Софиямед - тема №2

• 110 527
  • 766
  •   2
Отговори
# 480
  • София
Моят си е бактериален. След АБ имам период на затишие. Просто наистина подцених ситуацията през първата бременност, но нямах и опит.

# 481
Да, ясно. Аз също съм със синузит, но по време на бременност изобщо нямам проблем. Мерси за споделеното инфо.

# 482
  • София
Все още не съм забременяла с второ бебе, но по всяка вероятност ще родя пак при д-р Кобаков

Jalapeno, а сега къде ще раждаш ?

# 483
Здравейте, предстои ми избор на лекар за проследяване на бременност и разглеждам списъка на лекарите в Софиямед. Бихте ли ми обяснили всеки от лекарите ли може да следи бременността, като това се покрива от касата, а не се води на частно. Цената за раждане/престой и т.н. видях, но не разбирам по време на бременността какво е покрито.

# 484
GigiP, аз също нямам добри отзиви за персонала там, но да кажеш че са точили касата е абсурдно. Ешерихия коли е изключително гадна твар(борила съм се с нея над 5 години). И като всяка друга бактерия, може да бъде много опасна за бебетата. Аз например раждах секцио, цената тогава беше 1750, не съм плащала за Вип стая. Малката беше 2 дена под лампа заради жълтеница, после се оправи и веднага я донесоха. На жената до мен пък(отново секцио) бебчето и беше 4 дена в кувиоз, после веднага ѝ го дадоха, за да започне да го кърми. Мен и малката ни изписаха даже един ден по-рано, та трябваше да събирам близките под аларма.

# 485
Някой има ли списък за багажа за тази болница?

# 486
  • София
Нямат списък. Носите си каквото прецените за вас. За бебето нищо.

# 487
В сайта на болницата си има списък 🙂

# 488
Разбрах, че от 01.01.2022г. имат нови цени в СофияМед. Някой знае ли колко струва вече раждането?
Някой от вас ползвал ли е платен патронаж от СофияМед? Ако може да сподели лични впечатления.
Мерси!

# 489
Някой може ли да ми отговори:
- бебето през ноща при нас ли е в стаята или го взимат ?
- при раждане със секцио кой пази нещата ти в стаята, няма ли опасност да изчезне нещо от там?
- преди упойка минаваш ли на разговор с анестезиолог?
- колко дни е престоя, ако си със секцио и няма проблем конкретен?
- носиш ли шишета за бебето?

# 490
- при раждане със секцио кой пази нещата ти в стаята, няма ли опасност да изчезне нещо от там?
Не ми е много прясна информацията, но имам все още познати от персонала там и не мисля, че много се е променило.
Не носиш шишета, те ти дават, носиш си заедно с помпата защото е много вероятно да се наложи малко да се изцеждаш, докато каналите се отпушат, ако бебето не успява да изпие всичко, защото например е сънливо... Ако нямаш стерилизатор там хвърляш изцеденото, ако имаш можеш да даваш кърмата с шишето на бебчето.
Ако няма усложнения 5 дни е престоя обикновенно, приемат те ден по рано.
Опасност от кражба има навсякъде, не мисля, че нещо ще изчезне а и не се очаква да си отишла с куфар с пари... Ако си секцио ще ти донесат телефона в реанимация да не скучаеш и да се чуеш с близките, заедно с зарядно.
За упойката, мисля, че се попълваше нещо, в което описваш всичко, което те притеснява и ако имаш алергии, върти ми се нещо, че и тест правеха на ръката, но не съм сигурна.
Бебето може да е при теб, колкото поискаш, ако не се чустваш добре, казваш да го вземат при тях. Първия ден си в реанимация ако е секцио и ще ти го дадат да го целунеш веднага щом се роди, след това ще го донесат да се гушнете малко в реанимация.. Снимка ала бала...
От другия ден си в обикновенна стая и ще го виждаш, колкото поискаш. Аз исках да спи при мен, но ако исках душ или нещо им го носех. Иначе тоалета те го правят, водиш го за тоалет(баня, памперс, може и  хранене) 💕

# 491
Раждах август миналата година там. Престоя обикновено е 5 дни. За упойката хубаво е да си направите тест за алергии към упойки предварктелно. Там не правят. Анестезиолог ви прави консултация в деня на приемане и на следвашия на който обикновено е секциото. Телефона в реанимация ви го дават. Да изчезне нещо силно се съмнявам. Със съседката в стая бяхме в 2 различни дни на операция та има човек в общи линии. Бебетата през нощта са си в неонатология. Не може да е при вас. Това е в общи линии. Шишета там дават, но за стерилизация на ваша помпа примерно много мрънкат.

# 492
  • София

Включвам се и аз с информация от септември месец.
- бебето го взимат в 23 час. Не спи при теб
- ако имаш съквартирантка, тя си е в стаята. Ако не, никой бе ти пази нещата. Нищо не ми е изчезнало.
- анестезиолога го видях 5 мин преди операцията.
- престоя беше 8 дни.
- ако искаш носиш шише, ако искаш ползваш служебно
Усоех!

# 493
Здравейте, аз се проследявам и смятам да раждам в Софиямед. Има нова цена и тя е 2200лв за раждане, не е акуализирана информацията в сайта.

# 494
да, не само цената за раждане е вдигната с 400лв, но и самите прегледи. По всички болници е така.

Общи условия

Активация на акаунт