Софиямед - тема №2

• 110 424
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Доктор Хасан почти всеки ден е в болницата, понеже негови пациентки раждат. Обаче да сте чули някоя да е родила нормално при началника на отделението доктор Нецов? Сигурно 80 процента от нормалните раждания в Софиямед са при доктор Хасан. Всеки ден, с малки изключения има плсново секцио, понякога и по две.

Моя приятелка роди нормално при него. Но леля й е лекар и беше разговоряла с него да поеме раждането.

# 196
Сто пъти предпочитам секцио при шефа на АГ-то , пред объркване на полип с ерозио на шийката, ако ще и всички нормални раждания той да ги е водил в това отделение.

# 197

Моя приятелка роди нормално при него. Но леля й е лекар и беше разговоряла с него да поеме раждането.
[/quote]

За пръв път чувам някой да е родил при него нормално. Попринцип е факт, че в болницата масово се ражда секцио. В деня на изписването ми, дежурния неонантогията, незнайно защо не искаше да ни изпише, въпреки, че предния ден ми казаха, че няма за какво да ни държат и утре си отиваме вкъщи. Та въпросната лекарка ми каза, цитирам " бързате да си ходите вкъщи, ама да не се върнете след няколко дни, като е товабебе ( не помня името) - нормалното раждане. Правете си сметка. Не съм против секциото, при мен нямаше избор, в крайна сметка наложи се на 100 процента. Важен е резултата. Но, не го приемам това, лекари да насилват пациентки за секцио, понеже " за теб е по- добре, защо да се мъчиш" и т.н. Докато бях в болницата се виждаше как пациентките на някои лекари са само секцио, на други лекари не. Е, има случаи, в които започва нормално, завършва секцио, както казах, всичко става и е важен крайния резултат.

# 198
Към раждалите и ходещите при този доктор Исхан Хасан -какво ви харесва в неговото отношение?
Трети път отрицателен  сблъсък с него - последния , ако бях настоятелна ,можеше и чужда намеса да има.
Радвам се, че не ми е лекар, а си имам прекрасна такава.
Ако иска и всички естествени раждания да води в София.

# 199
Belinda, аз не съм се следяла или раждала при него, но пък беше дежурен, когато ме оперираха, т.е. докато бях в реанимация. Нямам отрицателни наблюдения върху него. Отношението му към мен не е било лошо в никакъв случай. Но пък преди години ми се е случвало много гадно отношение да прояви към мен, професор с частен кабинет, който ми каза " отслабни малко  бе жена", не ми обърна внимание,каза, че проблема  е ми е , че съм се подсякла, аиначе много хвален. Лекар от друг частен кабинет, не само, че имаше лошо отношение, ами се чудеше какво да ми измисли ,за да ходя повече, искаше да ми гори раничка, която след преглед, при друг лекар, се оказа, че нямам и т.н. също много хвален лекар.

# 200
Лекари всякакви наистина, най-важно е човек да си намери неговия.
Благодарна съм, че намерих моя Simple Smile
В крайна сметка и ние сме различни , но не прави чест да изразяват неколегиалност по между си пред пациентите.
А на мен ако ще да ми крещи, колкото иска.
Другото не прави чест Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 08:07 от Belindaaa1

# 201
  • София, България
Аз само съм чувала за лошо отношение от него. Не съм го виждала никога. На моя добра приятелка е близък, но и тя не иска да ходи при него Simple Smile Като я попитам защо, казва, че не знае, просто не ѝ е приятно да ходи при него.
Belindaaa1, какво е станало с него?
Ти си при Узунова, нали? Аз също не мога да го разбера това нещо, в крайна сметка работят в една болница, толкова ли е трудно да уважават пациентите на колегите им... Никой не иска да си ставате приятели, просто нормално отношение.

# 202
Да, и аз към това апелирам, но ... Simple Smile
Но да изводът е , че всеки си усеща лекаря и му е най-спокойно при него Simple Smile
Да, при нея и се надявам да четат, в крайна сметка такива неща трябва да се знаят Simple Smile

# 203
Те гинеколозите си се държат добре с пациентките на колегите, ама неонантогията все едно са във война, а за някои сестри и акушерки не ми се коментира. Не е нормално в частна болница и изобщо болница, да ти викнат добро утро в реанимация, ти да се събудиш, да те питат, как си и да си излязат, а една секунда по- късно да видиш, че банката е изтекла и кръвта ти се качила до някъде си. Или пък от 7 вечерта до 11 да ти направят тоалет само веднъж, подложката да ти залепне и на сутринта едва да я отлепят. В една реанимация лежат родилки и оперирани жени. Всичко на отворена врата. Идват близки на свиждане( мъже), врата отворена, а на теб ти правят тоалет или проверяват изхвърляш ли лохии.Или единия ден да ти кажат, че ви изписват, на другия ден дежурния неонантогията, да не мисли така, но не казва защо. Само казва " е, голяма работа е направил доктора, извадил го е бебето, от нас зависи всичко". За помощта за кърмене, нямам думи.В другите частни болници не е по- различно.
Отношението на лекаря е едва началото. Много трябва да се променя следродилната грижата и отношението генерално. Жалко е, че има добри лекари, мили и адекватни сестри и акушерки( защото наистина има много качествени хора работещи в отделението) и други, които са на светлинни години.

# 204
  • Sofia
Така е. Главният неонатолог ми каза "Който иска да не го боли, да не раждал секцио". Отново тя, ми направи забележка, че бебето ми пада на килограми, защото не го кърмя както трябва, а на мен не ми беше слязла кърмата и не кърмех все още, а прекарваше по-голямата част от деня при тях. Връзката с неонатолозите става през акушерките и е сложно. Техният ангажимент се изчерпва с това да донесат или вземат детето, да покажат веднъж как се храни с шише и как се сменя памперс. Сутрин минават да кажат как е бебето, но например за проблема с килограмите не разбрах до вечерта преди изписването, когато ме обвиниха.
 Дйствително липсва отношението, което се очаква от една болница в която се доплащане не малка сума. Акушерка ме обеждаваше, че не мога да стана от леглото, защото ме е страх. Оказа се, че хемоглобинът ми е бил много нисък, но го откриха едва на следващия ден. Имаше и много мили  с грижа към пациента акушерки, но не мога да кажа същото и за неонатолозите, от тях останах втрещена и разочарована. Не бих поръчала София мед за раждане на дете.
Те гинеколозите си се държат добре с пациентките на колегите, ама неонантогията все едно са във война, а за някои сестри и акушерки не ми се коментира. Не е нормално в частна болница и изобщо болница, да ти викнат добро утро в реанимация, ти да се събудиш, да те питат, как си и да си излязат, а една секунда по- късно да видиш, че банката е изтекла и кръвта ти се качила до някъде си. Или пък от 7 вечерта до 11 да ти направят тоалет само веднъж, подложката да ти залепне и на сутринта едва да я отлепят. В една реанимация лежат родилки и оперирани жени. Всичко на отворена врата. Идват близки на свиждане( мъже), врата отворена, а на теб ти правят тоалет или проверяват изхвърляш ли лохии.Или единия ден да ти кажат, че ви изписват, на другия ден дежурния неонантогията, да не мисли така, но не казва защо. Само казва " е, голяма работа е направил доктора, извадил го е бебето, от нас зависи всичко". За помощта за кърмене, нямам думи.В другите частни болници не е по- различно.
Отношението на лекаря е едва началото. Много трябва да се променя следродилната грижата и отношението генерално. Жалко е, че има добри лекари, мили и адекватни сестри и акушерки( защото наистина има много качествени хора работещи в отделението) и други, които са на светлинни години.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 09:09 от ennya

# 205
А, пък мен ме обвиниха пак от неонантогията, преди да ни изпишат, че само аз не съм пожелала да кърмя. И как да ни пуснат вкъщи, когато съм толкова нервна и дали ще си храня детето. Какво да ви кажа. Детето беше е кувьоз, никой не дойде да ми каже какво да правя, бях цялата със страшен оток( като мина след две седмици спаднаха с 9 килограма). На изписването тежах повече отколкото преди да родя. Едната ми ръка беше много подутаа, след проблем с абокат. За кърменето в последствие разбрах, че има физиологична особеност при бебето, заради кото не се е получило, но това е друг въпрос. Най- гадно беше, че това беше неонантогията, която за първи път ни виждаше и такива обвиненения. Навиках я и аз много сериозно, казах, че прекаляват, че се държат все едно съм супер незапозната и неподготвена за това раждане, все едно нямам желание. А в същото време всички акушерки ми казваха, ти с тези гърди няма да можеш да кърмиш и не ми помогнаха за поставянето на едно силиконово зърно, след като помолих сто пъти. Накрая и казах,че там нищо не ми помагат и ако толкова държи да кърмя да ме изпише, защото вкъщи има кой да ми помогне с елементарна подкрепа. И в крайна сметка обяснение не получих, освен за кърменето, защо не иска да ни изпише, при положение, че до предния ден нямаше никакъв проблем и казаха, подгответе се.

# 206
Съгласна съм! Отношението им е отвратително като за толкова много пари! Аз отидох да раждам там само заради гинеколога си, но останах много разочарована от персонала. Намръщени, злобни, правят забележки за всичко и не помагат! Който се е насочил натам, нека помисли за друга алтернатива! Аз лично намразих болниците заради тези хора там!

# 207
Съгласна съм! Отношението им е отвратително като за толкова много пари! Аз отидох да раждам там само заради гинеколога си, но останах много разочарована от персонала. Намръщени, злобни, правят забележки за всичко и не помагат! Който се е насочил натам, нека помисли за друга алтернатива! Аз лично намразих болниците заради тези хора там!
Здравей! Ще ни кажеш ли кога и при кого си раждала? Аз също съм се насочила натам, заради следящата ме лекарка.

# 208
Аз родих също скоро и имам пресни впечатления.
Изключително доволна от отношението на аг-екипа и на следящата ме лекарка.Има едно изключение от мъжки пол, за което споменах по горе Simple Smile

Аз лично съм доволна от шефа на Неонтологията доктор Станева.
Да, може да е по-директна, но според мен тази жена определено си разбира от работата. Още две лекарки там също ми харесаха. Влюбих се и в една акушерка-Валя.
Не липсваха изключения от хубавите ми спомени от престоя, за някои неща сте споменали по горе.
На мен лично спецификите около кърменето ми бяха разяснени от лекарката ми -д-р Узунова . Злато е тя.

Аз оставам с много положителни чувства, въпреки някои и други изключения. Няма идеално място, момичета.
 Искам да кажа, че аз от секциото се възстанових изключително бързо, но това може би вече е индивидуално.

# 209
На никой не препоръчвам тази болница.Хирург Киров е изрязал на мъжът ми 7 лимфни възли,без да има показания за това.Не го уведоми след операция какво е направил, но поискал 600лв да се доплатят.Алчна гад .

Общи условия

Активация на акаунт