На море в Гърция 2017 - III

• 106 060
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Ние в момента сме в Неа Перамос. Тръгнахме наслуки-без резервация в неделя. След кратко търсене попаднахме на хотелче на супер място, но откъм хигиена😟. Ще трябва да го преживея.Ние не се задържаме изобщо вътре. А и за 50е става. Иначе цените са си точно като миналата година. Както и в таверните, така и по бийч баровете на Амолофи.

Привет, ние търсим място в Неа Перамос за 4 човека от 10 до 15 септември, но в букинг има останали само доста солени предложения. Дали ще можем да намерим нещо на място, ако отидем за тогава? Каква е нормалната цена на нощувка на човек там 20-25 евро или?

Поздрави

# 421
  • Пловдив
steli4ka s, ЕЗК си имаме, но и застраховки си правим. ЕЗК е безплатна и се издава за 2 седмици (даже по-бързо).

змия, ще помисля за някой ЗАВОЙ Laughing Извън майтапа - не се сещам за конкретни препоръки. Ликсури хем страшно много ми хареса, хем ми беше малко тъжно заради следите от земетръса. А! На Петани задължително шнорхелинг. Не се сещам за друг плаж с толкова много видове риби до самия бряг. Кси - свободната зона в западната част.

# 422
  • София
Ние тази година минахме само с ЕЗК. Винаги досега съм правила и застраховка. Ама тая година понеже бяхме за по - дълго, пък и имахме ЕЗК, и в реших да не се харча за 4ма души. Добре, че всичко мина Ok. Ама не че го препоръчвам това решение де, има си риск.  Confused

# 423
  • София

змия, ще помисля за някой ЗАВОЙ Laughing Извън майтапа - не се сещам за конкретни препоръки. Ликсури хем страшно много ми хареса, хем ми беше малко тъжно заради следите от земетръса. А! На Петани задължително шнорхелинг. Не се сещам за друг плаж с толкова много видове риби до самия бряг. Кси - свободната зона в западната част.

Давай завои Mr. Green

Шнорхелинг не съм опитвала никога, не знам дали ще се справя.
Параход, благодаря за напътствията.

# 424
На Антисамос има страшно много и огромни риби.

# 425
  • на земята
Относно застраховките, ако имате Европейска здравна карта (мисля, че така се казваше), може да ползвате здравеопазване в целия Европейски съюз. Издава се към здравната каса, право имат всички здравноосигурени лица като има малка такса при издаването. Издаването й отнема време, чака се. Все се каня да си издам такава...
Мисля,че е валидна само една година такава карта,а за децата мисля 2до 5 години ако са под 18 год. беше,но не съм сигурна.Скоро приятелка си прави заминаваше за чужбина дългосрочно Peace

# 426
  • София
За децата валидността на ЕЗОК е 5 год.

# 427
  • София...........
Момичета,
кои плажове(2-3) са хубави- пясък и сравнително бавно да става дълбоко на Касандра, като изключим Сани? Сани още ли може да се влезе срещу заплащане и каква е цената?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 428
  • София
Плажът Крусо е пясъчен и плитък.

# 429
Подкрепям мнението за турския ресторант на пътя, преди Сандански, много хубава кухня. На Голчев хич не съм фен, нито кухня, нито обслужване.
По повод каяците, преди няколко дни в Ираклица се изви вечерта една буря, две девойки с каяци бяха в морето, завело ги вълнението в рибарските мрежи и се оплели там, там и нощували. Сутринта ги видяхме пак като излизаха и разказваха. Фен съм на каяка, иначе, без такива преживявания Simple Smile

# 430
Относно застраховките, ако имате Европейска здравна карта (мисля, че така се казваше), може да ползвате здравеопазване в целия Европейски съюз. Издава се към здравната каса, право имат всички здравноосигурени лица като има малка такса при издаването. Издаването й отнема време, чака се. Все се каня да си издам такава...
Мисля,че е валидна само една година такава карта,а за децата мисля 2до 5 години ако са под 18 год. беше,но не съм сигурна.Скоро приятелка си прави заминаваше за чужбина дългосрочно Peace
Една година за пълнолетни и 5 за непълнолетни или до нолавършване на 18.
Такса не съм плащала.
Във всеки клон на ДСК може да се издава.
И въпреки това без здравни и асистънс за колата не излизам в чужбина.

# 431
  • София
За ЕЗОК - издава се безплатно, но срокът е 2 седмици. Пластиката може и да стане готова по-рано, може и да не стане. Аз съм подавала заявления за нашите карти в Банка ДСК.
Ако нямате време да чакате - може да поискате временно удостоверение, което върши същата работа като картата, но важи за срок от 2 или 3 месеца (не помня точно). Издава се на следващия ден след подаването на заявлението. За София - на ул. "Енос" № 10 .

# 432
Отдавна съм проверявала - да кажем преди две-три години - и покритието на ЕЗОК беше много базово. При по-сериозен инцидент едва ли би покрило цялото лечение. Винаги имам и ЕЗОК, и здравна застраховка (+лична отговорност, застраховка на документи и портфейл, правна помощ), и застраховка с асистънс за колата, за да ни е спокойно. Обикновено купувам онлайн на Generali, но никога не ми се е налагало да ги ползвам за щастие, та не мога да коментирам доколко са услужливи при нужда.

Много съм risk-averse и съм склонна да си плащам за спокойствието.  Blush

# 433
Като стана въпрос за авто-асистанс, аз принципно правя в Алианц и досега слава Богу не се е налагало да я ползваме. Имате ли наблюдения при коя компания е най-добре да се прави тази застраховка, коя покрива повече неща и съответно при щети как се държи?

# 434
Не е важно коя е българската компания, а кой е асистансът и да се четат условията на договора. Принципно са Корис и Акса. Аз досега винаги съм уцелвала застраховки към Корис, т.е. с еднакви условия (за щастие, не съм ги ползвала). Но има хора, които са ги ползвали при нужда и могат да споделят опит.

А принципно спешната помощ в Гърция е безплатна и не си правят устата да искат да пари, така че ЕЗК не ми се струва особено полезна.
Застраховките са по-удобни от гледна точка на това, че ги приемат напр. частните кабинети по курортните селца, където болници няма.

Общи условия

Активация на акаунт