Търсене на справедливост или борба с вятърни мелници

• 7 843
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
Щяха да й върнат сумата, ако беше следвала инструкциите. Сега не ми се вярва, но не пречи да опита.

# 91
Щяха да й върнат сумата, ако беше следвала инструкциите. Сега не ми се вярва, но не пречи да опита.

да ги следва, да ги следва, колко да ги следва? Колко време трябва да чака в колата по инструкция? Не е драма и подозирам, че ще и върнат парите и по-скоро споря теоритично и от скука Simple Smile.

# 92
Николко не се чака. Като не дойде веднага излизаш и си плащаш талон.

# 93
Николко не се чака. Като не дойде веднага излизаш и си плащаш талон.

И се оказва, че си платил два пъти.

# 94
Да, и възстановяват дублираното.

# 95
Така е.
Ако има запазен репорта за датата и часа на поставената скоба,може на мига скобата да се свали и да се освободи "служебно"
Другия вариат е писменс жалба към отдел "жалби",но тогава става по-тегаво
Най-добре е на момента да се разреши случая.
За сгрешен смс си плащаш,щото къде е гаранцията,че не си го пуснал умишлено така,за да паркира и жена ти,пускаш номера нейната кола,пискаш пред служителите,че си се объркал и с един куршум два заека.
Всякакви случаи има,вкл.и да си подправят старите талони с лак за нокти...Blush

# 96
Ясно е казано, че паркиращият трябва да изчака да получи смс.
Не е! Прочети заповедта. Няма предпоставка за налагане на наказание, ако това не е спазено
Не е спазила, не е изчакала смс.
Докажи го в съда!
Точно така, изпращането на съобщение не е равно на плащане.
Плащането е валидно в момента на изпращане на съобщението, освен ако номера не е сгрешен. Чети!
А тя казва, че не може да докаже времето.
Може! Simple Smile ако не се сеща как, вече е проблем.
може ли да докаже, че го е изпратила преди глобата?
Може разбира се.
"Вие заплатихте успешно до 11 часа", значи за периода, в който са я глобили - тя е платила.
Бинго! Ако ЦГМ и е изпратило съобщение, че е платила и в рамките на този период и е наложена глоба, няма абсолютно никакво значение дали е дремела в колата или си е пила кафето в заведение на километър от мястото на паркиране

# 97
  • Тра-ла-ла
Само да ви светна,че контрольорите не са търговски обекти.
И не са длъжни да стоят на едно място,за да продават талони,а трябва регулярно да обхождат района на който са дежурни.

И такива дето си мислят,че до 5 мин.след паркирането си,трябва някой да дойде да им продаде талонче,доста често отнасят заслужена скоба.

Тъпо и нелепо е да очаквате служителят да бъде винаги пред погледа ви,само защото вие сте паркирали в района му
?!
Гледай сега. Щом закончетата ти казват, че можеш да си купиш талон от контрольор - значи услугата трябва да ти бъде предоставена без много клизми. Малцина са тези, който си държат в жабката наръч от талони за Синя и Зелена зона. Пък, ако си от друг град - хептен. Или тръгвайки към центъра ще виснем по 20 минути на опашка на някоя будка за карти, билети...и талони. Щото пък и такива будки едва ли не има под път и над път....Ако има недостиг на служители - да назначат още. Какво ги правят тия печалби?! О, пардон, ЦГМ са вечно на загуба. Mr. Green  Ако не е удобно продаването на талони на ръка - да сложат автомати. Но пък то е е голяма инвестиция, ще се наложи да вдигнат цената на услугата, пък д анаправят зоните да работят и в неделя и да стигат до Бистрица...мани, мани....

Не, не държа контрольорът да ми виснат с талон и кафе. Но и не искам докато ги търся или чакам или въртя да намеря будка за билети - да ме дебнат гладните хиени да ме заскобят.

В Пловдив талони могат да се купят само от контрольора, например.

# 98
Вбесена съм от това, че всички приятели бяха прави, че нямам шанс да се преборя със системата. Ами нали ако всички си мълчим и навеждаме глави нищо няма да се промени?
Кажете ми - права ли съм? Или съм поредния мечтател?

Каква система, какви мечти? Това е просто нелеп инцидент поради лош късмет, но пък вредата е само в размер на 20 лева.

# 99
В Пловдив талони могат да се купят само от контрольора, например.

В Пловдив много обичат да слагат скоби на колите с непловдивска регистрация, дори когато платеното време още не е изтекло. Така де, те откъде да знаят, че собственикът на колата ще се върне по-рано и ще ги хване в крачка. Laughing

# 100
Навсякъде са еднакви служителите на цгм.В София съм виждала да се въртят около една кола.Появиха се изведнъж.Гледаха си уреда и единият каза:изтече.Започнаха да монтират скобата и собственика дойде.Показаха,че е изтекло времето преди една минута.Плати си.Наскоро нещо се коментираше да има толеранс 5мин.след като свърши времето.Не знам приеха ли го?

# 101
Е, тези поне са изчакали цяла минута. В нашия случай мъжът ми ги хвана да слагат скобите 10 минути преди да изтече срокът. Естествено, свалиха ги веднага и нищо не плати. Но ако се беше забавил минута-две... На което са и разчитали.

# 102
  • Пловдив
Може, но аз карам в Пловдив кола с непловдивска регистрация и никога не ми се е случвало да имам проблеми заради това. Вярно е, че в "цветни" зони паркирам много рядко, те и без това са все заети. Wink
Дори ми се случи следното: паркирала съм пред логопедницата, където водя малкия, на място, което винаги е пълно с паркирали и дори не съм обърнала внимание за две години, че има знак за забрана (същото е пред нас, пред майка ми и т.н. - знак и постоянна редица паркирали). Седя си аз на една пейка до колата и изведнъж се оказва, че зад мен някакви двама пишат нещо. Пишели фишове наред. Тъкмо пишеха моя (имат бланки със серийни номера, не са хвърчащи листове). За пръв и последен засега път видях такова нещо на такова място. Та тези хорица почти извинително ми казаха: е, как не ни видя по-рано, ако ни беше казала, че колата е твоя, можехме да не те глобяваме.  Laughing

# 103
И ние никъде не сме имали проблеми. Според мен става дума за единични случаи, във всяко стадо има...

# 104
Благодаря, че ми уважавате темата Wink. Вчера изтече вторият 7 дневен период даден от МТел за отговор. Естествено такъв нямаше.
Иначе виждам, че мненията варират в двете крайности - от "ще ги осъди" до " нелепа случайност". Не знам защо си мисля, че наистина нищо няма да се случи.
Вече няколко пъти споменах, че възмущението ми не касае  Общинска охрана, а фактът, че заплащам 1 услуга 2 пъти, както и че няма яснота към кой да се обърна за съдействие. Иначе - да, за щастие вредата е само за 20 лв, но утре може да е за повече...

Общи условия

Активация на акаунт