Базедова болест - тема 6

• 53 229
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!Нова съм във форума и искам да ви попитам за следните резултати:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TAT       11.32       IU/ml     < 40   
MAT   H    190.8       IU/ml     < 35   
TSH       0.002       uIU/ml     0,35 - 4,94   
fT4       1.51       ng/dl     0,7 - 1,48   
fT3       3.81       pg/ml     1,88 - 3,18.

В понеделник съм на лекар и се притеснявам.Много ли е зле?Благодаря!
А ти как се чувстваш?

Ангелов, а стерилна урина не пускаш ли?

# 586
Когато давам урина. Давам по- нормалния начин като всички хора. В чашка.  Сега видях за стерилната урина такова нещо не съм правил никога досега

# 587
Ами, за цистит се изследва стерилна урина, ти изобщо как реши, че имаш цистит? Rolling Eyes

# 588
Не ми дава да редактирам, за това пиша нов пост.
Белтъка и седимента имат повече отношение към бъбреците.

# 589
Септември месец според изследванията излече, че имам цистит. Личната тогава ми каза, че имам. Пих антибиотик тогава.Не е бил хроничен според нея.На кръвната картина нищо не излезе само на урината леки отклонения.Препоръча ми да пия Уринал акут. И така през 2- месеца имах проблем от време на време.

# 590
Lemy Редовен потребител Re: Базедова болест - тема 6
♥0 пн, 16 апр 2018, 07:49   #585 
Цитирай
Цитат на: archibald1977 в пт, 13 апр 2018, 15:30

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TAT       11.32       IU/ml     < 40   
MAT   H    190.8       IU/ml     < 35   
TSH       0.002       uIU/ml     0,35 - 4,94   
fT4       1.51       ng/dl     0,7 - 1,48   
fT3       3.81       pg/ml     1,88 - 3,18.

А ти как се чувстваш?

Ами,добре се чувствам.Но имам сърцебиене,когато спортувам.Иначе в покой ми е м/у 60-80.И цикълът ми е нередовен,ще мина и през гинеколога.Но четох в нета,че и жлезата може да виновна за нередовен цикъл.Изобщо...много,много ми е притеснено!

# 591
Lemy Редовен потребител Re: Базедова болест - тема 6
♥0 пн, 16 апр 2018, 07:49   #585 
Цитирай
Цитат на: archibald1977 в пт, 13 апр 2018, 15:30

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TAT       11.32       IU/ml     < 40   
MAT   H    190.8       IU/ml     < 35   
TSH       0.002       uIU/ml     0,35 - 4,94   
fT4       1.51       ng/dl     0,7 - 1,48   
fT3       3.81       pg/ml     1,88 - 3,18.

А ти как се чувстваш?

Ами,добре се чувствам.Но имам сърцебиене,когато спортувам.Иначе в покой ми е м/у 60-80.И цикълът ми е нередовен,ще мина и през гинеколога.Но четох в нета,че и жлезата може да виновна за нередовен цикъл.Изобщо...много,много ми е притеснено!

В момента сте с активен Базед с хипер функция. Ще трябва да взимате тиреостатици- Метизол, Тирозол или Пропицил, зависи какво ще Ви назначи ендокринолога. Ще трябва да го взимате дълго време, за да може да влезе жлезата в еутироидно състояние. Сърцебиенето е от активния Базед.

# 592
  • Бургас
Ангелов,личните лекари самного ниско квалифицирани според мен,лично мнение.
Вземи си талони и за уролог,и за нефролог.Задължително се прави и ехография на коремни органи,талон може и личният да даде.Просто трябва да си настояваш.Заради тях много проблеми се хронифицират.Настоявай си,имаш право като здравноосигурен, особено след като ти се повтаря проблемът.Вземи сериозни мерки.Изобщо не им вярвай като ти изписват антибиотици, антибиотици за цистит се изписват САМО И ЕДИНСТВЕНО след като си дал стерилна урина и са ти направили антибиограма!!!Иначе смисъл да се пие почти няма(е,може и да налучкат,има и такава вероятност).Хващай се и отивай първо да ти пусне стерилна урина и ехография на коремни органи,после и да ти даде талон за специалисти.Не може да ти ги откаже, заплаши я/ го със здравната каса.Аз вече се научих първо да се обаждам в Здравната каса,за да попитам какви талони имам право да вземам от личния лекар,какво той е длъжен да прави и чак тогава отивам и се разправям ако се наложи.

# 593
Ангелов, Мария е права. Личните лекари, за да си спестят талони и направления, се правят на специалисти по всичко, и от това страдаме ние, пациентите.
Арчибалд, хубаво е, че се чувстваш добре. Не е лошо и ехография да ти се направи, на жлезата.
Също трябва да ти се пусне ТРАК, или наричано още Tsh рецепторни антитела.

# 594
  • Бургас
Ангелов,така е за жалост,ние страдаме.Млад човек си,не се мъчи и не оставяй проблемът да се задълбочава още повече.
Още тези дни иди и си вземи талон за ехография на коремни органи,имат личните лекари,не може да ти откаже.Поискай и за стерилна урина,ако излезе,че има бактериална инфекция,предупреди в лабораторията,че ще си платиш антибиограмата.Сериозен е проблемът,не отлагай.

Арчибалд, радвам се, че се чувстваш добре,пулсът ще се оправи поне малко с терапията.
Какво лечение ти назначиха?

# 595
Така пуснах урина обикновена нормална излезе. Говорих с личната даде ми направление за стерилна урина малко със зор минаха нещата ,но поне даде. Купих си шише специално за това изследване едно голямо и едно малко около лев ми излязоха.  Евентуално тия ще пусна. Това е от мен.

# 596
Предписаха ми Тирозол-3 по 2 за 20 дни,след това за 15 дни 2 по 2 и отново изследвания.Но по-лошото е,че  ми забраниха да спортувам активно.А аз играя тенис няколко дни в седмицата и това ми е хем хоби,хем антистрес,хем ми пази фигурата Simple Smile И ми забраниха кафе и кока-кола.Изобщо,ужас,как ще се живее Simple SmileДо колко време би могло да се повлияе жлезата според вас?

# 597
Предписаха ми Тирозол-3 по 2 за 20 дни,след това за 15 дни 2 по 2 и отново изследвания.Но по-лошото е,че  ми забраниха да спортувам активно.А аз играя тенис няколко дни в седмицата и това ми е хем хоби,хем антистрес,хем ми пази фигурата Simple Smile И ми забраниха кафе и кока-кола.Изобщо,ужас,как ще се живее Simple SmileДо колко време би могло да се повлияе жлезата според вас?
За спорта малко време ще трябва да мине. Поне докато нещата с жлезата се успокоят.  През това време си пий лекарствата. То и аз бях така с фитнеса спрях го за 5-6 месеца и след това наново обаче с доста умерени натоварвания. И то вкъщи съм си накупил необходимите уреди.  Като цяло спокойствие си трябва. 

# 598
  • Бургас
Ангелов,браво.Изобщо не се притеснявай от личния лекар,то ти си в правото си а на него това му е работата.

Арчибалд,така е.Аз кафе пиех само без кофеин,иначе щеше да ми гръмне сърцето.За спорт не съм си и помисляла,все ми беше зле,сега пък след операцията взеха да ме болят кости и стави...Дано след около месец да може пак да спортуваш.

# 599
Арчи, вече съм на принципа - ако нещо те кара да се чувстваш добре - прави го. Ако виждаш, че не се чувстваш добре, спортувайки или приемайки кафе, ограничи за известно време. Общо взето слушаш тялото си.
Просто не издевателствай над него в труден период.

Общи условия

Активация на акаунт