На море в Турция - тема 48

• 228 000
  • 1 041
  •   1
Отговори
# 945
То всеки хотел си има различна концепция за ала картите - може да зависи от броя на нощувките или от типа на настаняване.

Няма нищо срамно да питате, както агенцията, така и на място в гест рилейшън. Мисля, че и на информационните брошури, които раздават при настаняване също има информация.

# 946
  • София
Ей, страхотни сте.
Тъкмо мислех да питам, кои хотели препоръчвате в Дидим, и LZ13 и Winterflame вече са отговорили на незададения ми въпрос.
 Били сме в Батихан в Кушадасъ през 2015. Останахме доволни. Сега ММ иска да идем пак там, но на мен ми се иска друг курорт. Препоръчаха ни Палм уинкс в Дидим. На кой от двата хотела плажа е по - хубав? Или на някой от другите два споменати в Дидим в сравнение с Батихан?
Че ММ иска в морето да къпе, и явно това ще е решаващ критерий за него. За децата ( на 7 и 12) решаващи са пързалките в басейните Simple Smile
 Благодаря!

# 947
  • София
Ей, страхотни сте.
Тъкмо мислех да питам, кои хотели препоръчвате в Дидим, и LZ13 и Winterflame вече са отговорили на незададения ми въпрос.
 Били сме в Батихан в Кушадасъ през 2015. Останахме доволни. Сега ММ иска да идем пак там, но на мен ми се иска друг курорт. Препоръчаха ни Палм уинкс в Дидим. На кой от двата хотела плажа е по - хубав? Или на някой от другите два споменати в Дидим в сравнение с Батихан?
Че ММ иска в морето да къпе, и явно това ще е решаващ критерий за него. За децата ( на 7 и 12) решаващи са пързалките в басейните Simple Smile
 Благодаря!

Аз като пристастен към Батихан ще ти кажа да послушаш ТМ /твоя мъж/. Или Атлантик пак в Кушадасъ /на 1 км от Батихан, на същия плаж/. От друга страна пък е хубаво да има разнообразие с курортите. С други думи...ба ли го какво да направите.

# 948
3 А la carte ресторанта (турски, средиземноморски, италиански – с предварителна резервация и едно посещение за целия период безплатно.
1 а la carte ресторант безплатно. Но задължително попитайте колко струват останалите. В един от хотелите ни бяха по 10 TRL. Посетихме ги всичките.

# 949
  • София
qq50, тия а ла карт ресторанти не са ли с меню и различни цени, как така по 10 TRL? Не че имам нещо против.  Grinning Явно зависи от политиката на всеки хотел.

# 950
qq50, тия а ла карт ресторанти не са ли с меню и различни цени, как така по 10 TRL? Не че имам нещо против.  Grinning Явно зависи от политиката на всеки хотел.
Да, с меню. Избираш си между Х разядки, Y салати, Z основни, не-остана-буква за десертите. Примерно 5,6-степенно меню. Носят ти ги сервитьори. След малко ще се опитам да кача снимки.

# 951
  • Монтана
Здравейте,
спрели сме се на:Камелия Клуб,клуб Нена и Otium Hotel Seven Seas в Сиде.Ще сме с тинейджъри на 16год. Важно за нас е да има няколко водни пързалки и забавления за тях.Някой има ли впечатления от хотелите?
Благодаря предварително

# 952
  • София
Благодяра на всички ви за отговорите, послушах ви и им писах.
Това е отговора на запитването ми преди малко към агенцията:

Здравейте, има се предвид следното: едно посещение на избран от Вас A la carte ресторант по време на целия Ви престой в хотела.
Поздрави, Ориент 99

Все пак ще си попитам и на място
Simple Smile

# 953
qq50, тия а ла карт ресторанти не са ли с меню и различни цени, как така по 10 TRL? Не че имам нещо против.  Grinning Явно зависи от политиката на всеки хотел.
Да, с меню. Избираш си между Х разядки, Y салати, Z основни, не-остана-буква за десертите. Примерно 5,6-степенно меню. Носят ти ги сервитьори. След малко ще се опитам да кача снимки.
Предварително се извинявам за лошото качество на снимките. Телефонът сам решил, че много снимам, свободната памет пада и затова намалил резолюцията. Смартфони, какво да ги правиш?!

Така ни посрещнаха - няколко вида сирена, черно грозде, багети с нещо вкусно отгоре. Питаха кой какво ще пие:

Дадоха ни менюто да избираме:

Имаше и супа, но забравих да я снимам. Беше много вкусна, както и всичко останало. После салатите:

После паста:

Основно:

Десерт:

Който не му е стигнало или не му е харесало, продължава в основния ресторант. Случвало ни се е с един лютив мексикански а-ла-карт.

Още веднъж ме извинете за лошото качество. Чак се чудех дали изобщо да кача снимките...

# 954
При записването за А-ла карт ресторантите , имате 1 / едно / безплатно посещение за целият престой само в един ресторант, при минимум 7 нощувки. Но ако има платени освен безплатните А ла карт ресторанти - ами още първият ден може да си платите 2-3 посещения в платените А ла карт ресторанти. Имайте предвид , че капацитета на един А ла карт ресторант са 10-15 маси примерно . А хотела е с над 1000 туристи  и нали разбирате , какво ще стане ако всички искат да се запишат примерно за ден - сряда в рибният ресторант. При записването в повечето случай , става и заявката какво искате от основното меню. Пример : Записвате се за рибен ресторант и още при записването ви дават сет менюто с видовете риби които, ще бъдат приготвени / лаврак ,ципура, октоподи, сьомга и т.н. / . Вече салати , разядки , дисерти се уточняват на място или каквото ВИ ДОНЕСАТ ! Искаш не искаш примерно за разядка ти носят плато морски дарове и суши в рибният ресторант. Има вина които са безплатни / като тези в основният ресторан/ , но може някъде в по - скъпите хотели освен тези вина да ви предложат и други вина по - скъпи, но срещу заплащане. Зависи от категорията и ранга на хотела . Едно са 5 * - дните хотели по Егейска Турция , друго са 5 * хотели в Анталия, които от 31 май под 1000 лв трудно се намират . И най вече, ако сте решили да се запишете / просто да опитате А ла карт ресторант/ някъде , направете го още най - късно до неделя вечер . Защото има все още места за датите през седмицата на активна почивка . Между другото /сега се замислих / в повечето хотели събота и неделя по спомен не работят А ла карт ресторантите . Но не съм сигурна в това на 100 % . Но като се записвахме още първият ден на пристигване винаги ни даваха дати за другата седмица на почивката . Ако някой има по добри впечатления , може да пише.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 14:55 от LZ 13

# 955
qq50 аз снимки не виждам.

# 956
Ще ги преместя след малко на друг хост. Prikachi.com се излага.

Edit: При мен се виждат. Ако някой не ги вижда, ще ги преместя.

qq50, тия а ла карт ресторанти не са ли с меню и различни цени, как така по 10 TRL? Не че имам нещо против.  Grinning Явно зависи от политиката на всеки хотел.
Нямаш си представа колко хора не са склонни да дадат допълнително по 10 TRL, при условие, че са на AI или UAI. Те, ако могат, ще напълнят буркани със зимнина от блок масата, ама не ми се отваря темата ...

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 15:42 от qq50

# 957
  • София
Здравейте!
Досега не съм почивала в Турция и искам да помоля за съвет за избора на хотел.
Колебая се основно между CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD 5* - Сиде и LIMAK ATLANTIS RESORT – Белек.
По-конкретно ме интересува как е интернета в двата хотела. Има ли обхват по цялата територия на комплексите или е само в лобито. И безплатен ли е, че инфото от ТА са противоречиви? Също така плажа на LIMAK хубав ли е, без камъни?

Чудя се и заради аквапарка на TURAN. За нас е важно наличието на пързалки за възрастни (с тинейджър сме), но и LIMAK има пързалки..... Rolling Eyes

За TURAN прочетох доста отзиви тук, но за LIMAK не можах да намеря по-скорошни отзиви
и ще се радвам някой да сподели.

# 958
Здравейте,
спрели сме се на:Камелия Клуб,клуб Нена и Otium Hotel Seven Seas в Сиде.Ще сме с тинейджъри на 16год. Важно за нас е да има няколко водни пързалки и забавления за тях.Някой има ли впечатления от хотелите?
Благодаря предварително
Преди малко разглеждах точно тях, наистина! И аз съм в процес на търсене. За Клуб Нена четох отзиви на руски туристи , изненадващо добри .(По принцип руснаците са по-капризни.)Даже имаше няколко отзива на семейства, които са ходили по няколко пъти, което за мен е най-сигурен белег, че им е харесало. Като плюс прочетох в концепцията на хотела, че ползват органична храна, произведена в собствените им градини и съобразена с един куп стандарти(бяха ги цитирали). Но последна реновация през 2012 ми се вижда доста отдавна, сигурно всичко е вече вехто, но кой знае? Не ми хареса, че е доста далеко от всякакви населени места и вечер сигурно няма къде да се ходи извън хотела. Ако съм в грешка, нека някой да ме поправи, ако е бил там. А и цените му са доста разумни. Камелия ми е фаворит на мен, но за съжаление минава в по-висок бюджетен клас за нас. Ако имате възможност да си го позволите, направете го, в пъти  е по-добре от Нена.
Отиум го харесах, но не отговаряше на някои изисквания на групата ни.
Продължавам да търся, списъкът ми е вече половин тефтер, та да видим. Но аз сравнявам всичко с Лонисера, а там беше страхотно!!!

# 959
Здравейте, тази година искаме да почиваме в Турция, но ни е трудно да изберем хотел. Ние сме семейство с дете на 4 години. Искаме хотел с голяма площ и зеленина, със забавления за детето. Да е на първа линия и хубав плаж, за да можем да се къпем в морето. Обичаме да се разхождаме, да разглеждаме и пазаруваме, така че е добре да е до населено място или лесно да стигнем до такова. И с добра кухня! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт