На море в Гърция 2017 - III

• 105 810
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, в момента сме в Нея Ираклица и се чудим накъде да се разходим още. Колебаем се между Касандра на Халкидики или да се спуснем към Нидри за да се разходим до Закинтос. Нямаме претенции за шумно/тихо, просто искаме красота и по-плитък плаж заради дете. Прекрасен ден на всички
Разстоянията между Неа Ираклица и Касандра и Неа Ираклица и Нидри са съвсем различни. Не знам какво имате предвид под разходка, но до Нидри едва ли ще е само разходка, още повече щом искате да ходите и до Закинтос. Обаче от Нидри няма директни фериботи до Занте. Или трябва да минете през цяла Кефалония и от Песада да вземете ферибот до Аг. Николаос на Закинтос, или от континента при Килини до Закинтос таун, което е доста далеч.

# 121
  • Варна
Благодаря за светкавичния отговор. Пътуването е авантюра. Похвалиха ни и двете места, та питането ми беше по-скоро, кое ще има повече предпочитания.  Нямаме конкретни искания. Конкретно за Закинтос - било невероятно да се разходим с кораб около красотите на острова, а на такъв се качвало от Нидри. За първи път сме в Гърция и честно казано, тръгването беше решено инцидентно, та нямаше време да проуча нещата, но пък засега се получава супер

# 122
  • ново
avpetrova, отворете карта на Гърция и се ориентирайте. С колко време разполагате? Пътуването до Закинтос не е просто разходка.

# 123
  • София
Oт Нидри до Закинтос няма кораб. Има корабче за дей трипове от Нидри, което обаче не ходи до Занте, а обикаля околните островчета  - спира във Фискардо на Кефалония, на Итака, Скорпиос, една пещера и т.н.

# 124
Здравейте, в момента сме в Нея Ираклица и се чудим накъде да се разходим още. Колебаем се между Касандра на Халкидики или да се спуснем към Нидри за да се разходим до Закинтос. Нямаме претенции за шумно/тихо, просто искаме красота и по-плитък плаж заради дете. Прекрасен ден на всички

Какво общо има Нидри със Закинтос? И не е ли огромна разликата в разстоянията на двата варианта?

Неа Ираклица - Касандра 180 км.
Неа Ираклица - Нидри 529 км

# 125
  • Варна
Благодаря още веднъж на отговорилите. Щом питам значи не ме притесняват разстоянията.   Dechy, това имах предвид, Дейли трипове. Ще тръгнем към Лефкада   и там ще се ориентираме. Тук съм получавала винаги навременни мнения, та затова се допитах.

# 126
  • София
Привет, искам да попитам по-опитните: ще почиваме края на август-началото на септември в Мола Калива на Касандра и докато сме там, ще празнуваме РД на голямата ни дъщеря, която ще стане на 2. Тя не се вълнува от торти все още, най-голямо удоволствие за нея са разни въртележки (типичните кончета и коли в Южния парк, ако се сещате). Та някой има ли идея къде можем да я заведем наблизо? Гледах и аквапарка в Солун, но ми се струва подходящ по-скоро за по-големи деца. Някакви идеи? Благодаря предварително!

# 127
Здравейте!

Ние планираме почивка в Гърция в периода 10-17 септември, но проблемите са ни няколко:

1. Като гледаме колебанията на времето се чудим дали отсега да запазваме или 5-10 дни предварително като има някаква прогноза за времето, на която може да се разчита?
2. Ако не запазим какъв е шанса например да намерим места за спане за няколко човека за 7 дни?
3. Като цяло средата на септември става ли за море в Гърция или в по-северната част е вече хладно - говоря за Тасос, Халкидики, Неа Перамос и т.н.?

Благодаря предварително за мненията!

# 128
  • Бургас
Когато планирам почивка в северна Гърция винаги е максимум до 5-ти септември. След това последните 5 години са големи дъждове и не ми се рискува. На Тасос особено заради високата планина облаците се задържат по-дълго. Ако е променливо времето в по-ниските части по-бързо се оправя, но ако е циклон, който покрива голяма територия няма спасение (както миналата година около Касандра и Солун, ако помните пороите и наводненията).
Иначе след 1-ви септември е по-вероятно да намерите места без резервация.

# 129
Andis Само ще допълня, че Северна Гърция се пълни за дните около 06.09 - много хора си допълват дните въпреки, че вече не се сливат празничните с почивните дни.
Миналата година времето се развали още от средадата на август, включително и по островите.
На Тасос сме били началото на май 2015 - беше 18 С и слънце, а на контенента беше 30+ С
За 10.09 вероятно лесно ще се намират места, но времето зависи от дъждовете.

# 130
  • Sofia
Записвам се в темата, като прехвърлям въпросите си от предишната, по които, за съжаление, никой не се включи с отговор. Simple Smile Та, ще пробвам пак... Прегледах guide-а за Крит, към който е даден линк на първата страница, но бих се радвала и на отзиви тук, в темата.

Ние, както винаги, сме оставили нещата за последния момент и все още не сме резервирали никъде. Blush Като цяло, сме решили, че искаме тази година да посетим Крит. За старт, разписвам се с 3 по-общи въпроса, във връзка с бъдещата ни ваканция:

1.) Крит е подходящ за посещение през септември, нали? Гледах прогнозата за времето и го дават доста топличко.

2.) Има ли много туристи на острова през септември? Блъсканица ли е по плажовете и из градчетата или е относително спокойно (както, между другото, бихме предпочели да е)?

3.) Идеята ни е да почиваме в западната част на острова (района на Ханя, но не в самия град), с цел да сме по-близо до някои от емблематичните плажове – Балос, Елафониси и т.н. Като че ли, засега като единствен оптимален вариант за нас се оформя Кисамос – това по първоначални проучвания – според вас, удачен ли е този избор? Искаме градче, което е максимално близко до всички магически плажове, за които споменах, но същевременно предлага добри ресторантчета, с вкусна храна, и някакви забавления за вечерта. Simple Smile

С кола ще сме.

Много ще оценя, ако някой се включи по въпросите ми. bouquet Със сигурност с времето ще изникнат и още питанки, но засега е това.

# 131
  • София
Благодаря още веднъж на отговорилите. Щом питам значи не ме притесняват разстоянията.   Dechy, това имах предвид, Дейли трипове. Ще тръгнем към Лефкада   и там ще се ориентираме. Тук съм получавала винаги навременни мнения, та затова се допитах.

Хванете си круиз от Нидри.На пристанището спират няколко круизни корабчета.Може да си изберете различни маршрути за обиколка на Лефкада и околните острови.Отидете към 8.30 сутринта.Бързо се пълнят,а и сега е разгара на сезона.Има страшно много хора.
До Кефалония без резервация за фери,трудно ще се качите.Опашките са огромни.

# 132
 The Black Cat, септември за Крит си е сезон все още. Вероятно няма да е като през август, защото западняците се прибират в края на август, тъй като ваканциите свършват. Но все пак има много други туристи.

От Кисамос до Ханя е доста пътуването. Да си знаеш. Балос и Елафониси са плажове за по веднъж. Особено Балос ако ходите с колата. За да да ходите на Елафониси по-често, ще трябва да сте в голяма близост. Иначе ще пътувате доста. Подгответе се за тълпи и на двата плажа и отидете рано. Фласарна да не пропуснете.

Около Ханя има един полуостров Акротири. Има няколко плажа, които не са толкова фотогенични, но са близо един до друг. Там е и разбира се Шейтан Лимани, който според мен си заслужава вниманието не по-малко от Балос и Елафониси. Там е и Ставрос и плажът му. Там Антъни Куин танцва сиртакито си...

Ханя, въпреки туристическия поток е очарователен град. И ако се абстрахираш, опознаването и е чудесно преживяване. Ние бяхме букнали вила в маслиновите гори над Ханя в Сталос.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 13:20 от Анонимен

# 133
Мда, и ние миналата година бяхме началото на септември на Халкидики и ни валя 2-3 дни - големия порой, който удави Солун и Лефкада... Явно няма да запазваме и ще дебнем прогнози за времето. Sad

# 134
  • София
Здрасти мацки, до нашето море остават десетина дни , и отново ще се допитам малко до вас. Тази година повтаряме Ситония, макар, че миналата правехме съвсем други планове, но.... април се появи втората ни дъщеричка и сега нашите печени баби ще ни отменят за десетина дни, за да отдъхнем малко и ние. Отиваме само двамата с жената, другото ни момиче ще ходи самостоятелно за първа година със спортния си отбор та жената вече почва да се съмнява, че ще ни е скучно само двамата Grinning .Та по същество, залагаме отново на спокойствието при Ставрула и Melissi Studios ( Sikia ). Обичаме хубавите и закътани плажчета като много от вас, Платаници, Портокали, Каламици,Криарици,Климатария и плажът на Сикия миналата година ги обиколихме, дайте нещо хубаво, което пропускаме като плаж от източната страна (без Вурвуру, Кариди и т.н), надолу към Порто Кофу не сме слизали както и около Торони. Искаме нови плажове тази година и да обиколим колкото може повече.

На юг от Портокали има невероятни малки плажчета сред скалите. Аз съм ходила пеша от Портокали - около 1/2 час ходене, но може да има подстъп и от шосето.

Общи условия

Активация на акаунт