Софиямед - тема №2

• 110 477
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Аз като цяло съм доволна от болницата, има някой дребни изключения но... Раждах при Деси и Хасан- отношението им  към мен беше супер. От неонатологията бях доволна само от една единствена акушерка - Катя, много мила и внимателна, ако не беше тя сигурно нямаше да мога да кърмя. (нея си я харасех още когато взе кръв на детето на моя приятелка, когато аз раждах мнението ми се затвърди--страхотна е)
Много лошо отношение видях от една АГ докторска, но няма да й споменавам името, защото е много харесва на от други, а не искам да влизам в спор с никого. 😉
Все пак това беше преди доста време, сега може да е станало отвратително. Нека момичетата, които са раждали наскоро да кажат.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 13:08 от Чукове на съдбата

# 211
Истината е, че всеки си харесва доктора.
Когато един лекар е много харесван и няма отрицателни мнения или са изключение , значи има защо.
Отвратително е силна дума, като гледам в другите клиники какво става, се чувствам истинска късметлийка.

# 212
  • София
Родих в края на миналата година в болницата, при д-р Нецов.
Смело мога да кажа, че д-р Нецов е причината да изкарам лека и приятна бременност, без да се страхувам къде и как ще раждам. През цялото време докато ме седеше беше спокоен и внимателен. В началото на 9тия месец се появиха предпоставки за секцио, но той до последно казваше, че ще станат нещата и дори не ме е попитал за операция. Даже преносих няколко дни и след поредните тонове вече взе решение за секцио. Исках да родя нормално, но изобщо не съм спорила с него, защото му имах пълно доверие. Освен това много държах да е до мен, докато раждам. Бях чувала, че често пътува и е възможно да пропусне раждане на пациенка...
Всичко мина много бързо и леко и когато се появи моята бебка, д-р Нецов ме попита как ще се казва и лично той излезе в чакалнята да съобщи на близките ми. Човек с огромно сърце Simple Smile
Това за неонатологията обаче е вярно. Отношението на акушерките от АГ-то и от неонатологията е коренно различно. За лекарите да не говорим. При мен нямаше кой знае какво, но момичето в стаята с мен плачеше от сутрин до вечер, а те ежедневно ѝ насаждаха чувство за вина, че бебето не иска да се храни само, че има нужда от кърма, а тя ме може да изцеди, беше ужасно.
Но за себе си мога да кажа, че ако не бяха АГ акушерките, нямаше да мога да кърмя успешно - всеки ден акушерката на смяна идваше да ми помага да слагаме бебето на гърда, даваха ми различни съвети, опитвахме всичко, окуражаваха, че може да е трудно в началото, но ще стане. На третия ден акушерката се сети да използваме силиконов протектор и бебето засука без проблем.
От лекарите също имам само положителни впечатления, особено от д-р Тодорова и д-р Узунова.
Разбира се, има и неща, които не отговарят на сумата, която се плаща - храната е отвратителна, носиш си тоалетна хартия, вода и т.н., наложи се да пия желязо след операцията, пратиха ме сама да си го купя и т.н., но като цяло съм доволна, нямам лоши чувства към болницата и персонала на АГ отделението.

# 213

Съгласна съм! Отношението им е отвратително като за толкова много пари! Аз отидох да раждам там само заради гинеколога си, но останах много разочарована от персонала. Намръщени, злобни, правят забележки за всичко и не помагат! Който се е насочил натам, нека помисли за друга алтернатива! Аз лично намразих болниците заради тези хора там!
Здравей! Ще ни кажеш ли кога и при кого си раждала? Аз също съм се насочила натам, заради следящата ме лекарка.

Аз раждах при д-р Иван Димитров на 21-ви Януари тази година. Той е невероятен доктор и човек и нито за секунда не съм съжалила, че избрах него. Разочарованието дойде от персонала на болницата. Очаквах, че щом е частна болница, отношението ще бъде на ниво, но уви... Доволна съм само от една от сестрите, останалите са заядливи к***и.( Извинявам се за думата). Ако все пак си решила да раждаш там - зареди се с много нерви и търпение. А за лекар винаги съм препоръчвала и ще продължавам да препоръчвам: д-р Димитров. От дълги години той е моят гинеколог и няма да ми стигнат думите да опиша що за прекрасен специалист и човек е!

# 214
Даа, така е и на мен акушерка от аг- то идеше да ми помага за кърменето, някои плакаха с мен първия ден. Много сърдечни хора имаше. От неонантогията имаше само една готина акушерка. Няколко от гинеколозите ми казваха да не се тормозя, че бебето е добре,че в тази болница прекалено много ги гледат и изследват.Аз от аг- лошо отношение и за миг не видях.Честно казано, малко изгледа че се чудят каква пътека да подхванат. На мен ми бяха казвани, си и като " животозастрашаващо", следващите дни идваха в стаята да обясняват някакви неща на съквартирантката ми, а на мен нищо. Като питах колко дни е назначена терапия и т.н. не се знае. Най- лошото е, че някои от неонантогията идват и говорят наизуст, на следващия ден идва друг лекар с някаква тедрадка, в която записват изследванията на бебетата и казва, тук такова нещо не пише. На следващия ден друг лекар друго ти говори. Всеки ден има нещо ново. ( Един гледа показателите, за друг фонтанелата е голяма, за трети има нещо на пъпа) С една жена от съседната стая си говорехме, че всички бебета имат по " нещо", а в следващия момент ги изписват набързо. Ама зор е да се закачи някоя пътека за 3 или 5 дни. Едната лекарка, отказва поставяне на втора ваксина, заради антибиотик. Другата ми казва, че съм подписала съгласие и обяснява, че без ваксина не може да го пусне. 

# 215
Като родила скоро в болницата, мога да потвърдя мнението, че отношението на неонатологията е меко казано неадекватно.
И аз останах с впечатление, че май се чудят какво да измислят. Освен това различните лекари, твърдяха различни неща за състоянието на бебето ми. Според една от лекарките трябваше да ни изпишат на следващия ден, но не било 100% сигурно, само на 90%. На въпросът ми кога ще е 100%, защото все пак близките ми искат да присъстват, ми отговори, че ще ми потвърдят на другия ден до 10.00ч. (Изписването е по обяд). Съответно роднините ми бяха на полусъединител дали ще се наложи да отсъстват от работа и дали ще успеят да стигнат до София за изписването.
На следващия ден, на визитацията около 10.00ч. Дежурната лекарка остана изненадана защо я питам дали ще ни изписват и че още не било време.
На въпросът ми защо не ни изписват-отговорът беше, че искали консултация с офталмолог за бебето, но единствената, която преглеждала и бебета, не била на работа и не си вдигала телефона. И така - 2 дни. Последва въпрос от моя страна дали има друга причина да останем в болницата и се оказа, че няма, а дойде уикендът, когато офтлалмологът със сигурност нямаше да дойде. Разбрахме се с една от лекарките в неонатологията да ни изпишат и да отидем с бебчето в понеделник само за прегледа, при което следващата смяна изобщо не знаеха за уговорката ни, дори лекарката спореше с мен защо още не сме изписани (според нея сме в отделението, за да съм свиквала с бебето?!?), а при смяната на сутринта пък излезе, че аз съм настоявала да стоим в болницата и докторите недоумявали защо..
В общи линии това е само малка част от неприятния сблъсък с неонатологията - като цяло не ми обясняваха какво е състоянието на бебето ми (беше на системи), нито какви изследвания му се правят, нито има ли някакво развитие. Гледаха ме лошо, когато ходех аз да го виждам в отделението.
За това как се сменят памперси, как се кърми и как се прави тоалет - бяха ми показани доста повърхностно и то след изрично мое настояване.
Втори път не бих родила там - не е важно само как ще се държат с вас по време на раждането и след това, доста по-важно ми се струва отношението от страна на неонатологията, което в случая дори не искам да си спомням. Радвам се, че мина и вече сме си вкъщи.

# 216
Здравейте,  извинявам се ако информацията е налична някъде по темите, но не мога да я открия.
Обмислям къде да проследя бременността си и не намирам никаква информация за пакети за проследяване и техните цени в болница Софиямед.
За сравнение в много други болници те са качени на сайтовете им с подробно описание на това какво включват.
Моля някоя от дамите, която се е следила в болницата да даде малко повече информация по темата - дали има такива пакети в болницата или всяко изследване се обсъжда с проследяващия лекар и се заплаща отделно.
Предварително благодаря. Simple Smile

# 217
  • София, България
Мисля, че изобщо няма такъв пакет при тях Simple Smile Заплащаш си всеки път, като ехографът е 40 лв, а запис на тонове в последните седмици е 20 лв.

# 218
Здравейте,
Исках да попитам някой има ли впечатления от педиатрите в Софиямед, дали има някой добър педиатър там? Предстой ми раждане в края на май-началото на юни и ще се  радвам ако някоя мама има информация за читав педиатър в  Софиямед или района.

# 219
Нямат пакети за проследяване. Цените са както са ви отговорили. Питайте си предварително аг- то, какво точно трябва да се каже на регистратурата, защото постоянно са нови, незнаещи или правещи се А по лесно. В 34 седмица се наложи, да си платя, полагащите ми се изследвания, защото не съм казала предварително за някаква си заявка. Сопат се и се разправят, какво трябвало и директно пусках касова бележка, не се опитват да оправят нещата. Това, че отиваш и казваш, имам час за женска консултация и потвърждават часа, явно е друго за тях. Та общо взето, това е за следенето. Записват часовете на 20 минути мисля, но за тонове не се записва час и става калабалък пред кабинетите.

# 220
  • София, България
Здравейте,
Исках да попитам някой има ли впечатления от педиатрите в Софиямед, дали има някой добър педиатър там? Предстой ми раждане в края на май-началото на юни и ще се  радвам ако някоя мама има информация за читав педиатър в  Софиямед или района.

По последна информация нито един от педиатрите там НЕ записва нови пациенти... Което за мен е много тъпо, ама... какво да се прави. Confused в района не мога да дам препоръки, аз се уредих чак в Младост3 в поликлиниката където е моята ЛЛ.

# 221
  • София, България
Аз имам въпрос: пускат ли таткото в реанимацията след раждането да види майката или само при бебето?

# 222
Да, пускат. Веднага след раждането и после следобяд в часовете за свиждане. Всъщност никой не пита може ли, а направо си влиза. Стига да не е по време на визитации си влизат масово посетители. Имайте предвид, че вратата на реанимацията я държат отворена. Който мине ви гледа. Въпреки, че в този момент едва ли ще ви пука.

# 223
Ами то и предродилна е без завеси и отворена.

Мен единия от дните ми се наложи да ходя до неонтология няколко пъти. Много жал ми стана за една девойка.
Не е готино да е на “ отворени завеси” наистина.
Абе има какво да се желае още там.

# 224
Да си предродилна. Не е готино и дс ти правят клизма на отворена врата, срещу вратата. Една сутрин отивам и аз до неонатологията и една жена беше токущо родила, лежеше на магарето, вратата отворена и санитарките чистят 😢 Но за реанимацията беше гадно, защото влизат мъже на посещения, на мен един път ми сменят подложката отдолу, минават двама мъже и гледат, не отместват поглед. В този момент ако имах сили, щях да ги питам какво зяпат. А има и по- стеснителни жени. Аз примерно съм ходила на нудистки плаж, нямам проблем с голотата, но тук няма уединение, точно в моменти, когато наистина имаш нужда. Не е само в тази болница това

Общи условия

Активация на акаунт