По - ниска минимална заплата от 460 лв ?!?

• 30 415
  • 524
  •   1
Отговори
# 30
Сега чета една "статия", как бизнесът искал МРЗ от 314 лева. Тия на кой свят са?

# 31
  • София
Отвратително нахални са, наистина. Но има и нещо вярно за младите, които излизат на пазара на труда, не се дават току-така, за което искрено им се радвам.

# 32
Има, Даун, но не могат да се конкурират с него, там е всичко.

Дай ми линк, съвсем сериозно ми е питането. От години не съм се интересувала и нямам информация.

# 33
  • София
е, как какво има за криене - еддно, че се надяват кандидатът сам да посочи по-малко число и второ, че официаллната заплата често не е реалната. Нито обявяват, нито казват при обаждане по  телефона.

# 34
  • София
Ей го: https://www.jobs.bg/front_job_search.php
В БГ в 80% от случаите заплатите се образуват така: по договор се пише заплата по НКПД, а останалото - на ръка. Като върху това останалото, когато не е на кеф, работодателя налага глоби, гони го кризата и въобще си прави каквото си иска. Примерно, изплаща годишния отпуск само върху сумата по договор. И реват, че и това им е много! Абе сладури, златни, мамини...

# 35
  • София
Даун, за джобса ли питаш, или за други сайтове? Фрий ти е дала за джобса.
Иначе ние на предварителен скрининг питаме за очаквана заплата, но си имаме фиксирана и не даваме по-ниска само защото някой е казал така. Но примерно ако някой каже, че очаква 3х. за нас това е знак, че само ще си изгубим времето един на друг.
Но ние сме и друга губерня де, американска.

# 36
Даун, за джобса ли питаш, или за други сайтове? Фрий ти е дала за джобса.
Иначе ние на предварителен скрининг питаме за очаквана заплата, но си имаме фиксирана и не даваме по-ниска само защото някой е казал така. Но примерно ако някой каже, че очаква 3х. за нас това е знак, че само ще си изгубим времето един на друг.
Но ние сме и друга губерня де, американска.

За други Бърдс в БГ. Западните ги знам, но си мисля, че и в БГ има по-добри от джобса.  Не съм се ровила и за това исках на готово Simple Smile.

# 37
  • София
Няма по-добри от джобса. Има jobtiger; има careers на Капитал; има някакъв нов zaplata.bg, но като брой обяви няма конкуренция.

# 38
  • София
Няма, няма. И аз търся нови канали, ама няма.
Джобса даже бяха направили Курс. бг, което беше много удобно за мен, за търсене и предлагане, но го спряха.

# 39
Няма по-добри от джобса. Има jobtiger; има careers на Капитал; има някакъв нов zaplata.bg, но като брой обяви няма конкуренция.

Ясно, аз по-скоро питах за някакви по-тясно специализирани.

# 40
Не че им следях внимателно предизборните кампании, но не се ли развяваха някакви обещания като 1000лв МРЗ???

# 41
Даже не си спомням какви предизборни обещания се въртяха,НО си казаха,че увеличението ще е в края на мандата. Mr. GreenТе много ще работят за наше добро и накрая ще ни ''подарят'' увеличението на доходите.Евентуално.Нищо,нали вдигнаха цените и още предстои. WhistlingСтачки заслужават работодателите,но като знам,че м/у стачниците ще има предатели и пак се завъртаме в същият кръг.В обявите ми е мн.смешно,че освен заплатата е голяма тайна,не пише и местоработата.Един гол бутон ''кандидатствай''.В коя точка на града по дяволите е тази работа?Изискванията също отблъскват:ако искате динамична работа,може да работите под напрежение,вършите няколко неща едновременно,работа на смени и пр.тъпни.Мерси,айде нЕма нужда!Всичко това неизвестно къде и за колко пари.Също за по-непретенциозни,но отговорни места като продавачи търсят млади,ама ако може и привлекателни,да не са студенти,добре,че вече не държат на два чужди езика и очакват,че ще им припкат по 12ч.за 400-600лв.Ако дойде някоя леля я отсвирват.Има голяма възрастова дискриминация.

# 42
  • София
Сега чета една "статия", как бизнесът искал МРЗ от 314 лева. Тия на кой свят са?

На техния. Хич не ги мисли. Добре им е там, защото няма пресечна точка с нашия.

# 43
  • София
Е, това всичко се тълкува като
- не очаквай работно време - ще бачкаш колкото каже шефът
- ще ти изпием кръвта от юркане
- незнайно колко длъжности в една ще имаш.
- не търсим умни, търсим навити.

# 44
Хората са си виновни.
Първо, че се съгласяват да работят за тези заплати - в момента има страшен недостиг на персонал навсякъде.
Второ, че не стачкуват.

В Централна Европа стачкуват и дигат заплати:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2017/07/26/3013 … tite_v_centralna/

Нашите големи работодатели, като са закъсали, защо почиват в чужбина и карат коли за хиляди работни заплати?

Общи условия

Активация на акаунт