На море в Гърция 2017 - III

• 106 949
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте да се включа за Паралия Скотина.
Днес бяхме там на плаж до Къмпинга и не е плитко. На 2-3 метра от брега губиш дъното вече.
Пясъчен плаж с обли камъни в водата. Но пък водата е чиста.
Детето се къпа с надуваеми ръкавели и беше Ok.

# 331
Вчера позната се прибра от Аспровалта.
На 3-тия ден от почивката им НМ вдигнал Т над 39 и имал треска, така е бил до днес.
Закарала го е в Инфекциозна болница, имали съмнение за малария. Утре ще се разбере.
Та доста се притесних, тръгваме другата събота.
Какви мерки да взема освен мазане?
Ваксини?

# 332
  • София
Мерките са никакво ходене в Гърция за най -сигурно.

# 333
Това е ясно.
Но пък приятели ходили тази година са нямали проблем.
Здравите са повече, прибрали се оттам. Пък и в темата нищо не пише за малария.
Питам просто колко е реален риска и ситуацията?

# 334
Вземете репеленти и спирали за палене против комари за навън. За стаята лампа или от тези, които се вклюпват в контакта.  Вечер ходене с дълги панталони и ръкави. Ние палехме от спиралите под масата, като излизахме на вечеря. Друго не виждам какво може да се направи.
Дано да не е малария.

# 335
Били сме в района на Санта Барбара ( в същия хотел) - много спокойно място, има само няколко хотелчета и таверни и страхотен плаж.
малко по-насевер - Агиос Георгиос, мисля, че отговаря напълно на изискванията.
А в Санта Барбара има ли пекарни? И плажът Маратиас ли е всъщност плажът Санта Барбара или са 2 различни?
А Агиос Георгиос гледам, че е по-оживен, сигурно си има всичко необходимо. Има ли къде да се разхождаме вечер?

Параход, благодаря, ще избегнем Кавос и Рода.

KRASI1982, Афитос ми е най-любимото селище на Халкидики. Има страхотна атмосфера, някак по-нетипична за северна Гърция, по-различно е. Предполагам, че ще ти хареса. Иначе за хотела само отвън съм го виждала, на плажа мисля, че имаше ситни камъчета в пясъка. Ние обикаляхме всеки ден на различен плаж по целия ръкав.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 23:12 от ivelina666

# 336
Относно комарите: Преди да тръгнем за Ситония на 31. 07 тази година, четох някакво интервю на български лекар, че в Струмския залив в Гърция имало комари заразени с малария, но също така и в България имало такива.
Ние този път се настанихме в селце до Ормос Панагиас, Агиос Николаос и първото нещо като пристигнахме беше да ни нахапят комари, още ранен следобед. Ние с детето най-много страдаме, хем ни хапят, хем се подуваме. Та, никога повече в това село няма да отидем, въпреки, че къщата беше страхотна, както и собствениците.
Инкубационният период на маларията четох, че е около 3 седмици, та не се знае още... бррр...

# 337
Ми то по тази логика в цяла Гърция не ходете. Навсякъде има комари. Къде повече, къде по-малко.

Но като помислиш и у нас не сме без хич.

# 338
Откакто професор Цанков заяви твърдо, че мога да ползвам Аутан за сина ми на 1.9, съм спокойна дори и в Гърция при комарите... Просто ни хванаха неподготвени, слязохме от колата към 3 часа следобед, разходихме се в градината и ни нахапаха зверски.

# 339
Здравейте, може ли да ви помоля за насока? 2 семейства и една баба планираме да отидем до Ситония в началото на септември. Имаме обаче бебенце на 3 месеца. Понеже почти всичко хубаво на нормални цени е вече заето, вероятно ще трябва да направим компромис с цената или местоположението. Търся къща, която да ни побере и която 1) или да е близо до плажа, 2) или, ако трябва да пътуваме с кола, да е в близост до хубав плаж с чист и спокоен бийч бар, за да може или да ходим с бебето за малко на плажа сутрин и след това бабата да го пази в къщата (аз само да прескачам до тях), или ако пътуваме с кола до някой плаж и прекарваме целия ден там, то да има хубав бийч бар с по-дебела сянка и хубав санитарен възел. Разглеждам вили на следните места: Никити, Геракини, Метаморфози, Вурвуру, Ормос Панагияс, Агиос Николаос. Кое да изключа от търсенето и къде според вас ще е най-добре да търся?

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 02:39 от bflmp

# 340
  • София
Благодаря на всички,  които ми отговориха относно питането ми за Пелион. Разгледах Афисос и Лефокастро и сякаш клоня към Лефокастро,  търсим наистина спокойна почивка. Но с бебето ми е малко трудно намирането на време за търсенето на подходящото място за настаняване. Утре ММ се прибира от командировка и ще се заемем по-сериозно. Септември идва, искам вече да имаме конкретна отправна точка Simple Smile
Параход,  относно континенталната част на Йонийско море,  Луца-Врахос дали е подходящо място? Миналата година минахме от там на път за Парга,  но беше дъждовен ден и имаше големи вълни. Предполагам,  че е било изключение.

# 341
Относно комарите: Преди да тръгнем за Ситония на 31. 07 тази година, четох някакво интервю на български лекар, че в Струмския залив в Гърция имало комари заразени с малария, но също така и в България имало такива.
Ние този път се настанихме в селце до Ормос Панагиас, Агиос Николаос и първото нещо като пристигнахме беше да ни нахапят комари, още ранен следобед. Ние с детето най-много страдаме, хем ни хапят, хем се подуваме. Та, никога повече в това село няма да отидем, въпреки, че къщата беше страхотна, както и собствениците.
Инкубационният период на маларията четох, че е около 3 седмици, та не се знае още... бррр...
Всяка година ходим в Ормос Панагиас, досега не помня да е имало комари.
Разликата сега е, че ще бъдем на брега на морето.
Благодаря ви за съветите, ще накупя всичко.
Пък каквото има да става...

Да ви питам, все на Трани Амудия ходим на плаж, наистина е прекрасен, обаче взе да ми писва.
Препоръчайте ми, моля ви, друг такъв плаж в околността?
Знам че на юг има, но колко са на юг?

# 342
Всяка година ходим в Ормос Панагиас, досега не помня да е имало комари.
Разликата сега е, че ще бъдем на брега на морето.
Благодаря ви за съветите, ще накупя всичко.
Пък каквото има да става...

Да ви питам, все на Трани Амудия ходим на плаж, наистина е прекрасен, обаче взе да ми писва.
Препоръчайте ми, моля ви, друг такъв плаж в околността?
Знам че на юг има, но колко са на юг?

Първа страница. Прекрасно описание на всеки плаж.

# 343
  • ново
Благодаря на всички,  които ми отговориха относно питането ми за Пелион. Разгледах Афисос и Лефокастро и сякаш клоня към Лефокастро
Бих ти препоръчала мястото, на което бяхме ние в края на юни. Имахме съседи французи с бебе колкото твойто. Мога да пратя и снимки, ако искаш пиши на лични вайбър или фейсбук. Това е мястото https://www.nikoleri-studios.gr/5-tetraklino-enikiazomeno-diamer … kastro-hotel.html

# 344
Били сме в района на Санта Барбара ( в същия хотел) - много спокойно място, има само няколко хотелчета и таверни и страхотен плаж.
малко по-насевер - Агиос Георгиос, мисля, че отговаря напълно на изискванията.
А в Санта Барбара има ли пекарни? И плажът Маратиас ли е всъщност плажът Санта Барбара или са 2 различни?
А Агиос Георгиос гледам, че е по-оживен, сигурно си има всичко необходимо. Има ли къде да се разхождаме вечер?

Да, плажа Маратиас и Санта барбара са едно и също. Има една малка пекарна в района, но само тя. За сметка на това е много спокойно ( това са ми наблюдения от 2014, сега може да са се променили нещата). Агиос Георгиос е по-оживено селце, с малко повече таверни, и опции за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт