Майчинството счетоводно-74

• 52 585
  • 763
  •   2
Отговори
# 390
Аз отново имам проблем с болничния(от 01.08 съм болнични). Превод още нямам. Като статус виждам, че пише,, Върната сума от банка"(имам Пик и следя в сайта).
Къде е проблемът? Виждам също, че няма актуализация на данните ми. Името и ЕГН са вярни, но айбанът ми е стар, не съм вече с тази сметка, телефона също е много стар. Данните пише, че са актуализирани последно 2012г..
Да ида ли до Ной(и към кого да се обърна)?!  Предполагам те ми нямат новите данни. Или някаква друга грешка. Счетоводството казват, че са ми пратили данните... Sad

# 391
По принцип когато имаш промяна на iban с предаване на болничния на работодателя се подава и една декларация + оригинал издаден от банката с банковата сметка. И работодателя вечи си ги предава в нои заедно с болничния. Ако не си попълвала такава декларация може в това е проблема.
Преди да отидеш до нои опитай да се свържеш по телефона.

# 392
  • Пловдив
Аз отново имам проблем с болничния(от 01.08 съм болнични). Превод още нямам. Като статус виждам, че пише,, Върната сума от банка"(имам Пик и следя в сайта).
Къде е проблемът? Виждам също, че няма актуализация на данните ми. Името и ЕГН са вярни, но айбанът ми е стар, не съм вече с тази сметка, телефона също е много стар. Данните пише, че са актуализирани последно 2012г..
Да ида ли до Ной(и към кого да се обърна)?!  Предполагам те ми нямат новите данни. Или някаква друга грешка. Счетоводството казват, че са ми пратили данните... Sad

Ти попълнила ли си декларация с новата банкова сметка????Ако не си,трябва.Ако си,от счетоводството не са я представили в НОИ.НОИ са пуснали парите по старата сметка,от там са ги върнали.Оправи нещата със сметката и ще се наредят нещата.Към декларацията ще искат и удостоверение за банк сметка от банката

# 393
Едно питане и от мен -живея във Варна, но по лична карта се водя от друг град, нямам и регистрация за временно пребиваване във Варна. Това проблем ли ще е при издаване и след това изплащане на болнични?

# 394
  • Пловдив
Едно питане и от мен -живея във Варна, но по лична карта се водя от друг град, нямам и регистрация за временно пребиваване във Варна. Това проблем ли ще е при издаване и след това изплащане на болнични? НЕ

# 395
  • Варна

Здравейте,получавала съм много ценни съвети в темата,за което съм благодарна.Досега никога не съм вземала детски и незнам дали тук е точното място да попитам.В момента съм втора година по майчинство,днес правих изчисления и установих,че след като изтече този месец дохода ще надвишава само с 9лв минимума.Как се изчислява болничен при доходите за детски?Евентуално таткото да вземе такъв.Знам,че мога да изчакам месец,но не е точно така,защото на следващия ще начислят на бащата допълн.доходи и пак ще избягам от границата за член на семейство.
Болничния влиза със сумата, която сте получила като обезщетение.
Болничния не е мой,а на съпруга ми.Това няма значение дефакто за изчисленията.Тази вечер обаче се прибира и ми казва,че го пращат командировка пет раб.дни,те как ще се отразят в бележката му за дохода за октомври?На каква база се изчисляваше обикновен болничен,колко месеца назад?

# 396
  • София-Младост

Здравейте,получавала съм много ценни съвети в темата,за което съм благодарна.Досега никога не съм вземала детски и незнам дали тук е точното място да попитам.В момента съм втора година по майчинство,днес правих изчисления и установих,че след като изтече този месец дохода ще надвишава само с 9лв минимума.Как се изчислява болничен при доходите за детски?Евентуално таткото да вземе такъв.Знам,че мога да изчакам месец,но не е точно така,защото на следващия ще начислят на бащата допълн.доходи и пак ще избягам от границата за член на семейство.
Болничния не е мой,а на съпруга ми.Това няма значение дефакто за изчисленията.Тази вечер обаче се прибира и ми казва,че го пращат командировка пет раб.дни,те как ще се отразят в бележката му за дохода за октомври?На каква база се изчисляваше обикновен болничен,колко месеца назад?
Болничен на база 18 календарни месеца назад.
Петте дни в командировка му се водят работни, би трябвало да влязат с брутното възнаграждение.

# 397
  • Русе
Здравейте.
И аз да се включа с въпрос.
Бременна съм в девети месец, уча редовно обучение бакалавър,
Още не съм записала тази година, защото не съм сигурна дали ще се справя с бебчето и училището.
Ако се запиша преди да родя и поискам помощта от 2880 лева, ще ми дадат половината пари.
Въпроса е ако до навършване на 1 година на детето не мога да заверя следващ семестър, ще ме карат ли да върна вече получените 1440лева?

Благодаря ви.

# 398
  • Варна

Болничен на база 18 календарни месеца назад.
Петте дни в командировка му се водят работни, би трябвало да влязат с брутното възнаграждение.
Благодаря,дефакто командировъчните не се включват в брутния месечен доход?

# 399
  • София-Младост
Не, командировъчните не влизат.

# 400
Здравейте мами. Аз имам един въпрос и мислех да отида до някое счетоводство, но съм с доста натоварен график и все нямам време. Значи имам 3 месеца трудов стаж в България. От средата на август започнах отново работа и в момента съм на трудов договор с изпитателен срок 6 месеца. По принцип казах на шефа, че съм бременна и той каза че няма проблеми, но не тая големи надежди за майчинство. В средата на ноември правя общ стаж 6 месеца и доколкото знам след 6 месеца стаж имам право на платен болничен за бременност. Ако работодателят ми реши да ме уволни понеже има пълното право да го направи, аз мога ли да се назнача във фирма на познати и там да си пусна болнични до края на бременността? Някъде чух, че ако се назначиш така я друга фирма по време на бременност нямаш право на майчинство, което не ми се струва изцяло редно и не знам дали е така, но за всеки случай реших да питам и тук. Имам няколко години стаж в чужбина, който не съм прехвърляла тук и нямам такива намерения, но ако се наложи ще го направя. Благодаря предварително.

# 401
  • Пловдив
Здравейте мами. Аз имам един въпрос и мислех да отида до някое счетоводство, но съм с доста натоварен график и все нямам време. Значи имам 3 месеца трудов стаж в България. От средата на август започнах отново работа и в момента съм на трудов договор с изпитателен срок 6 месеца. По принцип казах на шефа, че съм бременна и той каза че няма проблеми, но не тая големи надежди за майчинство. В средата на ноември правя общ стаж 6 месеца и доколкото знам след 6 месеца стаж имам право на платен болничен за бременност.да,ще имаш право на платен болничен за общо заболяване Ако работодателят ми реши да ме уволни понеже има пълното право да го направи, аз мога ли да се назнача във фирма на познати и там да си пусна болнични до края на бременността? да,разбира се.намираш си фирма,отработваш 1 ден и излизаш в болничен докрая и после майчинство.Но,за да имаш право на обезщетение за бр и раждане,т.е от 45 дневния болничен нататък периода,трябва да имаш 12 м осиг стаж.Ще ги имаш ли в момента на издаване на 45 дневния болничен преди термин?И да ги нямаш не е голям проблем.Ако ги нямаш,ще започнеш да получава обезщетение след като натрупаш стажа.По време на 45 дневния и болничните нататък ти тече стаж също Някъде чух, че ако се назначиш така я друга фирма по време на бременност нямаш право на майчинство, което не ми се струва изцяло редно и не знам дали е така, но за всеки случай реших да питам и тук. Имам няколко години стаж в чужбина, който не съм прехвърляла тук и нямам такива намерения, но ако се наложи ще го направя. Благодаря предварително.

# 402
Elfita Благодаря много за отговора. По спокойна съм сега. Събират се 10 или 11 месеца покрай термина трудов стаж, но аз съм ги предвидила тях, а и те ще се доизчислят допълнително. Важното е че за сега дори да ме уволнят мога да взимам обезщетение за болничен и в друга фирма и стажа пак да ми върви.

# 403
Здравейте. Имам и аз един простичък въпрос - платения годишен отпуск какъв процент от заплатата на която ме осигуряват е? Не беше ли нещо от сорта на 90%? 

# 404
  • София-Младост
Здравейте. Имам и аз един простичък въпрос - платения годишен отпуск какъв процент от заплатата на която ме осигуряват е? Не беше ли нещо от сорта на 90%? 
Не, най-грубо казано е толкова колкото би получила, ако си на работа.

Общи условия

Активация на акаунт