На море в Гърция 2017 - III

• 106 065
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Zoli, не знам дали си хванала панаира и се чудя как се вързах да отидем, беше ужасно пренаселено с народ. На Амолофи скоро ходихме на Рива, беше много прилично. В петък мислим да ходим пак натам, че тази година не сме много, тръгваме за Амолофи и спираме в Ираклица Simple Smile
Търся за мои познати нещо в Перамос, в рамките на 50€, но нищо не намирам.

# 406
  • Варна
Възможно ли е да се намери стая  без резервация в района на Аспровалта за този петък и събота примерно?

Що пък да не е възможно - чудеса всякакви.В разгара на сезона , средата на август ,  баш па уйкенда когато целия Балкански полуостров се е нагъчкал по плажовете на Северна Гърция , че и по черноморието как да се надяваш на късмет , тишина и спокойствие и да не е навсякъде г** до г** Simple Smile

# 407
Дами, здравейте. И нашата почивка наближава, нямам търпение вече. Ще сме в Олимпиада. Моля, кажете кои са хубавите плажове в района - обичам плажове с чадъри, шезлонги, чисти, не много хора,без камъни и таралежи.  Четох по-напред за някакъв плаж, нещо Блу беше. Някакви интересни забележителности в района има ли? Май родното място на Аристотел е близо  newsm78 И още нещо да попитам - имате ли идея за хубава кръчма за обяд по път? От София пътуваме, през Благоевград ще минем  newsm78

Благодаря предварително  Hug

# 408
Възможно ли е да се намери стая  без резервация в района на Аспровалта за този петък и събота примерно?

Що пък да не е възможно - чудеса всякакви.В разгара на сезона , средата на август ,  баш па уйкенда когато целия Балкански полуостров се е нагъчкал по плажовете на Северна Гърция , че и по черноморието как да се надяваш на късмет , тишина и спокойствие и да не е навсякъде г** до г** Simple Smile
Наясно съм със ситуацията в Гърция по това време.Всяка година почиваме с резервация ,най-вече в различни места на Ситоня.Аз питам ,обаче хора ,които са се престрашили да тръгнат без запазена квартира.Познати на мои приятели преди 2-3 дена са си намерили по този начин хубаво студио ,не съм сигурна,но мисля ,че в района на Неа Плагия.На 1,5км от плажа,но при наличие на   кола  няма значение.Вчера Zoli писа,че са си намерили в Неа Перамос. Затова питам,не сме ходили в Гърция през август без резервация досега(извън сезона ,обаче почти никога не сме правили резервация) ,но чувам оттук- оттам,че не е невъзможно,особено ако човек не държи да е непосредствено до плажа(както ние в случая,поради поради малкото дни и натоварения сезон).

# 409
  • София
Ние ще тръгнем така в събота пък каквото дойде. Ако не стане, ще се изкъпем в морето и се прибираме в България. Ще ви пиша Simple Smile

# 410
  • Burgas, Bulgaria
Само информативно - направих застраховка за 5 човека за 6 дни и ми излезе 20лв. За 10минути е готова и освен здравна,включва и още работи .Изненадах  се  мислех ,че ще е доста  повече като пари говоря .

# 411
  • Пловдив
Е то зависи с какво покритие си направила - може да е 5000, може да е 50000 евро Simple Smile

# 412
  • UK
Аз пробвах на Алианц онлайн да направя, иска ми кредитна карта, с обикновена дебитна става ли? И ми даде два варианта само, като евтиният е 40 лв за семейство с две деца.

# 413
  • Burgas, Bulgaria
5000+ 1000 в  евро е покритието,минимално е това.

# 414
Дами, здравейте. И нашата почивка наближава, нямам търпение вече. Ще сме в Олимпиада. Моля, кажете кои са хубавите плажове в района - обичам плажове с чадъри, шезлонги, чисти, не много хора,без камъни и таралежи.  Четох по-напред за някакъв плаж, нещо Блу беше. Някакви интересни забележителности в района има ли? Май родното място на Аристотел е близо  newsm78 И още нещо да попитам - имате ли идея за хубава кръчма за обяд по път? От София пътуваме, през Благоевград ще минем  newsm78

Благодаря предварително  Hug
Здравейте, в началото на юли бяхме на почивка в Олимпиада. Плажът пред нашият апартамент беше приличен без да е УАУ- пясъчен, плитко море, почти без хора. Има ивица в морето на около 20м с камъни и таралежи съответно, но за нас не беше проблем. След нея пак само пъсък. С аква обувки влизахме защото скачахме от кея и ни беше спокойно. Ние плажувахме под таверна Манолис /препоръчвам я горещо/. Ориентир за тази част на плажа, а и за Манолис е кеят, от него на юг плажът е хубав. Наоколо хубави плажове има на юг от селото, всички са пясъчни, но на някой има камъни във водота. Забележителности чак не мога да кажа, че има. За хубава кръчма мога да препоръчам в Сандански "При Голчев", винаги ходим в нея отивайки и прибирайки се от Гърция. Намира се при санаториума. Ако имаш още въпроси, насреща съм. Приятна почивка.

# 415
  • София
Преди 2-3 години бяхме на Кефалония, но не остана време за полуострова, на който са Петани и Ликсури.
Сега планираме да се насочим основно натам, а ако остане време да посетим и други части от острова.

Давайте акъл какво да (не) пропуснем?
Вече имаме каяк, така че ме вълнуват и хубави пусти плажове, които са достъпни само по вода.

# 416
  • София
Аз пробвах на Алианц онлайн да направя, иска ми кредитна карта, с обикновена дебитна става ли? И ми даде два варианта само, като евтиният е 40 лв за семейство с две деца.

Обадете се на контаткния център на Алианц и питайте около вас къде може да се направи застраховката, на нас 5 места ни намериха, но имаме кредитна и я направихме онлайн

# 417
Ева Николова,
Относно хубаво похапване на път за Гърция горещо препоръчвам турския ресторант в близост до Сандански. Нарича се Търкиш кебап, намира се направо на пътя за Гърция ( от другата страна се пада ако пътуваш за Гърция), точно  до отбивката за с. Плоски, до бензиностанция Шел. Всичко готвят пред теб, традиционни турски ястия на грил и пещ и най вече кебапи, хляба е уникален, пече се на пещ и ти го носят на едни големи дъски, чобан салата-подобна на шопската, но с интересни сухи подправки.... арабска леща.
Цените са прилични. Обожавам това място.

# 418
Относно застраховките, ако имате Европейска здравна карта (мисля, че така се казваше), може да ползвате здравеопазване в целия Европейски съюз. Издава се към здравната каса, право имат всички здравноосигурени лица като има малка такса при издаването. Издаването й отнема време, чака се. Все се каня да си издам такава...

# 419
Давайте акъл какво да (не) пропуснем?
Вече имаме каяк, така че ме вълнуват и хубави пусти плажове, които са достъпни само по вода.
От по-лесните - Петани, Кси, Лепеда, Атерас. В "гънката" между двете части на острова, около Зола, има няколко малки плажа, достъпни с кола и пеша. Последният, Фтери - само с лодка.
Основният плаж, който не е достъпен отгоре след земетресението, се казва Платя Амос, в най-западната част на полуостров Пали. Разрушени са стълбите и не са възстановени, поради все още съществуващ риск от срутвания. https://plus.google.com/photos/photo/115846618637485307980/6441855801243432018
С каяк може и да е възможно. Но е далече от всичко, не знам откъде ще заходите евентуално да плавате.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 15:47 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт