Майчинството счетоводно-74

• 52 597
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Много благодаря Wink А договора на който съм била през последните 2 г. влияе ли на майчинството? Защото никой не ми го в подновил на постоянен и съм си била по заместване .. подновиха го, но от този месец

# 331
  • у нас
И аз съм с въпрос. От 12.09 до 11.10 съм в болничен. Гледам в сайта на НОИ днес са качили че б.л за 09 е изплатен???Датата на ведомост е 27.09. Дали предстои плащане тези дни?

# 332
  • София
Здравейте,
В момента съм в 20г.с., термин февруари. Във фирмата, в която работя текат разни преустройства на международно ниво. Не се знае дали офисът в България ще продължи да съществува.
Ако към януари затворят какво трябва да направя, за да си получавам предполагаемото майчинство догодина?
Да си плащам сама осигуровки или?
Т.е. какви са вариантите?
Благодаря, предварително Simple Smile

# 333
  • София-Младост
Здравейте,
В момента съм в 20г.с., термин февруари. Във фирмата, в която работя текат разни преустройства на международно ниво. Не се знае дали офисът в България ще продължи да съществува.
Ако към януари затворят какво трябва да направя, за да си получавам предполагаемото майчинство догодина?
Датите са важни, защото ако сте започнали получаване на обезщетение ще си го получите до края на 410 ден, дори и да ви прекратят договора.
Ако не е започнало плащане...ще трябва друга фирма да ви назначи.

# 334
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Датите са важни, защото ако сте започнали получаване на обезщетение ще си го получите до края на 410 ден, дори и да ви прекратят договора.
Ако не е започнало плащане...ще трябва друга фирма да ви назначи.
Благодаря за информацията Hug

# 335
  • у нас
Благодаря Ала-Бала:blush:

# 336
Здравейте, терминът ми е на 03.02.2018г. Въпросът ми  е на коя дата трябва да изляза в 45 дневния болничен?! Незнам от кога да броя от 03.02. 45 дена назад или от 02.02. ?!

# 337
  • София-Младост
Здравейте, терминът ми е на 03.02.2018г. Въпросът ми  е на коя дата трябва да изляза в 45 дневния болничен?! Незнам от кога да броя от 03.02. 45 дена назад или от 02.02. ?!
20.12.2017
https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php

# 338
  • Бургас
Здравейте. Синът ми е приет и записан на детска ясла от септември. Навършва две години през януари, няма да посещава реално до края на годината. В яслата ме накараха да подам заявления за периода септември-декември, че няма да ходи по семейни причини. За да му пазят мястото ще трябва да плащам и такса от 18 лв. на месец. Увериха ме, че това не прекъсва отпуска за гледане на дете до 2 год. и ще продължа да получавам майчинство в пълен размер. Наистина ли е така? Не съм подавала декларация за промяна на обстоятелствата в НОИ. Близките ми твърдят, че после ще възстановявам майчинството с лихвите - майка ми работеше в НАП преди две години и успя да ме накара за се зачудя дали не е права.

# 339
И аз съм с въпрос. От 12.09 до 11.10 съм в болничен. Гледам в сайта на НОИ днес са качили че б.л за 09 е изплатен???Датата на ведомост е 27.09. Дали предстои плащане тези дни?
Щом стои тази дата на ведомост, утре ще получите превода.

# 340
Здравейте, попълвам в момента декл.номер 2. Последния ми болничен изтече на 15 септември.
В графата "моля да ми бъде изплащано парично обезщетение за бременност и раждане, считано от..." каква дата трябва да напиша, от 16 септ ли тоест и не е ли проблем, че я попълвам сега на 27 ми? Или датата на подаване трябва да напиша. Благодаря предварително за глупавия въпрос, но счетоводството е в друг град и едно връщане на документи ми коства време и нерви.

# 341
Здравейте. Декларацията за втората година е подадена в НОИ на 11ти този месец. До кога се очаква да получа превод, при условие, че август съм получила само 280 лв, а този още нищо.

# 342
  • София-Младост
Здравейте. Синът ми е приет и записан на детска ясла от септември. Навършва две години през януари, няма да посещава реално до края на годината. В яслата ме накараха да подам заявления за периода септември-декември, че няма да ходи по семейни причини. За да му пазят мястото ще трябва да плащам и такса от 18 лв. на месец. Увериха ме, че това не прекъсва отпуска за гледане на дете до 2 год. и ще продължа да получавам майчинство в пълен размер. Наистина ли е така? Не съм подавала декларация за промяна на обстоятелствата в НОИ. Близките ми твърдят, че после ще възстановявам майчинството с лихвите - майка ми работеше в НАП преди две години и успя да ме накара за се зачудя дали не е права.
Не прекъсва, те няма да подават данни, че вашето дете посещава.
Здравейте. Декларацията за втората година е подадена в НОИ на 11ти този месец. До кога се очаква да получа превод, при условие, че август съм получила само 280 лв, а този още нищо.
Би трябвало вече да сте получили, или днес евентуално...проверете в сайта на НОИ с ПИк, дали всичко е прието и нормално обработено.

# 343
Звънях на НОИ, казаха да проверя дали документите ми са подадени правилно. Сега чакам от работа да ми звъннат като проверят.
Вече за трети път ми объркват нещо или ми бавят документи за доходи. Има ли начин да напусна тази фирма и да се прехвърля към друга, докато съм по майчинство?

# 344
  • София-Младост
Да, има. Прекратява се едини ТД, склучва се друг и подаваш отново нещата за втората година.

Общи условия

Активация на акаунт