Искам да кажа ... (132)_24.07-30.07

• 50 521
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 1 020
Днес гледах идеи за домашен сладолед от плодове и сметана май беше. Мари, ако имаш рецепта метни.

# 1 021
Добро утро!

Ще стане скоро Добър ден, но аз станах преди малко. Наспах се добре. Снощи гледах филми до късно. Пускам си кафе и общо-взето днес няма да правя нищо. Дори пералня няма да пускам, няма дрехи за пране. Ще ходим на плаж после. Няма да готвя, има ядене. Домашен сладолед не съм правила и честно казано не ми се занимава. На връщане обаче ще вземем голяма кутия, да има за тези дни.
Неделя е, релаксирайте. Simple Smile Работата няма да избяга.

# 1 022
Нямам, Даун, но сега събирам рецепти за домашна бисквитена торта. Да направя нещо за моя рожден ден. Какво ли не гледах и май ще е това. С маскарпоне, заквасена сметана, и жълтъци (минати на водна баня) с малко подсладител. Белтъците също ще ги ползвам под формата на сняг. Ти, за най-сигурно му направи сорбе.

# 1 023
  • Germany
Много пишете! Един ден да не вляза и нямате изчитане...
При нас лятото се завърна, да видим до кога. Вчера водихме големият на урок по латински, че покрай боледуванията тази учебна година, беше поизпуснал и му трябва малко помощ. После се размазахме в градината на един приятел, чиято дъщеря имаше рожден ден. Прибрахме се в 12,00 и децата още спят. След час ще ги будя, че от 12,00 са на карате. Не мен пак ми се подул венеца до един зъб... Жабуря с вода за уста и се моля до утре да е по добре, че иначе пак ще ходя по зъболекари. На малкото му се отчупи парченце от един зъб и отдолу се вижда доста голям кариес. Утре ще звъня на зъболекаря му да го взима веднага, защото след 2 седмиции сме ваканция. Много се ядосах, защото бяхме на контрола преди месец и уж висчко било наред, а кариеса си е голям и не може да е станал за месец. За 2ри път имаме такава ситуация и смятам септември да го сменя. Допивам си кафето и подхващам къщата.
Хубава неделя на всички! Simple Smile

# 1 024
Алечка, пак такава една вкусна рецепта нямаш ли и за пълнените патладжани?

Имам Grinning Мале, да ме прочете мама, че доживях рецепти да споделям Mr. Green
Пълнени патладжани:
Режа патладжаните на две, като лодка да станат после, и посолявам да им излезе горчилката. После ги издълбавам яко. Задушавам лук (в свинска мас) и мятам каймата, да се раздроби. После прибавям и изстърганото от патладжана, което съм наситнила. Задушавам до почти пълна готовност на плънката.  Може да се сложат и чушка, морков, някоя гъба,  домат, зависи колко ти е каймата. Аз не слагам, защото обичам да са с повече кайма. Пълня издълбаните патладжани с плънката. После заливам със сос бешамел, който отново правя с животинска течна сметана и малко прясно мляко. Сосът правя доволно гъст, за да не се разлива от патладжаните. Пека, докато сосът хване коричка. После ядеш и ревеш Grinning

Мери, мъжът ми върна дрехите и взе ваучер. После, обаче, ми се извини и каза, че са щели да бъдат харесани, защото рожденикът беше облечен с подобни. Хак да му е, че спори с мен Grinning Ама беше много сладък, защото закъснявахме. Къпем се и обсъждаме подаръка, той казва, че не му харесва. Викам, като не ти харесва, аз докато се оправям ще идеш да го смениш. Почва да бърза той, щура се насам натам и се сепва. Трябва да си извикам такси! Викам защо бе, любими, нали имаме кола Grinning Та тъй.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 11:33 от Алечка

# 1 025
Ха ха, Алич, много сте сладки, а този пълнен патладжан ще го направя тази седмица. А може ли на половина да ги нарежа и издълбая като лодка?
Аз забърках крекери и сега ще ги разточа и ги мятам във фурната.

# 1 026
Установих какъв кеф е да живееш в затворен комплекс, дацата бягат насам натам....ти с коктейл в ръка. Племенника ми ми прави, уж само мента имаше, а се оказа и водка. За човек дето не пие се оказа бомба.
Днес изпращам едни гости, чистя след тях, посрещам др гости. Между временно трябва да изчистя и апартамента за гисти и нашия, и се оказа, че и с децата на кино ще ходя. А детето е поканило децата на целия комплекс.

# 1 027
Добро утро Simple Smile Аз правя нуга сладолед по рецепта от блога cook with a smile. Много подборно е обяснено (като за човек с две леви ръце като мен) и става супер.  Скоро пак ще направя.
Титина, споделям мнението ти Simple Smile Приятно кино, какво ще гледате?

# 1 028
Може ли линк за нугата, че през телефона кофти Confused Днес ще ме боядисва щерката, стискайте палци

# 1 029
  • София
Добро утро!

Даун, че кога мина това време, сякаш вчера ти беше тъжно, че сина ти заминава, пък станало време да се прибира. Но и вярно, че на чужд гръб е лесно.

Колкото и да отлагах е време да свърша малко домакинска работа, че мъжът ми ще цъфне след няколко часа. Мари на мое място за половин час да е развъртяла това, което ме чака, а аз все още блея безцелно в пространството.

Аз съм набелязала новия филм с Кевин Спейси, но му забравих името. С мъжа ми ще отидем през седмицата да го гледаме. Малко сме трудни да си харесаме един и същи филм, но Спейси е любимец и на двама ни.

Оф, пускам музика и започвам с гадната дейност. Имам само за подреждане, не за чистене, плюс една пералня.

# 1 030
Ден за събиране на багаж за лятото. Трябва да предвидя всяка дреболия за 5 човека за 5 седмици, планина и море, в точно определени килограми.  Тренирана съм, ще се справя.

# 1 031
Тони, плашещо бързо минава времето напоследък. Имам чувство, че вчера дойдохме, а другият месец ще станат 9 години, а какво остава за месец. Малко ми е едно такова, леко носталгично.

Сбъдваща, успех. Аз се справям лесно с багажа, но не и за 5 човека.

# 1 032
Ха ха, Алич, много сте сладки, а този пълнен патладжан ще го направя тази седмица. А може ли на половина да ги нарежа и издълбая като лодка?

Да, да аз това имах в предвид, като лодка, ама толкова ме бива в обясненията Grinning

Тони, баш на твойта съм... От около час се мъча да се надигна от дивана. Ама ставам вече, защото то нас си чака...

# 1 033
Сега като прочетох бисквитена торта и ми се дояде много. Crazy Не съм правила скоро. Нямам обаче всички нужни продукти, а не ми се ходи до магазина сега. Може на връщане да напазаруваме. Аз като правя обикновено я оставям цяла нощ в хладилника, да стегне хубаво. Та вероятно чак утре ще я опитаме.

Даун, станаха ли крекерите? Simple Smile

# 1 034
Зачислявам на всеки по един малък куфар ръчен багаж, там трябва да влязат дрехи, бельо, бански и книги. Един голям куфар за обувки, козметика, подаръци. Отработено е, само да са в настроение да помагат, справаме се за час-два.

Общи условия

Активация на акаунт