Майчинството счетоводно-74

• 51 817
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за отговора Simple Smile Имате ли представа кога и дали се представя актът за раждане на детето пред работодателя с оглед на майчинството?

# 166
  • В полите на Пирин планина
Благодаря за отговора Simple Smile Имате ли представа кога и дали се представя актът за раждане на детето пред работодателя с оглед на майчинството?

Когато се подава декларация за периода от 136 до 410 дни.

# 167
Здравейте. Имам 2 породени деца и съм натрупала платена отпуска в размер на 100 дни. Майчинството ми изтече и вече съм в отпуск. Въпроса ми е мога ли да взимам болничен по време на отпуската и след това автоматично ли се продължава отпуска или трябва поне за ден да се явя на работа?

# 168
Да, можеш. Отпускът се прекратява. Подаваш заявление за прекратяване на отпуска, поради болничен, на основание чл. 175, ал. 1 от КТ. Работодателят пуска заповед за прекратяване. След изтичане на болничния ако желаеш подаваш молба за отпуск.

# 169
Здравейте ,
Имам и следното питане. Какъв документ (декларация или нещо друго) се подава за прекратяване на майчинство (2рата година) и представяне на болничен? И какъв е документа за изплащане на 1/2 от майчинството през 2рата година? Всичките документи на работодателя ли се представят ?
Благодаря ви,

# 170
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте ,
Имам и следното питане. Какъв документ (декларация или нещо друго) се подава за прекратяване на майчинство (2рата година) и представяне на болничен? И какъв е документа за изплащане на 1/2 от майчинството през 2рата година? Всичките документи на работодателя ли се представят ?
Благодаря ви,

Прил.7 и болничният лист.За 170-то лв - Прил.8.

# 171
Здравейте ,
Благодаря ви,

Прил.7 и болничният лист.За 170-то лв - Прил.8.

Мерси,
Всичко на работодателя ли представям? И въпросните приложения мога ли да ги взема от сайта на НОИ?

# 172
  • София-Младост

Smart G

Да и на двата въпроса.

# 173

Smart G

Да и на двата въпроса.

Благодаря много.
Приложение 7 ми го дава архивно,но ще поразровя да видя

# 174
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Теглиш и попълваш актуалните приложения от тук и никъде другаде:
http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 175
Теглиш и попълваш актуалните приложения от тук и никъде другаде:
http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

Много много благодаря ,
Лека вечер

# 176
Здравейте в какъв срок преди навършване на една годинка , трябва да кажа на работодателя ми че искам да се върна след 1 годинка? Мога ли на годинка и два месеца да се върна ? Този на който прехвърлям колко години стаж на трудов договор трябва да има ?

# 177
Момичета , можете ли да ми кажете при постоянен трудов договор и месечно брутно възнаграждения 2200 лева, нето 1800. колко ще бъдат майчинските първата година и колко втората? Благодаря

# 178
Здравейте, ако назначена на ТД по заместване на титуляр й се наложи да излезе майчиство от какви права се ползва по КТ ? Защитена ли е, и какви плащания ще получава през 2-те години след раждането ?

# 179
Първа бременност ми е и съм доста неориентирана,ако може за малко насока.В момента работя на постоянен трудов договор и работодателя ми знае,че след месец започвам с болничните.И следящото ме АГ съм уведомила,но и двамата като ги питам какви документи ще са ми нужни за следващите два месеца и половина преди да излезна в отпуск по майчинство казват спокойно има време.А на мен ми се иска с две думи някой да ми обясни-това и това ще ти трябват за болничен,това за майчинството,това за след раждане.За лично успокоение,не ми се иска в последния момент да вадя и търся документи,не искам и за това да се притеснявам.Предварително благодаря на този на който ще му се занимава да ми разясни Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт