Софиямед - тема №2

• 110 364
  • 766
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте, в какво е най-удобно да се сложи багажа - в голям куфар на колелца или в малък куфар на колелца + отделно още една чанта? Или някакви други идеи за багажа? Искам да попитам и наистина ли абсолютно нищо не трябва за бебето да се взима? Нужно ли е да се взима сешоар за косата?

# 526
  • София
Както ти е удобно на теб. Аз имах малък куфар. И двете ми съквартирантки бяха с големи куфари. Те си носеха всичко. На мен допълнително ми донесоха сешоар и помпа за кърма и разни дреболии. За бебето нямах нищо, само мокри кърпички, които ползвах основно за мен. Вземи си, защото служебните свършват бързо.

# 527
Както ти е удобно на теб. Аз имах малък куфар. И двете ми съквартирантки бяха с големи куфари. Те си носеха всичко. На мен допълнително ми донесоха сешоар и помпа за кърма и разни дреболии. За бебето нямах нищо, само мокри кърпички, които ползвах основно за мен. Вземи си, защото служебните свършват бързо.

Благодаря за отговора, стаите не са ли за по двама?

# 528
  • София
По двама са, разбира се. Едното момиче беше там 3 дни преди мен. Изписаха го. Другото дойде ден преди аз да си тръгна.
Успех!

# 529
На мен ми беше по-удобно с голям сак. За бебето аз си взех мои си кърпи и крем за дупе. А за сешоари, преси и тн, зависи колко ви се цапа косата и дали искате нещо по-специално за изписването. Но всичко може да се донесе, предполагам още няма свиждания, но майките поне аз като раждах август миналата година си излизаха свободно.

# 530
Как се случва припознаването на бебето в СофиЯмед? Трябва ли предварително да подготвим някакви документи, там на място ли става? Нямаме брак с ММ.

# 531
Как се случва припознаването на бебето в СофиЯмед? Трябва ли предварително да подготвим някакви документи, там на място ли става? Нямаме брак с ММ.

На място дават всички необходими документи за попълване за  припознаването. Хубаво е да имаш данни от личната карта на мъжа ти(копие), след което ще дадат платежна бележка за припознаването(50лв), които трябва да плати долу на регистратурата и това е.

# 532
Здравейте момичета, да кажа пресни пресни впечатления.
Родих нормално и затова лежах 4 дни , малката нямаше антибиотик ( бях се притеснила доста от последните коментари)
Минават визитацията на бебетата в стаята където сме ние, което чесно казано е много неприятно- не знаеш бебето ли да гледаш, да питаш ли лакаря  нещо, съквартирантката ми и тя пита, бебетата плачат, с две думи кофти е.
Бях се подготвила и за доста лошо отношение от неонатологията и останах доста приятно изненадана- всички бяха много мили обесняваха и помягаха доста за кърменето, с едно изключение. Доктор Йочева- много гадна и отвратителна жена.
Успех на тези които им престой да родят 🍀

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 14:01 от Чукове на съдбата

# 533
Много благодаря за информацията! При кой лекар бяхте? И на мен ми предстои раждане там живот и здраве. Simple Smile
Пускат ли татковците да присъстват на раждането? Как става изписването?

# 534
Чукове на съдбата, честита радост! Да ти е живо и здраво, а на теб бързо възстановяване! Благодаря за информацията!
Каква е крайната цена, която заплати накрая и тя включва ли ти нещо допълнително, както им е обявено в сайта? Има ли нещо, което трябва да носим за бебето или наистина абсолютно всичко е от там?

# 535
Благодаря 🍀
Всичко дават за бебето, но моят съвет е да си носиш едни мокри кърпички ,стерилизатор за помпа за кърма няма в стайте.
Таткото не присъства, но казаха, че е заради пандемията иначе можело.
Бях при д-р  Хасан  и Деси акушерка- страхотни са.
За мен платих 1750 лв за раждане , бях без спинална  иначе и тя се плаша. За бебето -350 лв неонатологично  пакет , още там направиха преглед с ехограф на корем, показаха ми къпане и масаж , ще идваме пак за ехографски преглед на мозъка, два прегледа пише в епикризата и от пакета още два, така че съм спокойна за първите месеци, че има къде да отида ако нещо стане.
И 50 лв се плаща припознаването от таткото.
А и кръвна група ми дадоха
Като цяло съм  доволна стаята е прилична има си собствена тоалетна.   Храната е под всякаква критика и е много шумно, яко викат по коридора
Друго не се сещам, питайте

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 06:49 от Чукове на съдбата

# 536
Все още ли основно храната е ориз? Кетъринга им не става, определено трябват мокри кърпи и кремче за дупе, че не ги мажат много много. Аз като раждах този пакет неонатологичен го нямаше август миналата година. Как намират нашин да крънкат пари не е истина. Тогава се изпокарах с половин болница, че искам да знам кръвната група на детето. Платих си я и от лабораторията, която си е в болницата ми казаха, че не можело да в тестват, защото не може да ми дадат документ, тъйк като лабораторията няма договор с болницата.... Това беше на 2 ден след реанимацията, обикалях като луда между АГ отделението и най най долу в един коридор за лабораторията. Тези шрегледи в пакета, се полагат по каса, не всички, но 80%,а те го направиха като нещо невероятно, което предлагат....

# 537
В Софиямед няма кетъринг. Всичко се приготвя на място, но имат зададени изисквания за менюто на пациентите за опеределени подправки, за по безсолно и то става....
След 2 дни ще разбера, аз се чудя като ме приемат сутринта за планово секцио на другия ден дали ще имам включен обяд в деня на приема .. Вечеря едва ли заради секциото, но за обяд не знам...

# 538
  • София
Ако наистина всичко се приготвя на място, това е нововъведение. Септември си беше кетъринг - ориз в най-различни вариации. Носеха ми храна от вкъщи.
Ели, полага ти се и обяд и вечеря. То вечерята беше към 18 ч.
А Андреа ако смяташ, че по някаква причина те лъжем, най-добре си вземи всичко, което прецениш за бебето, няма да те върнат, пък ще се чувстваш спокойна.
Успех и леки раждания!

# 539
andre, не че не вярвам, просто нещата са динамични и се променят, а оправям багаж и искам да съм спокойна, че всичко съм взела, тъй като на мен никой няма да може да идва да ми носи допълнително, ако нямам нещо!
Ели Здравкова, ти кога постъпваш? Ще чакаме да пишеш пресни отзиви. Ден преди това ли се постъпва в болницата?
И към вече родилите - има ли как майката да слезне да си купи кафе сутрин? Без кафе не мога.

Общи условия

Активация на акаунт