АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 758
  • 626
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А тука до одеве така гърма и трещя...  ooooh!

# 91
Даниел беше така преди няколко месеца - афти, температура... Изписаха му дактарин и още нещо, ама не се сещам какво беше. Знам, че ни препоръча да го даваме разтворено в нещо сладко(сок от компот). Него го дадохме веднъж само, после спряхме. Дактарин постоянно му слагах в устата и нямаше ефект. Свекърва ми ми даде Гранофорин - едно зелено спрейче, което вече май само във ветеринарни аптеки се продава у нас, а в Русия, примерно, само с него си мажат устите. Сложихме му с едно туферче на афтите два пъти и изгоряха. Пробвайте го, малко цапа, но минава бързо от него.

# 92
  • София
Благодаря много. От 10.00 сме на лекар,ще видя какво ще каже и ако не помогне дактарина ще взема предвид вашите предложения. А температурата за колко време мина? При нас е вече 5 ден, никога не е продължавала толкова много. Тази нощ ми се стори, че спа с една идея по-добре.

# 93
И аз да се оплача - повръщането не е било от ваксината, снощи и аз почнах да повръщам, вирус е. Към 7 часа започнах и през 15-20 мин, цяяяяла вечер! И разстройство имам. Мислех да се обаждам на бърза помощ да ми бият нещо, защото всичко го повръщам, но пък сега е изключително важно да го кърмя, с този разстроен стомах нищо друго не иска. А четох, че деган е противопоказен при кърмене. Само се моля да не повръща повече. Някакси ще изкараме докато таткото се прибере довечера, останала съм без сили.
Сеа.сеа, представям си какво ви е... Ужасно е детенцето ти да е болно Sad

# 94
  • София
Ужас.  Confused

Докторът каза уста, крак, ръка... Не знам, чудя се, ако е това откъде изобщо го е хванала, не е контактувала с други деца напоследък. Петък бяхме за малко на една площадка, ама имаше само едно дете и изглеждаше здраво. Според ММ, ако наистина е това е станало събота докато чакахме да ни дойде реда с другите деца.

Днес и излязоха нещо като пъпчици, афти около устата и вътре езикът и е ужас, просто, от бяло не се вижда розовото. Ушите и също каза, че са червени. За сега по ръцете и краката няма нищо и за това изобшо и не предположих, че може да става дума за нещо такова. Сега в интернет чета, че може и изобщо да не се появят по тялото. Изписаха и гел, който трябва да направят в аптеката. Щял да стане в 15.00. Чудя се как да го измисля, да не ходя с нея по жегите. ММ още не  е тръгнал на работа, сигурно ще отиде за няколко часа и ще се върне да работи от вкъщи. За сега няма температура, явно тя е била докато избият афтите. Каза, ако трябва само на мляко да го кара, евентуално пюрета.

Петък пак сме на лекар. Имаме резервация за уикенда за Правец, платена цялата отдавна. Не че в момента ми е до това, ама вероятно и там парите ще изгорят, а събота понеже бяхме на частно 100 лв и излязоха прегледа и изследванията.

Докторът каза, че до седмица минавало, вече и е 5 ден на нея, имам чувството, че няма да и мине изобщо.  Sad

Голяма мъка е това момичета...  Cry

# 95
  • Karnobat
Еее,какво стана пак с тези болести? Бързо оздравяване на мами и дечица, че в тези жеги е още по тежко.
Чета из други форуми,че върлува точно вирус с висока температура.
Жегите не се отразяват добре на Коко, още по неспокоен е,и в комплект с напиращите кучешки положението е оле ле. Честно казано предпочитам пролет и есен, че дори и зимата.
Хайде прохладен след обяд

# 96
От къде излезе този обрив "уста, ръка, крак" или както се казва там? Гледам из фейсбук масово такава диагноза... До преди два месеца не бях чувала за нещо подробно. Да се оправяте бързо! А иначе, когато Дани беше с афти, също имаше температура няколко дни.
Днес го водихме да му баят. Като бяхме на почивка, ходихме в музей с препарирани животни и пуснаха и звуците им. Май се уплаши тогава и вечер пищи. Бабата каза, че наистина бил стреснат и урочасан, естествено. Ще видим как ще е тази вечер. Той днес е спал само от 1 час пред обяд. Следобед с майка ми се мъчихме да го приспим час и половина, но неее... Заспа преди 20мин...

# 97
Здравейте момичета!
Надявам се боледуващите вече да са по-добре.
На нас и този път не ни се размина. Вчера Мони вдигна температура, днес продължава да я поддържа.Disappointed
Има и пъпчици по лицето. Дано си останем "само" с това. На лекар не съм я водила. Сестрата ми каза да я заведа, ако поддържа температура повече от три дни.
Няма никакви други неразположения, за това си мисля, че е от ваксината.
Хубав ден на всичи!

# 98
  • София
При нас не е особено добро положението. Днес след 6 дни най-после се събуди без Т, но сега пак и е 37.4. Афтите не минават, единственото, което консумира е АМ. Единственото хубаво е, че общо взето вече вечер си спи. Боледувала е няколко пъти, но такъв ужас до сега никога не е бил.

# 99
  • Стара Загора
Ехо, има ли Априлчета?
Оздравяха ли болните вече?
Имам въпрос към скоро ходилите на море - как обличахте децата вечер на разходка? И някакви съвети за плажа и като цяло почивката извън града.
Мила има 4 зъба вече Animal Rabbit
Бавно и славно идва всичко при нас, но трябва да приема, че децата са различни. Нито говори, нито изпълнява каквото й казвам, гърне тотално отказано, яденето пак е по 40мин. Ходих с нея на масаж и маникюр, а след 2 седмици почвам да ходя на фитнес и ще я оставям на майка ми 2 пъти в седмицата. Нещо не ми се получава отслабването, а есента не върви излизането с рокли.
Моето дете днес пропусна втория сън и вече спи вечерния си (20:10ч).

# 100
  • София
Катерина от петък уж беше без Т, афтите се подобриха, ходихме на лекар, казаха, че добре вървят нещата, оставихме я даже за уикенда при баба и. Сега се прибираме и 37.2.  ooooh!

# 101
Ние имаме гости и почти не намирам време да седна, иначе преглеждам темата, но като цяло активността е слаба.
Мони е много променена. Месеца в България и този с дядо и баба й се отразиха добре. Добре, че сме повечко хора, защото покрай зъбоникненето и тая гадна ваксина, последната седмица беше кошмарна. Не знам, ако бяхме сами, как щяхме да се справим. Така поне все някой я извежда, играе с нея, занимавая, а аз имам време да сготвя, да си обърна внимание, да си почина, изчистя...
4 дни поддържаше около 38 градуса, днес Слава Богу, вече е добре, но избиха някакви пъпчици по лицето.
Зъбите станаха 12.
Днес я чух да брои до три.
И момичета, много пее и то правилно. И обича да танцува. Само, като й пусна детските песнички и започва да си друса дупето. Много е смешна. Grinning
Похвалих си гарджето, но знам че ще ме разберете. Hug
Спането ни е оле мале. Събужда се по 35742368996 на вечер.
Видях, че се коментират килограмите. При мен нещата започват да излизат извън контрол. Притеснявам се, че нямам промяна в режима на хранене, а килограмите се качват светкавично. Мисля си, да не би да имам някакъв проблем, а така не ми се ходи по лекари и изследвания.
Спирам до тук, че стана дълго.
Спокойна вечер на всички!

# 102
Десито,  не знам колко кг са ти в повече, но на снимките изглеждаш прекрасно. След раждането си върнах тийнейджърските кг без да правя нищо.
Сеа, ще мине всичко, не се притеснявай от такава температура, може от зъбки да е например.
Маманорге, браво за талантите на момиченцето ти.

# 103
Ехо, малко да се активираме.
Деси, за морето като ходихме юни, аз я обличах с дънки или клинче, тениска и носех нещо връхно.
Иначе Сияна си бърбори на бебешки. Вика мама, тати, дай ода, голямо, иначе абсолютно всичко разбира като и говоря. И като я накарам нещо го върши. Гърнето като го види и пищи(нз как ще се справяме). Иначе като и пея ние сме  войници марширува вкъщи Grinning и като чуе despacito и откача. Почва да друса дупе, да мята ръце. Даже като сме в колата и се друса в столчето... Не казва "не" но пък друса глава като отказва....  Общо взето всяко дете различно и всичко с времето. Иначе има 11 зъба и 12 е почти пробил.
Sea sea Катето, много се измъчи, миличката Confused Бързо да минава всичко.
Лека нощ

# 104
Отдавна не съм писала...всеки ден има нещо ново при нас и някак всичко си е същото.
ММ го няма вече месец, скоро се прибира и аз "преобърнах"къщата. Естествено и всичко почна да се разваля - ремонти на бойлер, климатик, кола...размествах и разчиствах, правих лятно почистване.Куче, котка, бебе.....дори успях няколко пъти да открадна време за себе си. Имам масажен стол и ваничка за крака, ползвах ги няколко пъти, успях да се лакирам и да се обезкосмя Simple Smile, дори се къносах и си припомних защо не съм го правила от...има няма.....15 години и повече. Даже и гости с приспиване два пъти посрещах.
Тервел от малък бърбори много и пее негови си работи. Все се шегуват по градинките, че ще става оперен певец( така че разбирам норвежката принцеса Wink ) И танцува здраво, дори и без музика, само му кажи :" Тери, танцувай.." и стой та гледай. Храната-много малко яде от готвеното, все гледа диня, краставичка, таратор, дори и хляб взе да отказва, праскови също, общо взето яде нещо ударно 2-3 седмици и после не иска да го види. Отказва да яде с вилица и лъжица повече от месец, а от доста време насам само така искаше. Даже вече и да влиза в банята не му е много любимо, ако е от купата с вода на кучето да, локвата да, коритото или душ слушалката-не.
Относно морето и гол съм го извеждала вечер, много зависи колко е топло и на какво място ще стои детето. Като слизахме вечер на плажа му слагах потник и панталони, защото пясъкът изстива бързо.( юни месец и то на Северното Черноморие) Винаги взимам резерва и за хладно и студено време дрешки, особено яко е за повече от ден. Задължително слънцезащитен и спрей против комари. Задължително шише с вода и то студена, защото бързо се стопля, ако няма магазини нещо за хапване му приготвям за всеки случай. Никак не е излишно една торбичка за пране и вътре играчките за морето, много лесно пада пясъка и лесно се мият в торбата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт