Майчинството счетоводно-74

• 52 383
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София-Младост
Термина ми беше за 20.11 родих на 8.11 сега от болницата ще ми дадат болничен за 42 дни. Правилно ли съм разбрала. И какво става с разликата от 12 дни. благадаря
Честито! Третия болничен ще изравни дните.

# 631
Термина ми беше за 20.11 родих на 8.11 сега от болницата ще ми дадат болничен за 42 дни. Правилно ли съм разбрала. И какво става с разликата от 12 дни. благадаря
А понеже досега носех болничния преди 10 всеки месец сега енентуално ще ни изпишат на 13 до кога най късно тряцва да  го предам на работа да не стане проблем

# 632
  • София-Младост
А понеже досега носех болничния преди 10 всеки месец сега енентуално ще ни изпишат на 13 до кога най късно тряцва да  го предам на работа да не стане проблем
Те преди 13-ти няма и да ви го дадат...до 2-3 дни след това нека някой да го занесе.
Срокът за предаването му в НОИ е 10.12., като може и преди това разбира се. Въпрос на организация в счетоводството.

# 633
Здравейте от както видях 2 чертики съм в болничен, до края на годината ще стана някъде 140 дена. Рискова бременност съм след дългогодишен стерилитет. Термина ми е някъде към 15.04.2018. Ще ми се наложили ли да мина ТЕЛК комисия,  как се разпределят тия 180 дни само за една календарна година ли или се гледа 12 месеца назад?

# 634
Мисля че трябва да имаш 180 дни без прекъсване на болничния. Т.е. когато станат 180, ще трябва да минеш телк независимо че ще бъде 2018год.
На мен ми предстои да минавам телк след около месец и ще споделя какви документи са необходими и какъв е реда.

# 635
  • Стара Загора
Здравейте от както видях 2 чертики съм в болничен, до края на годината ще стана някъде 140 дена. Рискова бременност съм след дългогодишен стерилитет. Термина ми е някъде към 15.04.2018. Ще ми се наложили ли да мина ТЕЛК комисия,  как се разпределят тия 180 дни само за една календарна година ли или се гледа 12 месеца назад?
Здравейте, и аз бях в болнични през цялата бременност ( след инвитро ). Съответно дните надвишиха 180 и се явявах на ТЕЛК. Няма значение дали са с прекъсване болничните ( моите в началото бяха от личния лекар и имаха прекъсвания за по един ден, тъй като ЛЛ не може да издаде повече от 14 дни без прекъсване ) - броят всичките дни. И моите болнични започнаха 2016 г. и продължиха 2017 г.

# 636
Здравейте,
извинявам се, ако питането ми не е за тук..., но ще бъда благодарна на малко помощ...
в момента карам 2ра година майчинство, предстои ми да изляза в 45дневен болничен края на месеца. Разбрах, че трябва заедно с болничния да подам и 1) Писмено заявление до предприятието, с което иска прекъсване на отпуската по чл. 164 ал.1 от КТ и 2) приложение 8. Има ли някъде образец за заявлението до работодателя, който мога да ползвам, защото не съм наясно какво трябва да пише. И какво точно се попълва в приложение 8, не ми е ясно кое обстоятелство трябва да посоча като променено... при положение, че детето не ходи на ясла...
Благодаря!

# 637
  • Бургас
Здравейте,
Имам прекъсване на отпуска за гледане на дете до 2 години поради издаден болничен лист. За да продължа ползването на отпуска след изтичане на болничния, какви документи трябва да подам пред работодателя?
Благодаря!

# 638
  • София-Младост
Здравейте,
Имам прекъсване на отпуска за гледане на дете до 2 години поради издаден болничен лист. За да продължа ползването на отпуска след изтичане на болничния, какви документи трябва да подам пред работодателя?
Благодаря!

Абсолютно всичко каквото е подаване при започване на отпуска. А междувременно и една промяна в обстоятелствата трябва да се пусне...че има прекъсване на отпуска.

# 639
  • Бургас
При прекъсване на отпуска подадох нужните документи. Но сега от офиса не искат да съдействат, та се налага да си издирвам бланките сама.
Благодаря!

# 640
  • София-Младост
При прекъсване на отпуска подадох нужните документи. Но сега от офиса не искат да съдействат, та се налага да си издирвам бланките сама.
Благодаря!
Заявление за ползване на отпуска до работодателя, свободен текст
И това приложение за обезщетението.
http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril7_2017.doc

# 641
  • Бургас
Много благодаря!

# 642
Здравейте ,

В момента съм назначена на безсрочен трудов договор със срок на изпитване , на основание чл.67,ал.1,т.1 от КТ във връзка с чл.70,ал.1 от КТ , от края на месец  юли . Преди това има общ стаж от 1 година и 3-4 месеца , но съм била назначавана на 2 и на 4 часа .
Въпросът ми е дали ще мога да си получавам майчинство ,когато натрупам 12-те необходими месеца ?

Не съм наясно много с тези неща и ще съм Ви много благодарна ако ми обясните как стоят нещата . Simple Smile
Поздрави и хубав ден ! Simple Smile

# 643
  • София-Младост
Здравейте ,

Въпросът ми е дали ще мога да си получавам майчинство ,когато натрупам 12-те необходими месеца ?
Да, когато "съберете" изискуемия осигурителен стаж и все още работите на ТД.

# 644
Благодаря Ви за бързият отговор ! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт