Базедова болест - тема 6

• 53 265
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Savichh, благодаря ти.
Витамин Д пия от доста време,спра ли го,започва силен косопад.
Взех си и магнезий,калций,омега 3,соеви таблетки за менопаузата,Центрум и Цетебе,също и Колаген комплекс.

За щастие всичко ми понася на капризните черва.Ако не харесват някое лекарство,след два часа има рев в тоалетната.
Ще се справя,интересното е,че като ги пих няколко дни тези всичките боклуци,стомахът ми се оправи.При мен явно има големи липси на витамини и минерали и сега не съм толкова изтормозена и зверски изморена по всяко време.
То от картофи (най-често само тях ям), ориз и малко пилешко няма как да се набавят нормални хранителни вещества в организма.

# 511
Savichh, благодаря ти.
Витамин Д пия от доста време,спра ли го,започва силен косопад.
Взех си и магнезий,калций,омега 3,соеви таблетки за менопаузата,Центрум и Цетебе,също и Колаген комплекс.

За щастие всичко ми понася на капризните черва.Ако не харесват някое лекарство,след два часа има рев в тоалетната.
Ще се справя,интересното е,че като ги пих няколко дни тези всичките боклуци,стомахът ми се оправи.При мен явно има големи липси на витамини и минерали и сега не съм толкова изтормозена и зверски изморена по всяко време.
То от картофи (най-често само тях ям), ориз и малко пилешко няма как да се набавят нормални хранителни вещества в организма.

Мила Мария, пий си тогава добавките, за да се чувстваш добре, явно има дефицит в организма на витамини и минерали. Това, което взимаш е супер, боклуци не боклуци- ще си ги пием. Хапвай си това, което ти понася организма и наистина захранването с определени храни е като при бебетата. Внасяш по съвсем малко от даден продукт и така, ще разбереш какво можеш да ядеш и какво да избягваш. 

# 512
  • Бургас
Да,ще ги пием,какво да се прави.
Че са боклуци,боклуци са,но съм благодарна,че ги има.Здравите хора си набавят всичко от храната,но тези, които са със заболявания,и не могат,поне имат алтернатива.
Ядосана съм,че са скъпи и когато изсипя една прилична сума в аптеката, направо се пукам по шевовете.
И все пак добре,че има и такива добавки.Да бяха и евтини...

Вие имате ли тремор?
Майка ми днес ми направи забележка,че много ми треперят ръцете.
Но това състояние го имам почти откакто ми откриха Базеда.И се влоши с времето.
Сега,след операцията не минава.И аз не знам какво се уврежда,за да се появи треперенето.

# 513
Да,ще ги пием,какво да се прави.
Че са боклуци,боклуци са,но съм благодарна,че ги има.Здравите хора си набавят всичко от храната,но тези, които са със заболявания,и не могат,поне имат алтернатива.
Ядосана съм,че са скъпи и когато изсипя една прилична сума в аптеката, направо се пукам по шевовете.
И все пак добре,че има и такива добавки.Да бяха и евтини...

Вие имате ли тремор?
Майка ми днес ми направи забележка,че много ми треперят ръцете.
Но това състояние го имам почти откакто ми откриха Базеда.И се влоши с времето.
Сега,след операцията не минава.И аз не знам какво се уврежда,за да се появи треперенето.

Мила Мария, радвам се,  че си по-обнадеждена. Вярно, че нищо в аптеката нищо не е евтино-макар и да са добавки, важно е да ти помагат. В магазините за хранителни стоки е пълно с боклуци и за съжаление не знаем какво ядем и от там ни идват доста болести за съжаление. Моята жлеза се активира, след като бях в Русия през 1986 г. по време на Чернобил и през 2005 г. вече имах Базед. Много лекари ми казват, че е от това, но знае ли човек? Според мен всичко идва от силен стрес, който всеки един организъм реагира по различен начин. / визирам начин на живот, деца, семейство-всеки се притеснява малко или много за доста неща, как ще се справи./
Взимай си всичко от което се чувстваш добре, ще се натрупа в организма, това което ти липсва.
Не нямам тремор, но преди когато беше активна жлезата, ми трепереше всичко, включвам и сърцебиене-достигах до 97-100 удара. Успокояваше ме Атаракс по 1/2 табл. вечер, но може да се увеличи дозата. От Базеда въобще не можех да спя, все ми беше топло и Атаракса ми помагаше.
Определено след операцията, нещата се успокоиха, няма я тази тревожност, сърцебиене. Консултирай се с кардиолог, да види как е сърцето -за тези екстасистули, които имаш. Да не би да идва от там проблема?
 Еутирокса го взимам сутрин на гладно, а витамините от група B- ги взимам 4 часа след Еутирокса. Явно този Еутирокс е добре да се усвои от организма и ако дозата ти е точна.  Храня се чак на обяд, защото сутрин аз не обичам да закусвам.

