АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 606
  • 626
  •   1
Отговори
# 285
Браво на Борко - страшни мерки извади! Simple Smile Имам двама племенника на 5години и са по 15кг Grinning Високи са, пък крачетата им слабички... Като щъркели Grinning
Ние(баща му) вече изцяло сме забелили чурката. Пи принцип баща му го къпе и той се занимава с това, аз не пипам. Даже няколко пъти ми прави забележка, че сутрин не му мия чурката, както трябва Grinning Пък аз гледам много - много да не го притеснявам, че виждам, че не му е приятно вече. Добре, че почнахме от рано. Иначе сега абсурд да а забелим.

# 286
  • Варна
Здравейте, моята мома последно беше 79 см. а на кг. 10,980, но беше точно след разстройство, сега е около 12кг., мерките ще видим утре. Иначе си износва дрехите от миналата година, а за нови купувам 86/92 размер.
По спомен някое детенце трябваше в понеделник да тръгва на ясла  newsm78, мамето да сподели как е минало, че и на нас ни предстои.

# 287
  • Стара Загора
Ние почнахме понеделник ясла и стои от 8:45 до 11ч като почти през цялото време плачела. Още лато види лелята и почва да реве и така. С яденето ще е проблем, защото там всичко е на парчета, а тя с тези 4 зъба не се справя много добре. Като й намачкам храната понякога яде, друг път не. Днес заспа напълно гладна.
Със спането не знам как ще легне и ще заспи сама, аз я галя, за да заспи. 
Другата седмица също ще я водя за по 2 часа и се надявам да свиква, че и моето време за връщане на работа намалява.

# 288
Горката Мила, дано свикне бързо! Деси, ти сама ли си избираш по колко часа да прекарва в яслата? И колко време можеш да я оставяш така -за по няколко часа? А в детските градини има ли подобен адаптивен период?

# 289
  • Стара Загора
Всичко зависи от детето. Някои деца се чувстват като у дома си и веднага ги оставят по цял ден, но на мен ми казват по колко. 2 седмици ще е за по 2 часа, после ще обядва, след това ще спи там и накрая от закуската до взимането цял ден.
За градината не знам има ли такъв период.

# 290
  • Варна
Значи Мила е била, ох тез сълзи не знам как ще ги преглътна, почти на 100 % съм сигурна, че и при нас ще ги има. Доста дълго ще продължи адаптацията, за по 2 часа .... и т.н.т., то човек два месеца отпуска трябва да има.
Днес ходих и отложих с месец тръгването, през това време ще отбивам - какъв зор ще видя и там ...малеее   ooooh!

# 291
  • Стара Загора
Според татко й вината, че реве толкова много е, че не сме съм се отделяла от нея изобщо. Оставяла съм я за час-два да свърша работа и веднъж на кино ходихме. И не била свикнала да е без мен и да е при други хора и така. Обаче само една майка може да ме разбере. И той я обичал и на него не му се искало да я оставяме, но не е същото. Моите чувства са различни от тези на бащата.
Току що я оставих и още с влизането почна рева, но всеки ден се надявам да ми кажат, че поне през тези 2 часа не е плакала.

# 292
  • София
Ние вероятно ще я пускаме догодина есента, но все си мисля, че ще свикне, защото често остава и при бабите, дава да я гушкат не толкова близки хора и лесно се заиграва, ама може много дълбоко да се заблуждавам, та времето ще покаже.  Simple Smile

# 293
  • Стара Загора
Няма единодушно мнение. Едни казват, че като децата са по-малки ще свикнат по-бързо, защото като са по-големи и повече разбират и тръшкането ще е по-силно. Децата са различни 😊
Все се надявам като почна работа вече да е свикнала,  за да не я мисля и нея, а да си върша работата на 100%

# 294
Привет!
Относно яслите....и аз съм на мнение, че всяко дете е различно в това отношение. Моето дете си го гледам сама от ден 1ви, баща му липсва често по работа, баби не съм искала и се е налагало само 2-3 пъти по много основателна причина да трябва някой да го гледа за 2-4 часа...но имам едно изключително общително дете. Не го е страх от непознати, проявява си срам и си показва емоции, когато харесва и/или не харесва някой( и това е напълно нормално). Тервел се отдалечава сам, не му пречи, че не ме вижда. Хваща за ръце другите майки, отива и си иска някой да го носи( дори да съм там), милва други деца и възрастни( както и животни)  без да го карам или подсещам. Но и това не е гаранция, че няма да плаче в яслата......А едно от най-нормалните неща, които са описани в детската психология е именно, това че детето обикновено е най-"непослушно" с майка си, защото тя е неговия "храм" и то може да си позволи да изразява себе си на 100%. А това, че по-малки свиквали....ми колкото по-малки ,толкова по-бързо ги измаря плаченето....едно малко създание, за което съществува само майката на този етап( особено кърмено), което бъде "насила" отделено от "страшни" и непознати за него хора......мерси.....За жалост детската психология, социалните дейности, комфорта на родител, дете, персонал....малко остават на заден план, заради липса на кадри, пари и др.
За забелване е забелен частично, не бързам, но се старая всеки път след смяна на памперс като го подмивам да подръпвам по малко и след баня също....до 3 години има време, а ако не стане до тогава, може и да се обърнем към детски хирург.

# 295
  • Стара Загора
О,Деси....Повечето мами тук с по-големи деца ходили на ясла не само те разбираме,ами направо сякаш се оглеждаме.Колкото и да са големи децата или общителни,всичко зависи от персонала в групата.Всяко дете е различно и към него трябва да се подхожда различно,което на практика не се случва.Нали знаеш 20 и повече деца,две госпожи както и да го смяташ-не излиза.Освен това дори и детето да не плаче,ти няма как да не го мислиш,и да не се притесняваш.И ще я мислиш Мила,до последния си ден-така,че свиквай Relieved.Всяко дете е най-добре при майка,но за съжаление и ние трябва да работим.Не се тревожи,всичко ще се подреди-само търпение.
Ние чурката,отдавна сме я оправили Relaxed

# 296
Сърцето ми се свива, като чета за вълненията около яслите, а само като си представя, че и на нас ни предстои ми иде да заплача.
Вчера Мони вдигна температура, свалих я, но сутринта към 3 пак беше топла. От тогава не е вдигала, но преди малко повърна. Хапна няколко лъжички купено пюре, разхълца  се и върна храна. Сега не знам, какво се случва. Дали се задави от хълцането и ѝ се върна храна?! Дали е нещо по-серионо?!
Звънях до болницата, но не ми дадоха час. Казаха ми да я наблюдавам. Няма кашлица и хрема. Температура не е вдигала днес. Дано ни се размине.

# 297
Момичета, да попитам и тук, какви са мненията за 66 ясла в София? Може и да сте коментирали, но не можах да намеря актуални отзиви. Ако искате, може и на лични да ми пишете!

# 298
Добро утро! Края на седмицата беше много приятна за нас. ММ си дойде и се качихме на хижите над Пазарджик,и мога да ви кажа: Честит 1ви сняг! Цял ден валеше дъжд, но Тервел не излезе от локвите, закуска, обяд и вечеря бяхме на открито. Късния следобед се качихме по-нагоре да пием чай в една "алпийска" къщичка и там ни заваля на парцали Wink Заредих се с много положителни емоции.
И (естествено ) баща му като замине някъде и Тервел почва да прави нови номера, този път и нови думи. Сега любима му е "кола" .

# 299
  • София
Здравейте, момичета. Операцията ми беше днес, мина добре, но заради упойката ми се вие много свят, а и не съм яла от 50 часа...
Вкъщи се оправят, утре би трябвало да се прибера.

Общи условия

Активация на акаунт