Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юли 2017, 20:48 ч.

Търся филм, сериал... – Тема 9

 • 86 606
 • 630
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 25
Благодаря, Белослава, запретвам ръкави и започвам да търся. Но на пръв поглед няма заглавие, което да прилича на руско. А филмът беше руски, с български субтитри. Бяхме на гости на една приятелка, телевизорът й работеше, загледахме се, но бяхме пропуснали началото. Не можахме много да се съсредоточим, защото и децата вдигаха голяма шумотевица. Майката на приятелката каза, че го е гледала преди 30-35 години, бил съветски, но също не помнеше заглавието. Понеже и двете с приятелката сме запалени на тема музика, книги и филми, ровим като кокошки в нета, но без успех. А ни се иска да го намерим и да го изгледаме на спокойствие без децата. Благодаря още веднъж, дано да имам късмет.

# 31
 • Мнения: 40
Скрит текст:
Много филми търся аз. Някои съм им отделил часове ровене в интернет , но безуспешно.
Ще сложа тук само някои от тях.Повечето съм ги гледал като малък и са старички.
1-Двама мъже с микробус, поставиха устройство на стъклото на една сграда и после пуснаха лазер към него за да подслушват намиращите се вътре. Един от тях , обаче вдигна бутилка (или чаша) с вино , и през нея видя лазера. Последва гонитба на буса, единият мъж скри записа сред касетките на ... детето си май беше. Другия май го убиха.
После се оказа , че е било заговор за бомбен атентат на кола. Нещо такова.
(в интернет попаднах на англоезичен форум в който един човек издирваше този филм, но никой не беше споделил)
2-Пилоти на изстребител.Бяха им правили някаква психоманипулация да ги контролират с числа. При определена заповед им показваха в шлемовете определено число и те действаха безпрекословно. Ако не се лъжа 666 беше да се самоубият.
3- Филм за малък космически кораб. Участват и деца. Бяха ги намерили.Помня финалната сцена , където са в болницата и космическия кораб (с големина на орех) най-после успя да излети, но в последния момент един мъж се опита да го хване. Той направо мина през ръката му и проби дупка.
(НЕ става дума за широкоизвестния филм със живите космически кораби Batteries not included)
4-това може би е серия от някой сериал. Имах съмнения за Стар Трек и още два сериала, чел съм им описание на сериите, никъде няма такова нещо.
Докато летят в космоса, срещат един космически кораб стар, със старомоден реактивен двигател. А науката вече използва свръхсветлинни двигатели. Май нещо го поправяха , на борда имаше голям екипаж. Предложиха им да им сложат свръхсветлинен двигател ама те май отказаха. А проблемът беше, че със този реактивен двигател вдигаха доста голяма скорост и така за екипажа времето вървеше по-бавно , а всички останали остаряваха бързо. Корабът приличаше на обикновена ракета но с огромни дюзи отзад.
5- Действието се развива  в една къща. Къщата попада в някаква черна мъгла , която лека полека влиза през прозорците и превзема стая по стая. Тези вътре май бяха деца и се мъчеха да открият причината за всичко. Мислеха, че едно от момичетата е причината и я приспаха, но после се оказа, че тя ги е спасила като е пренесла къщата в някакво изолирано пространство. И накрая си спомням че връщането им беше мигновено , с лекота.
Мяркат ми се и разни неща - магии , кръгове на земята, защитни заклинания... вещици... Не знам обаче дали не меся филмите Simple SmileПървият ми прилича на "Обществен враг", виж трейлъра дали не е той:
https://www.youtube.com/watch?v=AoNT6u3mQew

Там имаше скрита касетка сред вещите на детето. И двама мъже с разни шпионски джаджи, като единия го убиват (Джийн Хекман), а Уил Смит наистина разкрива някакъв голям заговор.

Това с миниатюрния кораб и изгубените деца ми е нещо смътно познато, сещам се за няколко филма, в единия има такъв миниатюрен кораб - Вътрешен космос, напомня ми и на Изгубени в космоса, също и на Деца шпиони, но няма в нито един 100% съвпадение с описанието ти.

Интересно ми е и за мъглата в къщата защо не мога да се сетя, в моя жанр звучи. Останалите - с пилотите и космическите кораби, са ми извън интересите.

"Обществен враг" му видях трейлъра - много раздвижен филм ми изглежда, а и Уил Смит ?!?!? . Не мисля, че участва в моя филм. А и прекалено много джаджи и общественост.
Филма който търся е по-обикновен, с по-малко актьори и повече уединеност в действията - не толкова много хора, шпиони и прочие.
За миниатюрният кораб : не е "вътрешен космос", не е "изгубени в космоса". За този филм не помня нищо друго освен финала. Знам че децата помагаха на извънземните и ги криеха от възрастните и толкоз. Как и с какво са помагали - бяло петно Simple Smile

# 32
 • Мнения: 1 566
Аз от много време на сам не съм виждала нов филм ,който да ми задържи вниманието повече от 20 мин. Предпочитам някой любовен ,тъжен ,който да гледам сама някой следобед ,семеен подходящ и за деца или нещо преключенско .Имам чувство ,че всички хубави филми съм ги изгледала докато бях бременна за 6 м.

# 33
 • Мнения: 1 822
Hooten and the Lady Wink

# 34
 • Мнения: 1 566
Ще го видя благодаря ви

# 35
 • софия
 • Мнения: 260
търся сериала General Hospital със субтитри, както и Hooten and the Lady . някой може ли да помогне? благодаря?

# 36
 • Мнения: 1 822
втория няма бг субс.

# 37
 • Мнения: 25
Здравейте! Мъча се да се сетя заглавието на един съветски филм, но не мога. Моля, помогнете!
Разказва се за един млад певец, който попадна при добър учител и започна да учи класическо пеене. Стана много добър певец. Финалът е много характерен: той имаше самостоятелен концерт в препълнена зала и в този момент му съобщиха, че учителят му е починал. В негова памет изпя Аве Мария, мисля че на Бах. Вълшебно изпълнение, по-добро не съм чувала. В това време съпругата на учителя слушаше концерта по телевизията, държеше в ръцете си домашното кученце и му казваше: "Това е за татко!" Много трогателно.
Ако някой ми помогне да се сетя заглавието и каквато и да е друга информация за филма /например името на певеца/, ще му бъда много благодарна.

Здравейте, никой ли не го е гледал този филм и никой не ли не се сеща за заглавието му?

Здравейте! Ето тук има списък на (уж) всички филми, в които присъства Аве Мария Simple Smile Поразтърсих, но са доста, а в момента нямам време, затова оставям линк, ако желаете да ги проверите в Гугъл. Предполагам ще намерите каквото търсите. Ето линк: https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070205100901AAnap4g

За съжаление в този списък го няма филма, който търся. Благодаря все пак!

# 38
 • софия
 • Мнения: 260
а първият? /намерих го в един сайт, уж безплатни, но иска регистрация с карта, вкл. 3-те цифри на гърба на картата:frowning1:/

# 39
 • Мнения: 9 051
Аз от много време на сам не съм виждала нов филм ,който да ми задържи вниманието повече от 20 мин. Предпочитам някой любовен ,тъжен ,който да гледам сама някой следобед ,семеен подходящ и за деца или нещо преключенско .Имам чувство ,че всички хубави филми съм ги изгледала докато бях бременна за 6 м.

      Харесваш ли руско кино?
Бих ти препоръчала "Райские яблочки"- сериал с хубава музика-любовен, семеен, тъжен.
Подобен е и "Цвет черемухи" , дори артистите са повечето едни и същи. Предполагам , има субтитри на български, аз го гледам в оригинал.

# 40
 • Мнения: 1 566
Не съм гледала руски филми ,ако са смислени ще ги гледам къде ги има ,за да ги изтегля ?

# 41
 • Мнения: 1 566
Не съм гледала руски филми ,ако са смислени ще ги гледам къде ги има ,за да ги изтегля ?

# 42
 • Мнения: 1 822
с The Wire може да ти стане тъжно ако се замислиш за животите им и голямата игра (ама предполагам няма да ти стане тъжно).

FNL е добър.

# 43
 • Мнения: 9 051
Не съм гледала руски филми ,ако са смислени ще ги гледам къде ги има ,за да ги изтегля ?

Аз ги гледам направо в YouTube

Смислени са, задълбочени и с превъзходна игра.

# 44
 • Мнения: 25
Не съм гледала руски филми ,ако са смислени ще ги гледам къде ги има ,за да ги изтегля ?

За руски или съветски филми говориш?
Руски филми /след промените/ има много добри, но аз ще ти посоча някои по-стари съветски, които са невероятни:
1. Сибириада
2 Летят жерави
3. Балада за войника
4. Сенките на забравените прадеди
5. Съдбата на човека
6. Четиридесет и първия
7. Бялото слънце на пустинята
8. Соларис
9. Сталкер
10. Таборът отива към небето
11. Калена Алена
и стотици други, един от друг по-хубави. Гледала съм ги всичките, харесвам ги, но нали знаеш - вкусовете на хората са различни. Някои казват "Не!" само защото са съветски, но предразсъдъците ходят по хората, а не в гората. Ако искаш да намериш нещо, просто напиши заглавието в Гугъл, в Замунда също ги има, аз от там съм ги теглила има някои и в Ю Туб. Дълбоки, смислени филми, с великолепна режисура и актьорска игра. Разбира се има много плява, но се надявам, че ти можеш да я отсееш.

Общи условия

Активация на акаунт