На море в Гърция 2017 - III

• 106 949
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Rooms Elena Lena Naumtseva . Пробвах, но не мога по друг начин да ги постна.
Така вижда ли се?

# 301
# 302
  • София
Здравейте, отдавна следя темата с интерес.  Информацията, която споделяте винаги е била полезна за мен.
Днес реших и аз да се включа.
От няколко години семейството ми прекарва по 5-6 дни в Гърция през септември. Винаги почивките са били в хотел на база всичко включено. През миналата 2016г. бяхме на о. Корфу на юг от столицата в района на Moraitika, ходихме и до Agios Gordios,  много бяхме впечатлени.  Тази година решихме да отидем отново, но вече на вила с приятелско семейство. Резервирах за началото на септември вила в Acharavi - северната част на острова. Молбата ми е да споделите впечатления и мнения за района и за вилата Acharavi Beach Villa, ако някой е бил там.  House With Garden

# 303
Здравейте момичета! Ние от 13.08. ще почиваме в Неа Ираклица. Ще съм благодарна ако получа информация за места, където можем да хапнем вкусно приготвена кухня,  а също така и друго за каквото се сетите, което ще ми е от полза /плаж, магазини, разходки и др./. Благодаря предварително.

# 304
# 305
Да, видях едно прилично студио с една спалня и бокс в общо помещение, на напълно реална цена от 60€, независимо дали с посредник или не. Далеч, обаче не е апартамент с 3 спални..
В седмицата около 15.08. не бих препоръчала да се тръгва без резервация. Обсъждали сме го много пъти тук, че 15.08. е национален празник на гърците, те традиционно почиват тогава и става още по-натоварено, особено в северната част на Гърция. Ние сме тръгвали така преди години и сме увисвали без места.

# 306
Зои, дали ще е удобно да прекратите спора по точно тази конкретно тема със Спокойна? Тя беше ясна в това, което каза.

Момичета, 3дни ще сме на Тасос и  сега ме изненадаха още два дни да запазя на Халкидики или Кавала .Според вас кое място е по-добре ?
Само за два дни не си струва пътя до Халкидики, огледай около Кавала, ама то какво да гледаш де като тогава е пълно навсякъде.
Не е пълно! ПЪЛНО е със свободни места в Неа Перамо и Неа Ираклица! Даже на поносими за годината цени! Пак зависи какво, кога  и за колко време ви трябва! Не обичат много да дават за ден-два...
Вижте и тук https://www.facebook.com/Greeceholiday/?hc_ref=ARR2gLirGgwTa9dFf … 6Vk97Fo5r8-PjPv4w

# 307
  • София
Как ще дават за ден- два. Че те гледат да не ги чистят студията Smirk
Извън шегата , навсякъде ли по тези студия се чисти от дъжд на вятър? ThinkingThinking Ние бяхме за 9 нощи, иначе съм доволна от избора ни, ама дали щото по - често сме били на хотели или незнам, ама се изненадах че 1 път влязоха да изчистят и то аз ходих да ги викам и да се разправям. (т.е един път ни преместиха в апартамент на третата нощ+ 1 чистене на апартамента = това за общо 9 нощувки)  То една гъркиня чисти, ама не говори език. Прави се че не разбира. Стоя два дни табелка на вратата ни, от тези типовите "Моля почистете стаята" . Аз си чистех де, всеки ден. Ама то не става, кърпи, чаршафи. Като погледнах каква им е организацията, те нямаха и капацитет за повече.
Простират на простор като на баба ми на вилата, 5-6 въженца. Две женици дават смени, ама то за 70-80 човека фул капацитет + двор , до никъде. Може навсякъде да е така. Хем ходих да ги викам, хем незнам какво е редно и не ща да се карам с хората и ми беше неудобно Rolling Eyes

# 308
Сега бяхме на остров Хиос. Всеки ден се почистваше, а всеки трети ден се сменят чаршафи и кърпи.

# 309
  • София
Сега юли бяхме на Тасос, чистеха и миеха всеки ден, в студиа, плюс двора и външните стълби. На 3 дни сменяха чаршафи. В ап.с 2 спални, за 50 е/ден. В регион Кавала (перамо, ираклица), за 7 нощи не са ми чистили, а и чаршафи не смениха...

# 310
  • София
Има различни типове апартаменти и студиа. При някои се предвижда почистване, при други, които са абсолютно самостоятелни не е предвидена камериерка и има пособия, с които да си чистиш сам. Оставени са повече кърпи и чаршафи, които да си сменяш също сам. В къщи и апартаменти, които сме наемали от airbnb в повечето случаи е така. И не става въпрос за евтино настаняване в нашия случай.

# 311
Ивелина, за северната част -Сидари, Рода,  ако искате да обикаляте -по средата, така ще ви е по-близо всичко.
Сидари е с по-хубав пясъчен плажот Рода. Има гмуркане в Ахарави. Аз съм резервирала тази година на юг, от страната към Италия. Ние където и да сме, всеки ден, обикаляме и сме на различни места.
На юг - Геордеус е плитък пясъчен плаж .
Средата е удобна за Корфу, защото островът не е малък.
Благодаря ти, Ети. Да, не е малък и аз затова прецених, че е добре да разделим престоя на 2 - в северната и южната част. Не знам, ако отседнем пък по средата дали няма да се увеличи много пътуването, най-вече заради децата.

# 312
По островите чистят. Обикновено всеки ден. За чаршафите е различно - някъде и всеки ден сменят (ненужно според мен), на три, на четири... Някъде съм се вайкала: аууу, оставили са моп, четка, лопата, ще трябва сами да си чистим Simple Smile Ама си чистеха хората, просто бяха предвидели и ние да можем да ударим една бърза четка, ако е нужно.
В Северна Гърция са се изхайлазили, въпреки че и там съм била на не едно и две места, където са почиствали всеки ден.

От изострянето на тона между Зои и Спокойна наистина няма смисъл, но 60 е много, много изгодна цена за апартамент с три спални - навсякъде в Гърция. За август дори звучи нереално.
На юг могат да се настанят двама в студио за 20-30 евро, вярно е. 50-60 е хубав апартамент с една спалня и холо/кухня за трима или четирима - семейство с деца. Другото ми се вижда рядък джакпот, всъщност никога за петнайсет години не съм виждала подобна цена дори през юни и септември, а доста сме обиколяли Гърция...

Иначе в Керамоти виждам, че вземат 60-70 за обикновена стая вече Grinning Ден година храни стана, като на нашето Черноморие.

Ivelina666,
избягвайте Кавос. Според мен - и Рода. Там са масивните английски групи. Като цяло западната страна е по-хубава, но островът е толкова тесен (особено на юг), та няма много значение.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 13:53 от Параход

# 313
Здравейте, тъй като тази година сме решили гръцкото море да бъде на Корфу, бихте ли ме посъветвали къде е най-добре да отседнем? Плануваме 1 седмица да сме там и мисля, че е добре половината дни да сме в южната част, а другата половина в северната, за да може да обходим острова /най-вече плажовете му/. Къде е най-стратегическо на юг и съответно на север? Да е достатъчно оживено, със заведения, пекарни, и т.н., но и да не е прекалено шумно и купонджийско, тъй като сме с деца. Рядко се пише за Корфу, затова ми е трудно да се ориентирам.

Били сме в района на Санта Барбара ( в същия хотел) - много спокойно място, има само няколко хотелчета и таверни и страхотен плаж.
малко по-насевер - Агиос Георгиос, мисля, че отговаря напълно на изискванията.

# 314
  • София
Здравейте!
Началото на септември искаме да отидем на море в Гърция, досега сме посещавали о. Амуляни, доста от плажовете на Ситония, за ден сме ходили до Офринио. Сега ми се иска да се спуснем на юг от Катерини, намирам свободни места за Паралия Скотина, но не и информация относно плажа там. На една снимка виждам едри обли камъни по пясъка, както и на влизане в морето. Има ли някой, който е ходил там, да даде малко повече информация относно пясък/камъни, вълни, дълбочина на морето. Най-вече ме интересува дали е подходящо за деца, макар и не толкова малки /4 и 8г/. По-напред в темата прочетох мнение, че плажът е не лош, но това не ми е достатъчно. Също така, ако някой е обикалял и знае хубави плажове в района, в рамките на 15-20 минути път с кола? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт