На море в Гърция 2017 - III

• 106 973
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Плажовете на Неи Пори и Паралия Катерини са хубави. В смисъл, че са пясъчни и просторни. Но в сезон са доста населени и водата не е тоя лазур, който си виждала на Амулиани. В района се пътува лесно - хубав широк път, бързо се стига навсякъде.

# 316
  • София
Другия петък по план след работа тръгваме за Кефалоня.
Дали трябва да резервирам билети за Ферибота от Нидри или ще успеем да се качим и без резервация?

# 317
  • София
Ами "не лош" - нормален, чист пясък,   средна едрост. Има камъчета на влизане, но нищо драматично, после пясък. Сравнително плитко и без вълни, играеха си доста дечица във водата. Едрите камъни са по пясъка в северната част, намалих им бройката с една торба от тях в багажника. Grinning Чудни екземпляри имаше.
Иначе, на близо - Неа Пари.

# 318
  • Пловдив
Другия петък по план след работа тръгваме за Кефалоня.
Дали трябва да резервирам билети за Ферибота от Нидри или ще успеем да се качим и без резервация?

Резервирай.

# 319
  • Пловдив
Здравейте. Някой да е посещавал гр. Афитос, Касандра. След две седмици сме на "Аристотел бийч хотелс", Халкидики. Някой посещавал ли го е и какво интересно може да се види в района. Благодаря предварително за отговора.

# 320
Здравейте!
Началото на септември искаме да отидем на море в Гърция, досега сме посещавали о. Амуляни, доста от плажовете на Ситония, за ден сме ходили до Офринио. Сега ми се иска да се спуснем на юг от Катерини, намирам свободни места за Паралия Скотина, но не и информация относно плажа там. На една снимка виждам едри обли камъни по пясъка, както и на влизане в морето. Има ли някой, който е ходил там, да даде малко повече информация относно пясък/камъни, вълни, дълбочина на морето. Най-вече ме интересува дали е подходящо за деца, макар и не толкова малки /4 и 8г/. По-напред в темата прочетох мнение, че плажът е не лош, но това не ми е достатъчно. Също така, ако някой е обикалял и знае хубави плажове в района, в рамките на 15-20 минути път с кола? Благодаря предварително.

Виж и следващия плаж, след Паралия Скотина, а именно -  Паралия Панталеймонас, хубавото му е, че гората е непосредствено до пясъка. Потърси, ако искаш, настаняване в селото Платамонас, така от едната страна ти е Ней Пори, а от другата Панталеймонас.
Ето ти една снимка от нета, преди години в началото на септември го видях точно толкова празен

# 321
  • София
Змия,резервирай.Много е натоварено.
Може обаче да не разпечатваш резервацията.

# 322
Аз си правя резервациите за Капитан Аристидис по телефона. Тази година пробвах и през новата онлайн форма и ми казаха, че не са я получили (а уж я изпрати коректно), та пак по телефона. Те нямат букинг система за предварително плащане, като големите фериботни компании, така че само те записват. На будката си казваш името/номера на колата и те намират в списъка.
Но в този сезон резервация е абсолютно необходима.

Здравейте. Някой да е посещавал гр. Афитос, Касандра.
Да, най-хубавото селище в Халкидики е.

# 323
Ах, сега като коментирате цените, се сетих, че сме спали в Геракини в хубав апартамент с две спални плюс голям хол с кухня за 40евро. Бях го забравила. Няма го обявен по сайтовете. Бяхме без резервация и първо питахме при един немец и той се обади на това място. Следващата година искахме пак там, но вече цялото хотелче беше заето от персонала на хотел Икос.
Наши приятели пък ходят винаги на едно и също място в Керамоти, където плащат 60евро за крайно почистване. Хотелчето е пак на някакъв немец. Ние не сме попадали на такива, в които да се плаща екстра за почистване след края.

# 324
  • Някъде Там
Ходим от 2007 година на Гърция ( касандра и най-вече Ситоня - Торони) повече от 40 Е на вечер не сме плащали-2 възрастни и 2 деца. Като това ни включваше закуска и вечеря. 2-рата седмица на юни сме ходили и септември след 6-ти. Извън сезона им сме плащали по 30 макс 35 Е пак със закуска и вечеря ( дори и в прословутия torni blue sea). Просто правеха отстъпки за редовни клиенти и ни слагаха и в апартамент  въпреки че нямахме нужда че децата бяха малки. Най много платихме мин. година септември 45 Е (без храна)-седмицата преди 15 септември.
Сега направо съм шокирана като погледна сайтовете за първата седмица на септември искат по 80 Е.
Е чак пък двойно ми е леко казано изненадващо. Нещо съвсем са се побъркали гърците или просто се радват на големия наплив ЧУЖДЕНЦИ-КАСИЧКИ. Верно пари имат да връщат но все пак..... Smileпри условие че си бил на същите условия на по ниска цена, не знам кви сметки си правят....

# 325
Като говорите за чистенето.. Wink Това лято и на двете места, на които почивахме, по странна случайност, чистачките бяха българки. На Скопелос беше Албена, от Харманли. Всеки ден през едноседмичния ни престой сменяше чаршафите и кърпите! Стаята блестеше от чистота! Ако бях оставила чаша или чиния, намирах ги измити и подредени. В Скиатос - отново българка. Студиото - много хубаво и с висок рейтинг. Почисти ни на петия ден и смени само кърпите  Mr. Green А ние на другия ден си заминавахме.

# 326
просто се радват на големия наплив ЧУЖДЕНЦИ-КАСИЧКИ. Верно пари имат да връщат но все пак..... Smileпри условие че си бил на същите условия на по ниска цена, не знам кви сметки си правят....
Имат огромен ръст на туризма всяка година, вече доста поред. Този месец излизат постоянно статистически данни и за септември не е много по-ниска посещаемостта, което е прецедент. Не става дума за балканците в Сев. Гърция, а за цялата страна. Когато търсенето надвишава значително предлагането, е нормално да се вдигат цените.

И ако някой се оплаква от цените в Керамоти, ето да се утеши с тази публикация Grinning : http://www.ekathimerini.com/220758/article/ekathimerini/business … pushing-prices-up

# 327
Много чужденци се преориентираха от Турция към Гърция и това също може да е причина за вдигането на цените.

# 328
  • София
Здраейте! Виждам, че точно сте се заговорили за Неи Пори... колебая се между него и района на Кавала за този уикенд. Не сме ходили и на двете места. За Кавала ме притеснява, че нещо неделя го дават превалявания.. не знам дали да рискуваме, защото сме само за 2 дни.Вие кой сайт гледате? Бяхме се навили за Кавала първоначално, вижда ми се доста по-интересно, но тази прогноза ме разколебава. Отделно пък Ней Пори по-далеч, но пък прогнозата е ок.. Вечер там къде да ходим...ударете едно рамо моля!

# 329
Момичета, дайте предложение за хубав хотел/квартира за Неа Перамос ? Не съм резервирала нищо, дано не е късно, планирам с моето дете и родителите ми около 16 август да сме там.

Общи условия

Активация на акаунт