# 514
  • Бургас
И аз не обичам да закусвам,но се налага сега.
Сърцето ми биеше лудо,засичали сме на кардиограма пулс над 133.
С Конкор+Корлентор не падаше под 90-100,дори и при нормални хормони.
Сега вече не пия нищо, кардиоложката ми изписа само Корлентор,но все го забравям и от няколко седмици май не съм го пила.Ходя много тези дни,да чукам на дърво,дори не съм се задъхала.
Напълно е възможно Чернобил да е отговорен,аз съм била на 4 тогава.Имам някакъв смутен спомен,но не знам наистина това ли е причината,или някакъв сбъркан ген.
Доколкото знам Ангелов е младо момче,не е бил роден тогава,може би радиация има навсякъде около нас,знам,че мобилните телефони не е хубаво да са в близост до главата,моите са до мен обаче,че ако не са ми в ухото буквално,не си чувам будилника,а тиктакането на часовника ме дразни.Освен да търся електронен,но съм си свикнала с телефоните.
Много излъчвания и магнитни полета има навсякъде около нас,може и това да вреди.

# 515
  • София
Здравейте!
Ох, май правя някаква алергия към Метизола Sad Имам сърбежи по цялото тяло, вкл. в ушите Sad Днес пих противоалергично, успокоих се, после пих дозата и пак сърбежи. Много особени. Но ме влудяват. Чак ме е страх сега пак да пия.
Предполагам ще ми сменят препарата. Едва ли с намаляване на дозата ще стане.
Криво ми е чак. Отделно не спя. В 03:00 съм кукуряк....

# 516
  • Бургас
Има ли обрив?
Не бива да го пиеш,ако се съмняваш за алергия, трябва да отидеш в спешен кабинет (където личният  лекар плаща за дежурство вечерта и в почивните дни) и да обясниш за проблема.
Ако е действително алергия, най-вероятно ще ти кажат да го спреш и да отидеш в понеделник при личния си лекар.
Не го пий,алергиите са много опасни и с всяко следващо хапче става още по-рисковано за по-тежка реакция.
Може и да е друга причината, трябва да те види алерголог и кожен лекар,но поне при нас в събота и неделя няма.Има заядливи дежурни,които ми крещят да си изчакам понеделник и тогава да ходя при личния си лекар.
Стискам палци да попаднеш на някой свестен.

# 517
Има ли обрив?
Не бива да го пиеш,ако се съмняваш за алергия, трябва да отидеш в спешен кабинет (където личният  лекар плаща за дежурство вечерта и в почивните дни) и да обясниш за проблема.
Ако е действително алергия, най-вероятно ще ти кажат да го спреш и да отидеш в понеделник при личния си лекар.
Не го пий,алергиите са много опасни и с всяко следващо хапче става още по-рисковано за по-тежка реакция.
Може и да е друга причината, трябва да те види алерголог и кожен лекар,но поне при нас в събота и неделя няма.Има заядливи дежурни,които ми крещят да си изчакам понеделник и тогава да ходя при личния си лекар.
Стискам палци да попаднеш на някой свестен.

Да права е Мария, не трябва да пиеш Метизола, ако смяташ, че е от него. Друг път пила ли си го или е сега за първи път? При алергии към Метизол- знам, че назначават Пропицил, но това е необходимо да ти каже ендокринолог, не сменяй лечението с друг препарат на своя глава, може да е опасно за здравето. Дори да спреш Метизола за два дни, ако е от него алергията и докато отидеш на лекар, няма да паднат драстично хормоните.

# 518
Здравейте!
Ох, май правя някаква алергия към Метизола
Още ли си на 3х2 метизол? Минаха ли 20 дни от старта на лечението? Хормоните би следвало на тази доза за това време да са се раздвижили вече.
Ако все още си на висока доза, може да се намали. Понякога при висока доза се получават тези реакции и наистина както си писала, може да изчезнат с намаляване на дозата. Но разбира се, може да сменят лекарството.
Ако имаш телефон на ендокринолога, звънни за консулт.

# 519
  • София
Нямам обрив, момичета. Просто един див хапещ сърбеж навсякъде. Скоро правя 20 дни на висока доза. Снощи съм заспала, просто няколко дни ставам в 03:00ч. и съм пропуснала последната доза. Сега ме е страх да я пия. Може би вече съм за намаляване на дозата. Утре ще пускам кръв и в понеделник съм при ендокринолога. Така си ми беше И по план на лечението. Тя ми е приятелка и днес ще и звънна. Няма да поемам рискове, разбира се. Аз се чувствам добре с тоя препарат и никак не искам да го сменяме. Ще пиша как се развиват нещата. Само веднъж съм правила алергия към лекарство. Симптомите бяха същите, но още по-силни.
И аз мисля, че хормоните ще са мръднали доста. Утре ще разберем.
Благодаря ви за подкрепата.
Flowers Hibiscus

# 520
  • София
От 22.02 съм на 3х2 таблетки.
Пандев каза, когато ходих до 21.03
Като си спомня, че той искаше още по-висока доза. 4х2 беше казал. Аз просто не я вдигнах. И по-добре. Така, че...ще гледаме.

# 521
Няма за какво да се притесняваш. Хубаво е, че можеш да се чуеш с докторката, тъкмо ще даде адекватен съвет.
Имам близки правили като твоята алергия към едно или друго лекарство при Базед. Просто или го сменят, или намаляват дозата. Няма страшно. Малка "беля е сърбежа". А и щом 20 дни наближават, дозата позволява да се намали, дори само с 2 таблетки да е, че поне 30-40 дни все пак трябва да е по-висока доза и после постепенно да се намалява.
Иначе, не знам дали приятелката ти (докторката) ти е казала, но дозата лекарство може да я взимаме еднократно за деня (цялата, наведнъж), но ако е висока, често ни я предписват на 2-3 приема, не знам защо, но по принцип така пише навсякъде, че дозата може за деня да се вземе наведнъж. В тоя ред... ако си пропуснала да вземеш, не пречи и да я вземеш, и да я пропуснеш също не пречи, но аз бих пропуснала и после да си карам по план. Една пропусната доза от 2 таблетки няма да обърка нещата.
Като мина на ниска доза (1-2 хапчета), случвало се е и да забравям дали съм пила хапчетата или не. В такива моменти предпочитам да прескоча и да пия когато дойде време за следваща доза. С едно пропускане няма да се объркат нещата, нито ако се вземе доза в повече, ако е ниска, но все пак...

# 522
  • София
Да, аз по схема продължавам. Изобщо не ги мисля тия две хапчета от снощи.
Благодаря ти❤

# 523
  • Бургас
На мен никой не ми е казвал да пия дозата наведнъж,все 3 по 2 ми изписваха,аз тази я пиех на два пъти,но щом я намаляха на 4,си ги пиех наведнъж.И ако имах да пия 3 по 1,пак наведнъж.Че иначе забравям.
Имам да черпя,нагласиха ми се хормоните,колитът и гастритът поотшумяха.
ТСХ -3,16 референтни 0,27-4,2
ФТ4 -13,81 референтни 12-22
ФТ3 -4,32 референтни 3,10-6.8

Мургана,пиши какво е станало.

# 524
  • София
Здравейте!
Вчера говорих с лекарката си. Каза, че сърбежа е от Метизола на 10000%
Изписа му Ериус и намали дозата на 4 таблетки дневно. Каза, че ако се наложи ще ми бие Урбазон. Надява се да се нормализират нещата, защото както каза тя Пропицил е токсичен, и не иска да ми го заменя с него.
Хубавото за сега е, че на 4 таблетки симптомите изчезват, т.е.съебежа.
Пия Ериус сутринта и после на два пъти лекарствата. Спя и по цяла нощ. Надявам се да утихнат нещата. Няма нужда и от Урбазон за сега.
Поздрави! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт