки ,че тоя базед ще ме съсипе.. Sad 

# 80
Angelov255,

аз също имам сърцебиене, рядко, но имам, хем хормоните са ми ок, само TSH го чакам да се вдигне. Вече не пия бетаблокер, само по изключение, при много сериозно сърцебиене взимам половин таблетка. Примерно 1 път седмично. Кръвно не меря, че да не взема  и там да се вкарвам във филми, каквото-такова  Simple Smile
Аз не съм в ремисия, но също тренирам. Единствено тогава се чувствам добре  bowuu Двама доктора ми казаха, че не е проблем, ако не се товаря много.
От време на време чувствам стягане в корема и изнервеност. Ей сега бях на море, хич и не се сетих за изнервеност и сърцебиене.
Всичко е в главата се убеждавам за сетен път  Laughing

# 81
Права си доста. Определено като прочетох поста ми олекна понякога забравям ,че съм болен от тоя базед и всичко си ми е ок,но когато леко,пулс,кръвно се вдига аз започвам да се вкарвам яко във филма мислейки,че идва края на света  Laughing ендото ми беше казала,че това са част от симптомите в ремисия или не ще имам ми каза. Доста тъпо пулса се вдига  кръвно също. В последно време все ниски стойности си имам и всичко си ми е ок. Явно защото тsx  ми е 6,41.. Интересно ми стана ти с какъв спорт точно се занимаваш ?  Simple Smile

# 82
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=137   Към читателите! 
     Следващите редове, драги читатели, не са предназначени да ви хвърлят прах в очите, да ви утешат с неизпълними обещания или да погъделичкат авторската суетност. 
     Това са изстрадани редове, които целят да облекчат или оздравят "неизлечимо" страдащите от т.нар. автоимунни заболявания. 
     Статията не е написана по известните научни канони, за да не помисли някой, че е поредната "научна нелепица", въпреки че този, на пръв поглед волнодумен, текст има претенцията да поднася една наистина обоснована, нова и необорима парадигма. 
     И така - време е да се сложи край на досегашната тъмноиндийска (от "тъмна Индия") диагностика и на произтичащия от нея болестен и терапевтичен кошмар за милиони пациенти, които страдат излишно и просто умират преждевременно от погрешната и токсична терапия, а не от лекуваната с нея болест!... 

# 83
  • Бургас
Тишо,дано се разминеш с операцията.Пожелавам ти да влезеш в дъъълга ремисия и да не се налага дълго лечение.

Ангелов,може и апаратът да не е измерил вярно.Моят понякога също откача.

# 84
Angelov255,

няма да се даваме я  Laughing Хем това ми е втори епизод, първият път ме оперираха и влязох в ремисия дълго време. Сега отново се завърна болестта. Но не се ядосвам, не го мисля. Живея си живота и това е. Е, създава неудобства болестта, но като се замисля, че можеше и да е много по-страшно.... Пак малкият дявол е Simple Smile Гледам по телевизията малки деца с какви страшни диагнози, пък на нас малко ни хлопа машинката в повече, ай ся  Simple Smile

За тренировките - тренирам в домашни условия по 30 минутки, че хич нямам време след работа. Гледам поне 4-5 пъти седмично да е. Ето от този сайт си харесвам разни тренировки:
www.fitnessblender.com
Днес, например, правих това:
https://www.fitnessblender.com/videos/low-impact-cardio-and-abs- … -up-and-cool-down
Гледам да не са много кардио, по-така силови харесвам. Има и доста тренировки с гирички - 3 и 5 кг. ползвам. Не е много, но засега така ще да е Simple Smile

Извинявайте, ако горното не е по темата, но наистина мисля, че е важно да уточня - двама доктори ми казаха, че в нашето положение можем да тренираме. Надявам се инфото да е полезно и за други дами.

# 85
  • Бургас
ЕваНиколова,радвам се,че можеш да тренираш.Аз обаче преди операцията не можех дори да вървя.Сега сърцето ми е вече съвсем наред.Много съм щастлива,че започнах да вървя пак по много.Не се измарям,не пуфтя,не спирам на по пет метра.По-усилени тренировки не смея,защото пък заради колита,болките от него и най-вече заради коремните операции ми е забранено да напрягам силно коремните мускули.
Поне вече мога да си ходя насам-натам.Пак е хубаво.

# 86
mariqivanova799,

Аз ти четях постовете, когато влязох в групата и много ми беше мъчно за теб. Вече звучиш много по-добре, дори от писанията ти се усеща по-щастливо настроение Simple Smile Изключително се радвам, че се чувстваш така  Hug

# 87
  • Бургас
Много си мила, благодаря.
Аз си намерих и работа,на граждански договор,не е точно постоянна,но съм много щастлива.За по няколко часа на седмица е,но е нещо.
Наистина съм много по-добре.
Колитът(пу,пу,пу) леко се поддаде на лечението с кортикостероиди,ензими и още куп лекарства.Още я карам на строга диета,но вече не ме боли много,нямам диарии.Ще се оправи, явно се беше стресирал от новия епизод на активизиране на щитовидната жлеза и последвалата операция.Преди малко не издържах и си похапнаха варено яйце,но заедно с картофите и сухарите плюс ензимите.Дано не ми подразни.Реших,че толкова ми се яде,че каквото и да става ще ям.
Шоколад още не смея да опитам,но след някоя друга седмица и това ще стане.До петък нищо дразнещо няма да близвам повече,за да мога да отида с ученика на първия учебен ден.

# 88
Здравейте, дами тъкмо се каня да лягам сега.. Сега по-същество вчера към 10:30 вечерта бях навън с една компания нищо ново като цяло. Обаче от един път ми се доспа за секунди загубих кординация но, като си викам сигурно пак е ниското кръвно. Принципно и преди 2 -3 седмици пак имах нещо подобно загуба на кординация, доспиваше ми се и така. Тогава бях с ниско кръвно. Сега обаче кръвното не беше много ниско. 126,82, 119,85. Пулса е добре 65-70 варира там сега съм добре. Та се чудя дали това е от тсх-то което преди два месеца беше 6,42.. Объркан съм много дори и сега леко ми се мота главата ,спи ми се леко.. Помня също така ,че близо 3-4 седмици бях с почти ниско  кръвно та си викам и ми беше нещо подобно.. Обаче с това кръвно сега малко се бъркам 126,82 ..  Интересно ми е вие имате ли сте такъв случай като моя? Сега пак мерих 146 на 86 пулс 66. Имам чувството че, ще побъркам накрая.. #Crazy

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 06:57 от Angelov255

# 89
  • Бургас
Ангелов,не го мери непрекъснато това кръвно,не се заничай толкова в него.Радвам се,че излизаш с приятели.
Нормално е от време на време да се чувстваш по-зле.Не се плаши толкова.
Имала съм кръвно и 55/35,след операцията имах аритмия и събирах границите и много се плашех,но сега се оправих и ме е яд на мен си,че толкова нерви изхабих от страх.Явно затова ми се разбута колитът.Казвай си"Ще мине,ще се почувствам по-добре!".
На теб сърцето ти е здраво,нали ходи на кардиолог.Моето за щастие също е все още здраво.
Ти прекъсна ли следването,защо не се запишеш пак?Ей така,на майтап,за да минава времето,да имаш какво да правиш...

Общи условия

Активация на акаунт