На море в Гърция 2017 - III

• 106 966
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте,  почитатели на Гърция!
От 5 години ви чета доста активно,  с изключение на последните 7-8 месеца. Благодарение на вас се влюбих в Йонийските острови,  била съм на Квфалония,  Закинтос и Лефкада, на последните два по два пъти,  по стечение на обстоятелствата Simple Smile. Сега се опитвам да организирам почивка в периода 1-11 септември,  малката подробност е бебе на 8 месеца. До момента сме пътували на разстояние от около 500 км. безпроблемно,  склонни сме да увеличим още малко километрите,  стига да си струва. Имам нужда от помощта ви,  просто стоя и се взирам в картата на Гърция и не мога да реша кое е нашето място. Обичаме спокойните плажове,  изобщо не държим да са пясъчни,  няма проблем да пътуваме до плаж всеки ден, обичаме гръцката храна и хапваме в таверни. На предишни почивки сме обикаляли постоянно,  сега с бебе едва ли ще е така. Вероятно е разумно да има по-голям град и болница наблизо. Ще съм благодарна да ми дадете съвет. Имаме добър приятел грък,  той ни препоръча южен Пелопонес ,  но аз не се навивам на толкова дълъг път. Тази вечер отново говорихме и даде идея за Пелион,  по-точно района на Милина. Не мисля,  че ни е нужен плитък плаж тази година,  бебето още няма да е проходило,  макар че пълзи и се изправя вече Simple Smile Моля,  родителите с по-големи деца да кажат дали имам право.
Благодаря за съветите предварително!

# 271
  • София
Момичета, 3дни ще сме на Тасос и  сега ме изненадаха още два дни да запазя на Халкидики или Кавала .Според вас кое място е по-добре ?
Само за два дни не си струва пътя до Халкидики, огледай около Кавала, ама то какво да гледаш де като тогава е пълно навсякъде.
Не е пълно! ПЪЛНО е със свободни места в Неа Перамо и Неа Ираклица! Даже на поносими за годината цени! Пак зависи какво, кога  и за колко време ви трябва! Не обичат много да дават за ден-два...
Вижте и тук https://www.facebook.com/Greeceholiday/?hc_ref=ARR2gLirGgwTa9dFf … 6Vk97Fo5r8-PjPv4w

# 272
  • Sofia
Благодаря на всички за съветите и насоките за почивка след 25-ти Септември. Пелион отпадна. Датата ни ще е що-годе фиксирана, но мисля да отложа резервацита за последния мамент, или да направя 1-2 резервации и да отменя в последния момент в зависимост от прогнозата. Ще се огреждам за Корфу или района около Врахос, в краен сучай Никити, за да можем според прогнозата да пътуваме насам натам и да има какво да правим в случай че не става за плаж. В интерес на истината преди 4 години имахме трахотна почивка в края на Септември на Тристаника, близо до Торони, та се надявам и тази година да ни излезе късмета. Надявам се да имаме 3-4 дни за плаж, останалите ще отделим за разходки с корабче и обиколки. А ако е трайно лоша прогнозата - просто няма да тръгнем и ще отидем някъде  в Бг.....Искаше ми се да мога да организирам  и планира по-отрано, но явно ще е екшън план в последния момент.

# 273
Здравейте,  почитатели на Гърция!
От 5 години ви чета доста активно,  с изключение на последните 7-8 месеца. Благодарение на вас се влюбих в Йонийските острови,  била съм на Квфалония,  Закинтос и Лефкада, на последните два по два пъти,  по стечение на обстоятелствата Simple Smile. Сега се опитвам да организирам почивка в периода 1-11 септември,  малката подробност е бебе на 8 месеца. До момента сме пътували на разстояние от около 500 км. безпроблемно,  склонни сме да увеличим още малко километрите,  стига да си струва. Имам нужда от помощта ви,  просто стоя и се взирам в картата на Гърция и не мога да реша кое е нашето място. Обичаме спокойните плажове,  изобщо не държим да са пясъчни,  няма проблем да пътуваме до плаж всеки ден, обичаме гръцката храна и хапваме в таверни. На предишни почивки сме обикаляли постоянно,  сега с бебе едва ли ще е така. Вероятно е разумно да има по-голям град и болница наблизо. Ще съм благодарна да ми дадете съвет. Имаме добър приятел грък,  той ни препоръча южен Пелопонес ,  но аз не се навивам на толкова дълъг път. Тази вечер отново говорихме и даде идея за Пелион,  по-точно района на Милина. Не мисля,  че ни е нужен плитък плаж тази година,  бебето още няма да е проходило,  макар че пълзи и се изправя вече Simple Smile Моля,  родителите с по-големи деца да кажат дали имам право.
Благодаря за съветите предварително!

За Пелион, ние тази година сме се организирали точно за този период, така че не мога да дам конкретен отзив.
Но първата година на море с малкия ( беше на 5 месеца), бяхме на Никити - отново същия период и останахме доволни. Друго място, което мога да препоръчам е о. Амулиани, Тасос, все местенца подходящи за малки деца. На юг от Катерини, по т.н. Олимпийска ривиера, също може да проверите. Пелопонес е страхотен, но доооста далеч за път с 8 м. бебе.

# 274
  • Пловдив
Портокалкова, при така описаното и ако се спираш на Пелион, аз бих избрала Афисос по следните причини:
    - близо е до Волос, т.е. пътят се скъсява, а и има болница
    - много приятно градче/селце с доста местни жители, така че няма да е пустош през септември
    - хубави таверни, които не са само сезонни
    - възможно за разходка с количка покрай брега
    - 2 плажа в двата края - един с камъчета и един пясъчен (пред Коста Кали), плитка, чиста и вероятно топла вода
    - намира се на западния бряг, така че се предполага да е неветровито
Имай предвид, че самото градче е нагоре по склона. Ние бяхме почти в центъра (до площада и морето), а наши приятели бяха в къща на високото. Чудесна гледка, но трудно паркиране и трудно придвижване с деца по тесните улици.

# 275
Да, с бебе на 8 месеца няма никакво значение плажът! (Нашето въобще не искаше да влезе в морето на тази възраст, къпеше се в надуваем басейн). Но има голямо значение релефът на мястото, за да можете спокойно да се разхождате с количка и да си прекарвате вечерите.
Милина е много симпатично градче, обаче няма плаж изобщо. Волос със съответната болница е на около час-час и малко. Афисос е по-близо, но на мен лично не ми харесва, а и както Jul ти пиши, е на баир. Според мен погледни и Лефокастро, то е между двете. Селото е малко, спокойно, една дълга улица, по която през септември почти няма да минават коли, ще се разхождате без проблем, 3-4 таверни, малко "частно" плажче с камъчета и пясък. Няма магазини, но на 4 км във вътрешността е Аргаласти, което е общинският център и там има супермаркети, аптека, още таверни и всичко необходимо.
Като цяло, Пелион става, но и с известни уговорки поради спецификите на релефа. На изток не го гледай заради възможността от ветрове и големи вълни, не е приятно да се стои дори на сушата тогава.
Щом си фен на Йонийско море, съветвам те да огледаш и континенталното крайбрежие там. Има подходящи места.

# 276
  • Варна.....
Планували сме почивка в началото на септември в района на Вурвуру. Исками се обаче да си взема и сърфа и търся мнения за вятъра и местата за каране в района.

# 277
  • София
Планували сме почивка в началото на септември в района на Вурвуру. Исками се обаче да си взема и сърфа и търся мнения за вятъра и местата за каране в района.

Карала съм катамаран в Ситония в началото на септември. Ветровете са малко дефицитни там, за ентусиаст като мен става, но за страстни сърфисти е малко скучно.

# 278
  • Sofia
Понеже имаме един лек спор с МЛ, да се допитам до вас. Laughing Във водите около Крит бродят ли опасни за човека акули? Аз му обяснявам, че няма от какво да се притеснява, той нещо се е филмирал и казва, че няма да влиза на дълбоко. Mr. Green

# 279
Момичета, 3дни ще сме на Тасос и  сега ме изненадаха още два дни да запазя на Халкидики или Кавала .Според вас кое място е по-добре ?
Само за два дни не си струва пътя до Халкидики, огледай около Кавала, ама то какво да гледаш де като тогава е пълно навсякъде.
Не е пълно! ПЪЛНО е със свободни места в Неа Перамо и Неа Ираклица! Даже на поносими за годината цени! Пак зависи какво, кога  и за колко време ви трябва! Не обичат много да дават за ден-два...
Вижте и тук https://www.facebook.com/Greeceholiday/?hc_ref=ARR2gLirGgwTa9dFf … 6Vk97Fo5r8-PjPv4w

Може ли да се разчита човек спокойно да запази от тук? Предлагат хубави неща, но сигурно ли е? Аз от три седмици не мога да намеря нищо. Попадам или на пълни дупки, или цените са космически. Всичко нормално отдавна е резервирано.

# 280
Няма изобщо акули в Средиземно море Simple Smile

# 281
  • Пловдив
Е как, от тези, дето се ядат няма ли Simple Smile

# 282
  • София

Може ли да се разчита човек спокойно да запази от тук? Предлагат хубави неща, но сигурно ли е? Аз от три седмици не мога да намеря нищо. Попадам или на пълни дупки, или цените са космически. Всичко нормално отдавна е резервирано.
Питала съм ги за цени, но съм съм резервирала през тях, а директно със собственик. Но виждам, че хората ги ползват и са доволни. За цените..., така е, но ние си знаем. И на Лозенец са такива. Дупки в Неа Перамо не съм намерила, ама може да не съм търсила достатъчно.

# 283
  • Sofia
Е, как да няма акули, момичета. Simple Smile Има; работата е, че броят им прогресивно намалява, поради редица фактори. Даже големи бели акули е сигурно, че има, плюс още няколко опасни за човека вида. Не е там въпросът, обаче. Аз не искам да го убеждавам, че няма акули в Средиземно море, а че не съществува почти никакъв реален шанс да попадне в челюстите на някоя от тези "мили" рибки. Laughing

Параход, ти да не би това да го написа иронично, че сега се замислих? Mr. Green Демек, да е бъкано с акули?!

# 284
  • София
Акули съм виждала само на Карибите и по плажовете в Маями. Аз поне. Тук май, Черно Море и Средиземно няма. Или аз не знам да има. Черно море например е едно от най - безопасните морета в света. Това го знам от стари моряци и пътешественици. Подозирам,  че Средиземно море е с подобна "слава".

Общи условия

Активация на акаунт