На море в Гърция 2017 - III

• 106 964
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря.

# 256
Здравейте, мами. Изчетох почти всичко, което сте писали за Гърция, но не успях да намеря това, което ме интересува. Въпросът е следния: Ще ходим на море в Гърция и на връщане искаме да се отбием до Солун да разгледаме и напазаруваме от пазара. Имам няколко въпроса:
- къде има платени паркинги, как стават нещата със заплащането на паркирането;
- пазарът има ли работно време;
- дали можете да ми предложите някакъв примерен маршрут за обиколка на центъра на Солун, включващ Бялата кула, площада Аристотелис, залива и пазарите, естествено.
Благодаря на отзовалите се.
Ние като сме ходили, винаги сме ползвали паркинга на пристанището. От там по крайбрежната алея е хубав маршрут за разходка до кулата. Може да видите и църквата Св. Димитър - една от забележителностите на града.

# 257
  • София
Привет от Гръцко!

Аз само да споделя отзиви от хотела. На Ситония сме в Acrotel Elea Village, за сега сме доволни, пуснахме си днес All inclusive, че сме с малък злояд звяр и да си пием на басейна на спокойствие. Минусите в хотела са тънките стени, чуваме съседите как хъркат и че няма близо плаж, но пък открихме днес страхотен девствен плаж с огромни сянки от дървета и се наслаждавахме сами на плажа.Взехме си супериор стая с гледка към морето която е за милиони, за мое учудване стаите са по хубави от снимките в нета.  Освен една група румънци и малко сърби(които се оказаха точно до нас) хотела е предимно пълен с французи и се усеща една доста спокойна обстановка

# 258
Sonyaserafimova,
аз обичам моята разходка из Солун да я започвам от пазара/площад Аристотелус. В тази връзка си търсим паркиране около Римския форум. Дълги години успявахме на ул.Олимпоу да се паркираме безплатно, но вече едната й страна е платена, другата евентуално само в ранни зори може да се намери място.
Направих карта с паркингите в района, които съм ползвала или само виждала. https://drive.google.com/open?id=1uq9lhNNyULHu1V-BMn2IJTeXdLk&usp=sharing
Талоните последно купих от една сергия, ще ти я покажа на мапса, не знам, излъгаха ли ме, миналата година беше 1.40 за час, миналия месец ни взеха 1.70. На Олимпоу и Филипоу също се паркира с талони, стига да намериш място. Ето от тази сергия взех талоните, като се завъртиш ще видиш входа за паркинга. https://www.google.bg/maps/@40.6368454,22.9462365,3a,75y,32.75h,91.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1skZP7m5VFvGreDGCDW97rzw!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Разходката има следния маршрут, Римския форум, пазара, площад Аристотелус, от там по крайбрежната до Бялата кула, леко назад по диагонал стигам до пешеходната улица Dim.Gounari, тя минава покрай площад Наварино и стига до Арката на Галерий и Ротондата, обратно по нея, десен завой по Al.Svolou се излиза на гърба на Света София, после направо-направо и стигаш до кръчметата на пазара Simple Smile
Тази разходка може и 3-4-5 часа да отнеме, зависи на колко места ще поспреш да хапнеш, да пийнеш, да се повозиш на корабче. За мой срам от толкова ходения тази година за първи път се качих на туристическите корабчета, които тръгват от Бялата кула, а то било много хубаво, билети няма, трябва да консумираш нещо за минимум 4 евро, на кораб Арго се возихме ние.

# 259
  • София
Почти нашите обиколки Grinning много го обичам Солун. На Арго бяхме и ние миналата година, качиха ни с една мощна група видински баби, та и екскурзовод ползвахме покрай тях.
За тази година съм планирала крепостта и стария град. Дали ще е посилно ходенето пеша от форума нагоре?

# 260
Съмнявам се, че ще е приятно катеренето, питай гугъл за пешеходния маршрут от Trigoniou tower до Ротондата примерно, не са много км, но склонът си е як. Аз преди две години поразгледах картата и си намерих друг път до там, от околовръстното, изход номер 7 и директно там, пътят те води, първо достигаш до горната крепостна стена, в ляво покрай нея и си точно при Trigoniou tower.

# 261
  • София
Съмнявам се, че ще е приятно катеренето, питай гугъл за пешеходния маршрут от Trigoniou tower до Ротондата примерно, не са много км, но склонът си е як. Аз преди две години поразгледах картата и си намерих друг път до там, от околовръстното, изход номер 7 и директно там, пътят те води, първо достигаш до горната крепостна стена, в ляво покрай нея и си точно при Trigoniou tower.
Мерси, освен оттам да започнем и без това ще влезем в града от североизток и после ще слезем към морето.

# 262
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, 3дни ще сме на Тасос и  сега ме изненадаха още два дни да запазя на Халкидики или Кавала .Според вас кое място е по-добре ?

# 263
Привет от Гръцко!

Аз само да споделя отзиви от хотела. На Ситония сме в Acrotel Elea Village, за сега сме доволни, пуснахме си днес All inclusive, че сме с малък злояд звяр и да си пием на басейна на спокойствие. Минусите в хотела са тънките стени, чуваме съседите как хъркат и че няма близо плаж, но пък открихме днес страхотен девствен плаж с огромни сянки от дървета и се наслаждавахме сами на плажа.Взехме си супериор стая с гледка към морето която е за милиони, за мое учудване стаите са по хубави от снимките в нета.  Освен една група румънци и малко сърби(които се оказаха точно до нас) хотела е предимно пълен с французи и се усеща една доста спокойна обстановка
ние бяхме в този хотел преди 2 години и останахме много доволни. Би ли споделила кой е плажа, който сте открили. Ние така и не намерихме хубав.

# 264
    • София
    Caprice той е в ляво от хотела между едни вили, случайно спряхме, точно преди един комерсиален плаж с шезлонги

# 265
    Caprice той е в ляво от хотела между едни вили, случайно спряхме, точно преди един комерсиален плаж с шезлонги
    Може ли да покажеш снимка.  Да събирам материал за следващо пътуване.  Blush

# 266
    https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D1%84%D0%B8%D0%BA
    В сайта на Гранична полиция, секция - Пресцентър има информация за КПП. Обновяват я през няколко часа.
    Здравей ,дай моля те малко разяснение,нещо не можах да се ориентирам: ето сега като пише следното:
    "На българо-гръцката граница на ГКПП Кулата има 3 км колона от изчакващи автомобили на вход."
    означава: 1.вход от Бг към Гърция или вход от Гърция към България,благодаря .
    За да мога да ги тълкувам

# 267
    • София
    https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D1%84%D0%B8%D0%BA
    В сайта на Гранична полиция, секция - Пресцентър има информация за КПП. Обновяват я през няколко часа.
    Здравей ,дай моля те малко разяснение,нещо не можах да се ориентирам: ето сега като пише следното:
    "На българо-гръцката граница на ГКПП Кулата има 3 км колона от изчакващи автомобили на вход."
    означава: 1.вход от Бг към Гърция или вход от Гърция към България,благодаря .
    За да мога да ги тълкувам

Към България Grinning

# 268
    • Варна
    почивка от 25-ти Септември, кой район е подходящ  - обмисляме Корфу и Пелион, може и Ситония, или нещо друго ако предложите. С малко дете на 3г. сме и не ни се иска да е много ветровито, каменисто и дълбоко. Обичаме диви плажове, хубави таверни, но да има и къде да пазаруваме, че с дребния не е опция всеки ден на таверна.

Иска ви се не иска квот каже Дедо - може да става за плаж , може и да ви удави и издуха от дъжд и вярър. След 25ти никъде по Северна Гърция не става за нормално къпане , хеле пък за 3 годишно.

# 269
    Момичета, 3дни ще сме на Тасос и  сега ме изненадаха още два дни да запазя на Халкидики или Кавала .Според вас кое място е по-добре ?
    Само за два дни не си струва пътя до Халкидики, огледай около Кавала, ама то какво да гледаш де като тогава е пълно навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт