Софиямед - тема №2

• 110 337
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Да попитам, може да ми е глупав въпросът, но ще ми е първо раждане и ми изникват всякакви въпроси - бащата може ли да присъства преди раждането, т.е. периодът с контракциите, изчакването за разкритие и т.н.?
Не си се представям да стоя сама в стаята с часове...или такава е практиката?
Не държим на присъствие по време на самото раждане, но в моментите, в които може, определено бих имала нужда от подкрепата му и се опитвам да се подготвя психически кога е възможно това. Blush

# 556
Мне няма да може. Преди Ковид имаха опция да присъства, но сега не.

# 557
Здравейте и от мен.

Наскоро родих в Софиямед и тъй като според мен няма достатъчно информация за проследяване на раждане, раждане и неонатологични грижи в тази болница, реших да споделя как протекоха нещата при мен.
Следях бремеността си при доктор Тина Тодорова, а с нея работи старшата акушерка Нели Филипова - изключително съм доволна от тях. Още отначалото се заеха с моя случай с индивидуален подход, винаги можех да разчитам на бърз отговор, ако нещо се наложи - по телефон, вкл. по вайбър, отговаряха детайлно на всички мои въпроси. Родих преждевременно - късно през нощта, лекарката пристигна в АГ отделението няма и час след като и се обадих. Насрочиха ми час за секцио на обяд и междувременно тоновете на бебето бяха проследявани регулярно. През цялото време бях обгрижвана внимателно в АГ отделението, персоналът беше отзивчив и компетентен. Условията в стаите са супер, храната е кетъринг, също нивото е добро като за болница. Тук тъй като всеки е различен и вероятно има различни очаквания, правя уточнението, че аз не смятах, че съм отишла на хотел, а в болница все пак. Когато се роди бебчето, акушерките му направиха снимки, клипчета и ми го сложиха за минута при мен, след което го взеха в неонатологията. Следваше нощ в реанимацията, през която бях обгрижвана много добре, на следващия ден дойдоха акушерки, за да ми помогнат да се раздвижа. След като се върнах в стаята, ми предложиха да отида да си видя бебчето в неонатологията - този и следващите дни. След като бебето беше преместено от кувьоза, ми го донесоха при мен за през нощта и го оставиха за  ден-два още. Междувременно идваха акушерки да ми правят обучения, вкл. за кърмене, първи грижи, имаше планирано такова и за смяна на памперси. В неонатологичния пакет, който се заплаща, се включват и допълнителни прегледи - повече информация има на сайта на Софиямед. В моя случай, тъй като бебето не беше готово за изписване, след като минаха петте нощувки, ми предложиха да се преместя в кенгуру стая - по този начин от неонатологията можеха да се грижат за бебо, в същия момент аз също можех да съм до него. Условията в стаята бяха дори по-добри от тези в АГ отделението. Имаше възможност за изцеждане на кърма (носете си помпа), която от неонатологията идваха да взимат и да хранят с нея бебето, докато не беше при мен. Много съм благодарна и признателна за всички положени грижи за бебето - на тези лекари си личи, че това им е призванието, особено на д-р Йочева, която е завеждаща неонатологичното отделение. Ако някой има каквито и да е въпроси, съм на линия да отговарям, стига да мога естествено.

П.С. Препоръчвам училищата за родители на Софиямед - може да ги намерите на фейсбук страницата им.

# 558
Момичета, понеже половината персонал в кухнята на болницата са ми бивши колеги, ми е интересно, защо всички си мислят че храната е кетъринг. Всичко се приготвя в болницата💕Иначе и аз съм доволна от всичко там

# 559
Пропуснала съм , че д-р Станева вече не е началник на Неонтологията Simple Smile

# 560
Пропуснала съм , че д-р Станева вече не е началник на Неонтологията Simple Smile
Продължава да работи в кабинета.
Все пак човек на 70 има нужда и в пенсия да излезне.
Лошото е, че когато тези специалисти се пенсионират няма да има кой да ни лекува Simple Smile

# 561
Момичета, понеже половината персонал в кухнята на болницата са ми бивши колеги, ми е интересно, защо всички си мислят че храната е кетъринг. Всичко се приготвя в болницата💕Иначе и аз съм доволна от всичко там

А, ясно, не знаех, че там я правят. Може би защото я носят в пластмасови кутии. Simple Smile

Иначе д-р Станева явно освен, че си работи като педиатър в ДКЦ-то, също понякога взима и смени в неонатологията. При моето бебче, тя беше човекът, който предложи да му спрем кърмата за 24 часа, тъй като караше по-тежко и продължително жълтеницата. Оказа се, че това имаше ефект и бебчо живна. Е, преди това ми се накара за някои неща, де, но това са нормални неща явно Grinning

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 12:33 от novamamma

# 562
А в тази връзка да попитам, знаете ли кои педиатри все още приемат пациенти? И кога долу горе преди раждането разговаряхте с лекаря?

# 563
Здравейте,

Пиша тъй като видях, че е станало въпрос за допълнителен престой в кенгуру стаите в неонатологията. Искам да вметна, че майката има право да остане безплатно в стаята, в която е настанена в АГ отделението до изписване на бебето и не е задължена да се премести в неонатология (не си спомням каква точно беше таксата по престоя там, върти ми се в главата сума от около 50лв. на вечер). Пиша го тъй като първоначално лично аз не го бях разбрала от неонатолозите, когато ми съобщаваха, че трябва да останем oще няколко дни извън пътеката за раждане. Условията по престоя не се променят, ако останете в АГ отделението, продължават да обгрижват бебчето и да го водят на майката по график до изписването му. Майката продължава да получава изхранване. Такава беше ситуацията, когато родих миналата година там- и двете с момичето, с което бяхме в една стая решихме да останем в АГ до изписване на бебетата.

# 564
Привет,
Към мамите, родили тук, как избрахте тази болница пред другите частни?
Цената, упомената на сайта за раждане е 1750 лв+80 лв консултация за упойка+350 лв неонатологичен пакет. Това ли е крайната цена? Упойка и избор на екип доплащат ли се? Има ли адм. Такса като в Токуда?
Цените за ЖК 50/35 лв ли са или това не включва ехограф?
Подтикваха ли ви към секцио без причина?
Къде ви пращаха за БХС и ФМ?
Благодаря предварително и ще се радвам да ми пишете тук или на лично.

# 565
Здравейте, аз раждах в Софиямед. Избрах я заради лекаря - д-р Кръстев, когото силно препоръчвам. Това, което е обявено на сайта е крайната цена, освен ако не искате самостоятелна стая - тогава се доплаща, за упойката не знам. При мен ЖК беше по каса, доплащах само допълнителните ехографи по 50 лв и тонове по 20 лв.
Моят лекар дори не спомена секцио, но едва ли при всички е така. За ФМ ме прати първо при д-р Стратиева, после при проф. Марков.
Като цяло съм супер доволна от АГ отделението, всички бяха много внимателни и любезни. От неонатологията обаче има още МНОГО какво да се желае - въпреки обявените неща в т.нар. неонатологичен пакет, повечето акушерки бързат да ти оставят бебето и да си тръгнат. Единици са тези, които охотно отговарят на въпроси и отделят време да обяснят. Има и една д-р Станева, която е ужасно груба и по някаква причина нарочно плаши родителите за състоянието на бебетата без причина...

# 566
Аз раждах отдавна там първото си дете, но и двата пъти се следих там при различни лекари. Бях доволна от следенето по здравна каса, нямах забележки, като цяло и двете ми бременности бяха безпроблемни.
Първият път реших да раждам при доктора, който ме следи и като цяло бях спокойна с него.
През цялото време говорихме за нормално раждане и че е нормално да се проточи като продължителност, заради което бях спокойна, че нещата ще станат.
Когато обаче раждането започна и нещата ставаха доста бавно в един момент преминахме към спешно секцио без да има някаква спешна ситуация. Тогава се доверих на доктора, но в последствие ми се стори, че нещата ненужно се обърнаха така и честно бях разочарована.
Въпреки всичко и втората си бременност следих там при друг лекар, но от него не бях доволна, не ми допадна подхода му. Бях решила да не раждам там, защото първия път въпреки така стеклите се обстятелства, цялостно бях доволна от болницата. Единствено доктор Станева остави ужасно впечатление у мен и само заради нея бях решила, че не искам пак да опитвам да раждам там.
Като цяло съм доволна от следенето там, не и от раждането там.
Второто ми раждане беше в друга болница и получих това, което исках.

# 567
Неонатологията е пълна скръб. Давам им втзможно най-слабата оценка. АГ отделението е супер и лекарите там са топ!

# 568
Неонатологията е пълна скръб. Давам им втзможно най-слабата оценка. АГ отделението е супер и лекарите там са топ!
Предполагам, че сте наясно че АГ без качествена неонатология е нищо.
Неонатологията на София мед май защитиха ниво 4. Това че не разказват на майките приказки не ги прави лоши специалисти. А и нентологията не е да ти показват как се кърми (за тази цел има консултанти) а да могат да интубират детето ти ако спре да диша.

Интересно ми е как когато човек реши да кара кола, ходи на курсове и се упражнява часове. Но когато реши да е майка чака в неонатологията да му покажат как се правят нещата.
И други неща ме изненадват как потребители като Гети75 дето и идея си нямат от медицина (панадола бил по слаб от нуруфена , това в една друга тема Wink ама не знае че панадола уврежда бъбреците за разлика от нуруфена) дават оценки за работа на специалисти.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 08:30 от Hope for Two

# 569
Hipe for Two, мисля, че сме тук да споделяме личните си впечатления.
За панадола - така ми обясни педиатър от Пирогов. Няма как сама да си го измисля. Или вие знаете по-добре от педиатрите там?
За СофияМед и неонатологията - с моето бебче за жалост имаше проблем, който цяла седмица не го видяха там, а диагнозата се поставя след раждането от неонатологията. Съответно те не го бяха видяли. Не съм от хората, които очакват някой да им говори общи приказки за кърмене и т.н. напротив - подобно поведение ме напряга.
Моите впечатления са лоши, можеше и по-зле да е, но в конкретнята ситуация сбъркаха много. После естествено ми се извиняваха безкрайно много пъти. Но след дъжд качулка... Всеки греши, това е ясно. Затова и не съм направила проблем след изписването, а можех. Но впечатленията ми се базират на целия престой там, не за конкретна случка или грешка.
Ако трябва пак да родя - отново бих избрала СофояМед, заради прекрасните АГ лекари и безпронлемното и мило следене на бременност там.

Общи условия

Активация на акаунт